» Blog » Garmin

Garmin HRM Pro Plus predstavenie – Hrudný snímač s pridanou hodnotou

Tagy: Predstavenie | Garmin | Inteligentné

Matěj Urbaczka | 27.7.2022 | 2 MIN | 2x komentár

Po dvoch rokoch prichádza Garmin s obmenou svojho prémiového hrudného pásu v podobe Garmin HRM Pro Plus. Pás sa pohybuje na pomedzí upgradu zo slušnosti a ozajstného upgradu, a tak som veľmi zvedavý, ako to bude v skutočnosti.

Novinku by ste dosť možno okrem zmenenej farby silikónového obalu na snímači vôbec nepoznali. Preto sa zdá, že tento pás chlapci z Garminu moc neupgradovali. Ale teraz mrkneme na podstatné novinky, ktoré pás ponúka.

  • Zmena uzatvárania "dvierok" u batérie
  • Možnosť riadenia tempa a kilometráže podľa hodnôt z pásu
  • Silikónový kryt dostal bielu farbu
  • Cena je zhruba rovnaká

No, naozaj tých novôt nie je veľa. Ale prvé dve stoja skutočne za to. Poďme na to mrknúť poriadne.

Už žiadne utopené hruďáky

Často sa u modelu Garmin HRM PRO stávali nehody, kedy bolo zle zavreté viečko od tepáku po výmene batérie. Ulomené skrutky alebo zhrnuté tesnenie spôsobovali skrat pásu a takmer 150 eur vyhodených do vzduchu. A za všetko mohli 4 skrutky uchytenia viečka.

Konštruktéri v Garmine sa ale konečne dohodli, že sa vykašlú na archaické skrutky a urobia konštrukciu uzatvárania bez nich. Po odkrytí silikónového krytu vás teda čaká systém, ktorý jednoducho odkrútite, vymeníte batériu a potom opäť zatesníte bez šrobovania.

Presnejšie tempo na páse aj mimo neho

Asi najväčšou novinkou je, že si pás berie GPS údaje z hodiniek a podľa toho kalibruje svoj krokomer. Zdroje na internete tvrdia, že stačia dve hodiny behu (nemusí byť súvislého), aby sa krokomer v páse správne skalibroval a bol takmer rovnako presný ako GPS v hodinkách. Hlavnou výhodou môže byť beh na páse, kedy to vždy bolo tak nejak nepresné. :-)

Mimo pás sa táto fíčura môže hodiť napríklad v miestach so zlým príjmom GPS signálu. Myslím, že Garmin týmto krokom opäť posunul štandard presnosti o niečo vyššie.

Cena zostáva rovnaká, aktualizácia príde aj do staršieho modelu

Čo na to povedať... Toto za mňa Garmin akosi nevychytal. Cenu hruďáku nechal úplne rovnakú a dokonca všetky nové funkcie pribudnú aj v starom hrudnom páse HRM PRO.

Suma sumárum, pokiaľ ste šikovní a nemáte problém so šrobovaním, kúpte si aj tak ten nový, je o cca 10 eur lacnejší a jediné o čo prídete, je sexy fluorescenčná silikónová krytka obalu.:-)

Mohlo by sa vám páčiť:

VŠETKO NA TÉMU: Hrudné pásy pre meranie tepovej frekvencie
9.2.2022 - Matěj Urbaczka
VŠETKO NA TÉMU: Hrudné pásy pre meranie tepovej frekvencie

Porovnanie hrudných pásov (snímačov tepovej frekvencie)
22.2.2022 - Matěj Urbaczka
Porovnanie hrudných pásov (snímačov tepovej frekvencie)

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Michalpred 544 dňami, reagovať
dobry den, mam garmin fenix 3hr a nechce sa mi velmi investovat do novych hodiniek ked tieto su neznicitelne a stale funguju vyborne ale uvazujem ze si dokupim hrudny pas hrm pro, opytat by som sa chcel ze ci aj pomocou moich starsich hodiniek a tohto pasu dostanem udaje o dynamike behu alebo si musim dokupit novsie hodinky a k nim aj pas ... dakujem
Matěj Urbaczkapred 541 dňami
Zdravím, Michale, pokud si koupíte nový pás HRM PRO nebo HRM PRO PLUS, tak Vám dynamika bude fungovat i na těchto hodinkách.:-)