» Blog » Casio

GBA-800. Recenzia tvojich budúcich G-Shockov.

Tagy: Recenzie | Casio | Pánske | Klasické

Martin Koňařík | 3 MIN

Perex.

--- cover fotka ---

Na rovinu

Ak ste 5x týždenne vo fitku, máte 8% telesného tuku a pozeráte po nejakom fitness meracom prístroji, potom GBA-800 nebude tou najlepšou voľbou. Vydajte sa smerom Suunto, alebo Garmin. Áno, vy čo máte tak široké ramená, ža rukami stále narážate do zárubní, máte výnimku. G-Shock sa môžu hodiť.

Ale pozor

Ak ste fanúšikom G-Shock, alebo odolných hodiniek všeobecne a chcete trochu zapracovať na svojom aktívnom životnom štýle (čo chceme všetci), potom je možné, že práve čítate recenziu svojich budúcich hodiniek.

Nostradamus nie som, ale na druhej strane som ohmatal, ponosil, vyskúšal, pokrčil, očuchal (teraz už preháňam) snáď všetky G-Shock a GBA-800 v kategórii "digitálne-analógové za pár stovák", jednoducho vytŕčajú z radu. Pýtate sa čím?

Poviem to jednou vetou

GBA-800 ma zaujali krásnym, neobvykle jednoduchým a zatiaľ najlepšie čitateľným číselníkom s vysoko kontrastnými, luminiscenciou potiahnutými, mečovitými rúčkami, koncečně skvele vyriešeným dvojitým LED osvetlením s extra čelným tlačidlom pre jeho aktiváciu, stopkami vhodnými pre intervalových tréningoch a pamäťou na 200 nameraných časov, 3-osým akcelerometrom pre počítanie krokov a spotreby kalórií, Bluetooth pre spojenie s chytrým telefónom, funkciami automatickej aktualizácie času a nájdenie telefónu, užívateľsky príjemnou aplikáciou, novým, mäkším, pohodlným remienkom a vychytaným pútkom, ktoré vždy drží tam, kde má.

Získali si GBA-800 Vašu pozornosť? Tak poďme viac do hĺbky.

Na toto skoro všetci pri nákupe zabúdajú

Pri výbere hodiniek na ne zvyčajne pozeráme dlhé minúty za skvelého osvetlenia. Porovnávame všetky detaily, ale na jeden podstatný často zabúdame. Až ich budeme mať na zápästí, tak chceme, aby šiel čas prečítať za zlomok sekundy. A to je možné len u dobre čitateľných hodiniek.

Možno budete namietať, že 3 sekundy sú v pohode. Ale verte mi, že po stom pohľade na vaše zápästie vás to začne vytáčať. Predstavte si, že sa vám v prehliadači načíta každý obrázok 3 sekundy. Dvadsaťročia teraz asi nechápu, ale moji rovesníci veľmi dobre vedia, o čom hovorím.

Skrátka. Dobrá čitateľnosť je u hodiniek základ. Porovnajte GBA-800 s dlhodobým best-sellerom GA-110. Obrázok je zámerne rozostrený, aby simuloval krátky, bleskový pohľad na hodinky.

--- viditeľnosť gba-800 vs ga-110 ---

Od roku 2010 bolo Achilovou pätou mnohých digitálne-analógových G-Shock osvetlenie. Jediná LEDka sotva osvetlila rúčky. Digitálny displej v šere? Veľa šťastia.

Od 2017 si môžeme posvietiť aj na digitál (GMA-S130, GAW-100, GA-800) a u GBA-800 tomu nie je inak. Stačilo pridať šikovne umiestnenú druhú LED diódu. K tomu ešte luminiscenciu a musím konštatovať, že hodinky z hľadiska čitateľnosti excelujú na jednotku a to vo všetkých svetelných podmienkach.

Kto nepotrebuje krokomer, nech hodí kameňom

Krokomer nie je funkcia určená len športovcom, ale všetkým užívateľom ľudského tela. Ak medzi nich patríte, tak máte žily a tie sa môžu upchať. Pohyb ide ľahšie, keď máte nejaký cieľ a môžete si sledovať, ako ste od neho ďaleko. Vaše vnúčatá mi môžu poďakovať neskôr.

Počet krokov, ktoré chcete denne zvládnuť, si ľahko nastavíte v aplikácii G-SHOCK CONNECTED a šup s tým cez bluetooth do hodiniek (tam to ide nastaviť tatiež aj bez mobilu). Cieľový počet krokov nie je samozrejme jediné, čo môžete cez bluetooth do hodiniek šupnúť.

Uľahčí vám život, ale nie ste na nej závislí

Mám na mysli aplikácii G-SHOCK CONNECTED a funkciu Bluetooth pre spojenie hodiniek s mobilom. Aplikácia je veľmi intuitívne a umožní vám ...

Verdikt

Z práce som si domov odniesol 10 hodiniek na testovanie. Vrátil som deväť. Natoľko ma GBA-800 oslovili. A moje doterajšie "beater watch" G-Shock GA-100 po 3 rokoch vernej spoločnosti môjho zápästia, pri každom pobyte na záhrade, alebo v garáži, plačú. R.I.P.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku