» Blog » Garmin

Garmin Messenger – Komunikácia cez smart hodinky aj v rámci iOS!

Tagy: Správy | Garmin | Inteligentné

Dominik Hok | 14.5.2024 | 2 MIN

Niekedy som sníval o tom, že jedného dňa budem môcť poslať správu aj po spárovaní mojich smart hodiniek Garmin s iPhonom. Môj sen sa stal skutočnosťou vďaka spoločnosti Garmin. Prichádza Garmin Messenger, ktorý umožňuje vášmu okruhu priateľov posielať správy zadarmo.

Prejdime od patetického perexu k praktickým veciam. Garmin Messenger je aplikácia, ktorá vám umožňuje:

  • posielať uzavreté alebo otvorené odpovede (dokonca aj ľuďom, ktorí nevlastnia Garmin)
  • zachrániť si život v nebezpečných situáciách
  • komunikovať priamo z inteligentných hodiniek alebo z mobilnej aplikácie
  • odoslať správu vrátane vašej aktuálnej polohy

"Diskriminácia" iOS užívateľov je u konca

Majitelia telefónov so systémom Android majú už dlho možnosť posielať prednastavené odpovede v rámci komunikačných aplikácií (napr. Messenger, WhatsApp), ale majitelia zariadení so systémom iOS túto funkciu nemohli využívať. Slovo diskriminácia je zámerne v úvodzovkách, pretože nešlo o blokovanie zo strany spoločnosti Garmin, ale spoločnosť Apple je natoľko zabezpečená, že jednoducho nedovolila spoločnosti Garmin vstúpiť do svojho systému natoľko, aby ste mohli pomocou hodiniek ovládať správy odosielané telefónom.

Notifikácia / Upozornenie z telefónu – Čo to je?
21.3.2024 - Dominik Hok
Notifikácia / Upozornenie z telefónu – Čo to je?

Ako Garmin Messenger funguje?

Základom je mať nainštalovanú aplikáciu Garmin Messenger, kde po nainštalovaní uvidíte všetky kontakty vo svojom telefónnom zozname, ktoré už používajú Garmin Messenger. Používatelia s účtom Garmin Connect sú okamžite spárované práve s týmto účtom, používatelia bez účtu sa musia zaregistrovať.

Na hlavnej stránke máte k dispozícii zoznam chatov a v rámci nich môžete posielať dva typy správ – s polohou a bez polohy. Ide o to, že vedľa správy sa nachádza ikona polohy, a keď na ňu kliknete, môžete na mape vidieť, odkiaľ bola daná správa odoslaná. To sa môže hodiť v nepriaznivých situáciách.

Na hodinkách si potom môžete pozrieť celé vlákno rovnako ako v telefóne. Odpovedať môžete pomocou klávesnice ABC (trikrát kliknete a máte C) alebo kruhovej, kde sú písmená v kruhu (kto by to čakal) a vy sa otáčate v oboch smeroch, aby ste našli správne písmeno.

Je pravda, že komunikácia prostredníctvom Garminov fungovala pomocou satelitného prenosu inReach už predtým, ale to sa týkalo len a tátnych ručných GPS lokátorov v kombinácii s predplatným inReach. Či by niečo podobné mohlo fungovať aj v hodinkách (alebo vo forme LTE), je hudba americkej budúcnosti.

Ktoré inteligentné hodinky Garmin dostanú túto aktualizáciu?

Podľa najnovších informácií (k 3. máju 2024) by sa táto aktualizácia mala dostať do modelových radov Fenix 7 (vrátane základných "non-PRO" variantov), Epix 2 (tiež základný variant), Quatix 7, Enduro 2, Quatix 7 a Marq 2.

Chceš byť betatester Garminu? Teraz máš možnosť!
9.5.2022 - Matěj Urbaczka
Chceš byť betatester Garminu? Teraz máš možnosť!

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre