» Blog » Garmin

Garmin Lily – krátke predstavenie štýloviek s roztomilým menom

Tagy: Predstavenie | Garmin | Dámske | Inteligentné

Dominik Hok | 1.2.2021 | 3 MIN

Garmin predstavil novinku a musím povedať, že sú to ich rozhodne najelegantnejšie a najroztomilejšie hodinky vôbec. Už len to meno –  Lily. Buď si predstavíte roztomilú slečnu s červenými líčkami alebo elegantnú ženu vyžadujúcu, aby každá časť jej odevu hrala rovnakú pieseň. A možno tá žena doteraz hľadala Garmin Lily. Pretože som lepšie vyzerajúce smartwatch na trhu ešte nevidel.

Naozaj netuším, či ste milí čitatelia videli seriál "Ako som spoznal vašu matku", ale je tam postava, ktorá sa volá Lily Aldrinová. A viete, akú má závislosť? Neustále nakupuje, ladí svoje outfity a na kreditkách má dlhy nad ktorými by žasla aj slovenská vláda. A viete, čo presne by si kúpila Lily, keby ten seriál ešte bežal? No predsa Lily. Tú od Garminu.

Chcem dať hneď na začiatku na pravú mieru, že toto je iba predstavenie. Hodinky som teda ešte nemal v ruke (či na ruke), ale môžu do trhu urobiť takú dieru, že som to nevydržal a musel som o nich napísať aspoň pár viet.

Garmin Lily sa bude ponúkať v dvoch variantoch – Sport a Classic. Jediným rozdielom medzi nimi je, že verzia Sport má silikónový remienok a lunetu z eloxovaného hliníka a verzia Classic má kožený remienok a lunetu z nerezovej ocele. A cenový rozdiel? Na môj vkus premrštený. Za lunetu a remienok z iného materiálu si priplatíte skoro 60 euro. No, ale nebudem riešiť peniaze, to nechám na vás. :)

Garmin Lily Classic s koženým řemínkem (vlevo) a Garmin Lily Sport se silikonovým řemínkem (vpravo.

Garmin Lily Classic s koženým remienkom (vľavo) a Garmin Lily Sport so silikónovým remienkom (vpravo).

Tieto hodinky sú decentné (šírka puzdra je len 34,5 milimetra), tenké (hrúbka ľahko cez 10 mm) a naozaj ľahké (24 gramov). Na ruke ich teda nepocítite, ale určite pocítite zraky okoloidúcich smerujúce na vaše zápästie.

Remienok je k puzdru pripevnený skrutkou a niekto by si mohol sťažovať, že remienok nedisponuje systémom QuickFit alebo QuickRelease, ale vďaka špeciálnemu šrobováčiku od Garminu ste s výmenou do minúty hotoví. Remienok je naozaj decentný a jeho šírka je len 14 milimetrov, takže určite nebude rušiť váš celkový vzhľad.

Garmin Lily sú dosť možno nástupcom štýlového radu VívoMove, ktorý bol úprimne... Celkom k ničomu. Displej bol na priamom (konieckoncov aj nepriamom) slnku nečitateľný. A ovládanie? To nejedného užívateľa stálo pár rokov života. Ovládanie malinkatého displeja ukrytého pod mechanickými ručičkami bolo asi rovnako zvládnuteľné ako operovať mozog lopatou.

VívoMove 3 měl displej ukrytý pod mechanickými ručkami a nedal se považovat zrovna za zdařilý.

VívoMove 3 mal displej ukrytý pod mechanickými ručičkami a nedá sa považovať zrovna za podarený.

Garmin Lily sa dočkal jedenpalcového displeja, ktorý zaberá celú plochu prednej strany puzdra a upustilo sa tiež od mechanických ručičiek. Hodinky však obohatili o dotykové tlačidlo späť, ktoré nájdeme v spodnej časti displeja. Väčšina dotykových zariadení od Garminu používa napr. dve mechanické tlačidlá na boku puzdra, ale tu Garmin zvolil ovládanie podobné čínskemu náramku Mi Band 5.

Zo senzorovej výbavy majú hodinky akcelerometer, senzor okolného svetla, pulzný oxymeter merajúci okysličenie krvi a optický snímač tepovej frekvencie. Ak ste doteraz boli zvyknutí na hrudný pás, tak s týmito hodinkami na neho môžete rovno zabudnúť – hodinky nie sú spárovateľné s hrudným snímačom. Myslím však, že potenciálny užívateľ týchto hodiniek až tak "hruďák" riešiť nebude. Sú to predsa štýlovky.

Ďalším mínusom je chýbajúci GPS prijímač, takže hodinky samy nezaznamenajú trasu. Pokiaľ pôjdete napríklad behať a budete si chcieť zaznamenať trasu, je treba pri sebe mať telefón z ktorého si hodinky berú dáta o polohe.

Z inteligentnejších funkcií hodinky nestratili zobrazovanie upozornení z telefónu, možnosť rýchlych odpovedí, počasie, ovládanie hudby z telefónu či (skôr teda pre dámy) monitoring menštruačného cyklu.

Hodinky dokážu monitorovať silové cvičenie, kardio, eliptický trenažér, jógu, pilates, dychové cvičenie, beh, cyklistiku a vďaka vodeodolnosti 5 ATM aj plávanie.

Garmin Lily viacmenej spĺňa úplný garminovský základ – najnutnejšie snímače (škoda tej GPS), nejaké tie smart funkcie, ale hlavne... Zahrajú dámam na nôtu svojím podareným vzhľadom. Je mi trochu ľúto, že hodinky nie sú zrovna najlacnejšie a nemajú možnosť bezkontakného platenia či prehrávač hudby.

Toto však bolo len krátke predstavenie a úplnú recenziu si dovolím až po odskúšaní.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre