» Blog » Garmin

Garmin Venu 2 predstavenie – Aké vychytávky prináša?

Tagy: Predstavenie | Garmin | Inteligentné

Dominik Hok | 23.4.2021 | 4 MIN

Garmin Venu patrí k jedným z najobľúbenejších kúskov od tejto americkej firmy. A prečo? Ako jeden z mála modelov je elegantný, vybavený ako športovými, tak smart funkciami a to všetko ešte zabalí do prijateľnej cenovky. Teraz sa ale model Garmin Venu 2 dočkal ešte modernejšieho vzhľadu, dvojnásobnej výdrže batérie, dvoch veľkostí a toľkých ďalších vychytávok, že sa mi to tu do úvodu proste nezmestí.

Po tohtoročnej novinke Garmin Enduro prichádza americká firma s ďalšou veľkou správou – vydáva Garmin Venu 2. Aj predchádzajúca generácia už bola dosť "nabúchaná", a tak sa dnes pozrieme na to, čo prináša tá súčasná. Hodinky som síce v ruke ešte nemal, ale podľa dostupných informácií je noviniek viac než dosť.

Garmin Venu: Otestované Radimom
22.6.2021 - Radim Pochyba
Garmin Venu: Otestované Radimom

Čo prinášajú Garmin Venu 2?

Nech zbytočne nestrácate čas, tak tu máte to najdôležitejšie hneď na úvod. Garmin Venu 2 prinášajú:

  • dve veľkosti (priemer 45 a 40 mm)
  • dlhšiu výdrž batérie
  • nový optický snímač tepovej frekvencie Elevate 4 (pulzný oxymeter teraz používa 4 diódy oproti predchádzajúcej jednej)
  • nová technológia AMOLED displeja
  • nová technológia grafického procesora
  • nové vzhľady widgetov
  • nový algoritmus od firmy Firstbeat pre monitoring spánku (po novom sa zobrazuje analýza spánku aj v hodinkách)
  • nový algoritmus pre funkciu Body Battery
  • nové športové profily – turistika, HIIT a ďalšie
  • nové posilňovacie sety aj s grafickým vyjadrením, ktorých svalov sa toto cvičenie týka a animácií, ako tento cvik presne máme robiť
  • nová funkcia "zdravotného snímku"
  • odhad fitness veku
  • väčšie úložisko
  • výzvy priamo v hodinkách
  • nová technológia "rýchlonabíjania"

Dve veľkosti, aby si každý mohol vybrať

Minulá generácia sa ponúkala iba v jednej veľkosti a mohlo často dochádzať k situáciám, kedy sú hodinky pre niekoho moc malé alebo naopak moc veľké. Teraz to Garmin "poistil" dvoma veľkosťami puzdra – 40 a 45 mm. Rozdiely pri týchto modeloch nie sú takmer žiadne, až na výdrž batérie, ktorá je pri menšom modeli o deň kratšia.

Garmin Venu 2 sa budú ponúkať v dvoch farebných variantoch.

Menšie Venu 2S v štyroch farebných variantoch.

Venu 2 ponúkne dvojnásobnú výdrž batérie oproti minulej generácii

Jedným z neduhov Garmin Venu bola výdrž batérie, čo Garmin vyriešil razantným spôsobom. Výdrž batérie proste zdvojnásobil. A tak oproti predošlým piatim dňom teraz Garmin Venu 2 vydržia 11 dní a menšie Venu 2S o deň menej.

Nový snímač tepovej frekvencie pravdepodobne bude lepšie merať okysličenie krvi

Nový snímač tepovej frekvencie je niečo, čo ovplyvní všetky novinky, ktoré odteraz vyjdu, pretože sa určite objaví vo všetkých nadchádzajúcich modeloch. Venu 2 je teda v tomto prielomový model a snímač Elevate 4 sa okrem iného postavenia diód dočkal väčšieho počtu červených diód, ktoré slúžia na meranie okysličenia krvi. Doteraz všetky snímače merali okysličenie iba jednou diódou a Elevate 4 k tomu používa hneď štyri diódy.

Nový model – nový displej

Minulá generácia mala rozlíšenie 390x390 pixelov. Väčšie Venu 2 budú mať rozlíšenie 416x416 pixelov a menšie 360x360 pixelov. Okrem toho teraz bude možné nastaviť viac údajov v režime Always-On než len čas (napr. kroky, tepovú frekvenciu a iné). Použili tiež inú technológiu, kedy zlúčili dotykovú obrazovku a displej. Lepšiemu vykresleniu obrazu dopomáha aj nový grafický procesor.

Nový displej bude okorenený novou vizuálnou stránkou widgetov, ktoré teraz vyzerajú ešte o kus modernejšie než pri predchádzajúcich generáciách.

Nové algoritmy zlepšia analýzu spánku a funkciu Body Battery

Analýza spánku teraz bude k náhliadnutiu priamo v hodinkách, ale okrem toho teraz firma Firstbeat pre Garmin vytvorila nový algoritmus. Doteraz vždy hodinky vykreslili len pomer ľahkého, hlbokého a REM spánku, ale po novom spánok tiež vyhodnotia na stupnici od 0 do 100.

Aktualizácie sa dočkala aj funkcia Body Battery, ktorá na škále od 0 do 100 zobrazuje "nabitie" tela. To vyhodnocovala na základe spánku, stresu a fyzických aktivít. Táto funkcia mala tendenciu viacmenej po každom spánku dať Body Battery na 100, ale s novou analýzou by mala funkcia fungovať o niečo lepšie.

S Venu 2 budete presne vedieť, ktoré svaly posilňujete a či cvik robíte správne

Pre nadšencov HIIT cvičenia mám dobrú správu. Konečne je to tu! Garmin Venu 2 teraz dokážu monitorovať HIIT, ale aj turistiku či bouldering.

Pre lepšie porozumenie cviku potom Venu 2 pri posilňovaní zobrazí aj animáciu, ako sa má daný cvik správne robiť a okrem toho zobrazí, ktoré svaly toto cvičenie ovplyvňuje.

Test v kľude vytvára záznam o vašom zdraví

Okrem HIITU pribudla aj funkcia "zdravotného snímku", kedy musíte 2 minúty sedieť či ležať úplne v kľude a hodinky vyhodnotia vašu tepovú frekvenciu, okysličenie, variabilitu srdečného tepu a vytvoria záznam. Tento test si potom môžete robiť pravidelne a porovnávať hodnoty.

Novou vychytávkou je aj fitness vek

Celkom populárnou technologickou záležitosťou je odhad fitness veku. Niekoho poteší, niekoho sklame. Avšak, odhad fitness veku sa teraz dostal aj do hodiniek Garmin. Výpočet sa vytvára na základe vašej kondície, BMI a iných údajov.

Viac miesta pre hudbu nikdy nie je na škodu

Prvá generácia mala úložisko 3 GB a do týchto hodiniek ste "nasúkali" až 500 skladieb. Do Venu 2 sa teraz zmestí až 650 skladieb.

Poteší aj rýchlonabíjanie, kedy sa hodinky za 10 minút nabijú tak, že dokážu monitorovať až 1 hodinu dlhú aktivitu s GPS.

Okrem väčších vychytávok potom Garmin ešte obohatil tento model možnosťou zobrazenia výziev priamo v hodinkách. Takže pokiaľ budete súťažiť so susedom v počte krokov, prehľad uvidíte na svojom zápästí.

Zdroj fotiek

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku