» Blog » Garmin

Garmin Vívomove Optic recenzia. Hybridné hodinky s klasickým vzhľadom

Tagy: Recenzie | Garmin | Inteligentné

Radek Vyhlídal | 3.5.2019 | 3 MIN

Garmin je známy predovšetkým ako výrobca smart hodiniek, športtesterov, navigácie a pod. V ponuke má ale tiež jeden model s názvom Vívomove, ktorý svojím vzhľadom pripomína klasické ručičkové hodinky. Ako ale asi správne tušíte, zobrazovanie času nie je to jediné, čo tieto hodinky vedia. Čo všetko dokážu, sa dozviete v tejto recenzii.

hodinky Garmin Vívomove

Na prvý pohľad nespoznáte, že sa jedná o niečo iné ako klasické analógové hodinky, čo je, predpokladám, zámer, ktorý Garminu vyšiel. Ak máte radi na hodinkách nejakú tú vlastnosť navyše, a ste napr. prácou nútení nosiť hodinky klasického vzhľadu, mám pre Vás tip s názvom Garmin Vívomove. Než sa hodinkám pozrieme pod sukňu, začnime pekne od začiatku. Hodinky môžete dostať v dvoch variantoch - Sport a Premium.

Recenzia Garmin vívomove Sport - Sociálny hybrid so športovým duchom
10.3.2022 - Filip Debrecenyi
Recenzia Garmin vívomove Sport - Sociálny hybrid so športovým duchom

Garmin Vívomove Optic Sport

Garmin Vívomove Optic Sport

Tieto dva varianty sa od seba funkciami nelíšia. Čo je na nich rozdielne, materiály. Núka sa povedať, že lacnejší variant Sport má materiály horšie. To by ale nebolo celkom fér. Vívomove Sport má remienky silikónové a puzdro plastové. To sú síce materiály lacnejšie, zároveň však na šport vhodnejšie vďaka svojim vlastnostiam ako ľahkosť a odolnosť voči potu a vode. Drahší variant Premium zase ponúka celokovové puzdro (oceľ alebo titán) a remienky kožené, čo je viac vhodné napr. do práce či voľný čas.

Garmin Vívomove Optic Premium

Garmin Vívomove Optic Premium

Hodinky majú pár "zvláštností". Po prvé je to absencia korunky. To si kopa ľudí možno ani nevšimne, ale ak Vám rukami prešlo toľko hodiniek ako mne, pravdepodobne Vám to neunikne. Najväčšou zvláštnosťou hodiniek Vívomove však je skrytý dotykový OLED displej. Pokiaľ nie je displej aktívny, na prvý pohľad si ho vôbec nevšimnete, pri pohľade z určitého uhla však vidieť je. Aktivuje sa potom buď naklonením ruky smerom k tvári alebo dvojitým poklepaním. Super je funkcia "upratanie ručičiek", ktorá pri aktivácii displeja uprace ručičky na hodinársky čas 10 hodín 10 minút, a umožní Vám tak pohodlne displej prečítať. Čo sa týka čitateľnosti displeja, tak tá nie je bohvieaká. Hodinky ponúkajú detekciu okolitého osvetlenia, to znamená, že v rámci úspory energie v tme svietia menej ako na slnečnom svetle, kde pre lepšiu čitateľnosť displej "prisvietia". Aj tak ale na slnečnom svetle budete mať s čitateľnosťou problém.

Garmin Vívomove měřič tepu

Merač tepu na zápästí hodiniek Garmin Vívomove Optic

Skrytý displej je alfou a omegou týchto hodiniek, je to niečo, kvôli čomu by ste si tieto hodinky mali kúpiť. Slúži k zobrazovaniu smart notifikácií z telefónu, ktoré si v aplikácii nastavíte. Môžete využiť napr. sms, hovory, počasie. Možno tiež použiť funkciu nájsť hodinky či nájsť telefón, ovládať hudbu v mobile atď. Zo športových aktivít potom, okrem iného aj vďaka zabudovanému meraču tepu na zápästí, hodinky zobrazujú napr. nastúpané poschodia, ušlé kroky, tepovú frekvenciu, spálené kalórie, aktívne minúty, hladinu stresu, kvalitu spánku alebo tiež hodnotu VO2 Max. Pokiaľ s hodinkami plánujete športovať, máte obmedzený výber športových módov. Môžete využiť chôdzu, beh, kardio, silový tréning a ostatné. Všetko samozrejme môžete spravovať v aplikácii Garmin Connect. Čo však hodinky neponúkajú, je GPS a nepodporujú tiež prenos ANT + nutný napr. na prepojenie s hrudným pásom.

Hmotnosť hodiniek je pri predávanejšom rade Vívomove Sport cca 41 gramov, čo z nich robí ľahučké hodinky, príjemné na nosenie. Pre predstavu je to približne o polovicu menej ako top rad Garminu Fenix ​​5 plus, alebo približne rovnako ako populárne Vívoactive 3. Batéria hodinkám vydrží v analógovom móde až 2 týždne, v smart režime cca 5 dní, čo ich, čo sa výdrže týka, radí skôr do spodnej polovice. Dostať ich môžete v troch veľkostiach remienkov - najmenší S/M (obvod zápästia 122 - 188 mm), stredná unisex (obvod zápästia 136 - 198 mm) a najväčší L (obvod zápästia 148 - 215 mm).

Zhrnutie

Ako som už v tomto článku zmienil, rad Vívomove spadá do segmentu hybridných hodiniek, teda s klasickým vzhľadom analógových hodiniek, na ktorých nie je na prvý pohľad vidieť, že sú to tiež hodinky chytré. Tých zase na trhu tak veľa nie je a Vívomove určite patrí medzi najlepšie. Ak teda hľadáte hodinky klasického vzhľadu s ukrytými funkciami, hodinky odporúčam. Na druhej strane ale musím povedať, že v iných kategóriách by som radšej odporučil hodinky iné. V porovnateľnej cenovej kategórii by som určite radšej volil moje obľúbené Vívoactive 3, ak hodinky chcete na šport i do mesta a nevadí Vám športový look.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre