» Blog » O značke

Girl Only – Francúzska krása pre milovníčky módy

Tagy: O značke | Dámske | Klasické | Fashion

Eliška Měrková | 9.9.2021 | 4 MIN

V našich vitrínach či na e-shope po novom nájdete hodinky francúzskej značky Girl Only. Výhradne dámske hodinky odrážajú najnovšie francúzske módne trendy a rovnako ako motýľ, ktorého má značka v znaku, sú dizajny hodiniek farebné, svieže a elegantné.

Za mnohými značkami stoja príbehy vychádzajúce zo storočných tradícií, za inými zasa svetové mená módnych návrhárov. Iné hodinky sa pýšia množstvom funkcií, luxusnými materiálmi alebo sa blýskajú drahými diamantmi... No a niektoré nemajú nič z toho, napriek tomu dokážu očarovať zástupy žien a dievčat medzi vekovými kategóriami. A presne taká je módna značka Girl Only (Go). Čím si môže získať vašu pozornosť?

Francúzsky šarm alebo vzhľad hrá hlavnú úlohu

Kúzlo francúzskej krásy tkvie v prirodzenosti, jednoduchosti a samozrejme aj v elegancii. Tej je u hodiniek dosiahnuté jemnými tvarmi a neohlušujúcim zdobením. Ale nenechajte sa pomýliť, práve tie nevtieravé detaily, ako hra so zaujímavou štruktúrou číselníka, nepravidelné rozmiestnenie kamienkov či jednoduchá kresba s prírodnými motívmi upútajú vašu pozornosť aj pri letmom zoznámení s hodinkami.

Go skrátka spolieha na to, že žiadne veľké experimenty nie sú potrebné. Vo svojom koncepte sa inšpirovala prirodzenou krásou motýľov, čo sa zrkadlí ako v logu samotnej značky, tak v snahe o vzdušné, citlivo urobené dizajny v jemných farbách. Na číselníkoch hodiniek tak nikdy nenájdete žiadny prvok "naviac". Pokiaľ by ste tu hľadali funkciu dátumu, športovo pôsobiace subčíselníky stopiek či iné ukazovatele, musíte o dom (či hodinársku značku) ďalej. Go vždy ponúkne len základné tri ručičky hlavného času a minimalistické logo značky.

Svieži, odľahčený vzhľad je umocnený aj častým použitím štíhlych remienkov a náramkov. A pretože sa značka zameriava aj na šperky, nie je prekvapením, že mnohé náramky, často s originálnym upnutím k puzdru, ako šperk aj vyzerajú.

Vyberie si naozaj každá

A na aké ženy značka Go cielila predovšetkým? Po krátkej úvahe musím konštatovať, že takmer na všetky. Teda na všetky ženy, ktorým ide hlavne o elegantný módny vzhľad. A čo sa týka vekového zaradenia, vďaka univerzálne krásnym dizajnom a širokej škále veľkostí, farieb a tvarov si vyberú ako mladé slečny, tak staršie dámy.

Najmenšie hodinky značky Go dostali priemernú veľkosť puzdra 20 mm a drobných hodiniek s priemerom do 29 mm v ponuke nie je zrovna málo. Hádam, že práve tieto hodinky zaujmú predovšetkým staršie ženy, keďže trend drobunkých šperkových hodiniek je známy skôr z čias minulých. A poteší aj dámy s naozaj štíhlym zápästím, nehľadiac na vek.

Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria

Najväčšie hodinky dosahujú priemer 36 mm. Teda úplný ideál pre väčšinu dámskych zápästí. Pokiaľ ste však milovníci módnych "oversize" hodiniek o veľkosti 38 mm a viac, bohužiaľ... Väčšie veľkosti sú vo svete Girl Only asi stále vyhradené len pre pánske zápästia.

Veľké a elegantné dámske hodinky – Fotogaléria
3.5.2021 - Eliška Měrková
Veľké a elegantné dámske hodinky – Fotogaléria

Na svoje si prídu aj ženy, ktoré podľahli originálnemu retro kúzlu hranatých hodiniek. V tých má totiž značka Girl Only veľký výber.

Elegantné dámske hranaté hodinky – Fotogaléria
12.1.2024 - Eliška Měrková
Elegantné dámske hranaté hodinky – Fotogaléria

A nakoniec potešia aj spomínané farby. Pri kožených remienkoch nie sú výnimkou (u hodiniek nie príliš obvyklé) pastelové farby. Kúpila ste si kabelku v nekonvenčnom farebnom tóne, pretože sa vám skrátka páčila, ale teraz ju nemáte k čomu zladiť? Vsadím sa, že v ponuke Girl Only nájdete remienok, ktorý k nej bude pasovať.

A podobne to platí aj s farbou kovu. Či už nosíte šperky strieborné, zlaté alebo v populárnom ružovom zlate, ten správny kúsok pre vás sa v ponuke určite nájde.

Dámske hodinky vo farbe ružového zlata – Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky vo farbe ružového zlata – Fotogaléria

Farebných úprav hodiniek je u Girl Only najčastejšie dosiahnuté pomocou metódy PVD. Jedná sa o moderný spôsob povrchovej úpravy, pri ktorom sa v riadenej atmosfére odparia z pevnej látky mikročiastočky, ktoré sa pod vysokým tlakom nanášajú na povlakovaný materiál. Mikročiastočky sa tak spoja priamo s materiálom hodiniek a vďaka tomu farebné tóny nie sú len náterom, ale súčasťou kovu a nehrozí tak olupovanie farby.

Cenovka, ktorá nepohne s vaším rozpočtom

Čo si budeme nahovárať, veľmi dôležitým argumentom, prečo po hodinkách Girl Only siahnuť, je veľmi dostupná cena. Tej bolo dosiahnuté znížením nárokov na použité materiály. Sklíčka sú vždy minerálne a nenájdeme tu najbežnejšie používanú chirurgickú oceľ. Namiesto nej sa u hodiniek Go najčastejšie stretávame s pojmom "všeobecný kov", čo je zliatina hlavne medi a zinku. Ak teda trpíte citlivosťou na kovy, hodinky Go vám nemôžem doporučiť.

Dámske titánové hodinky pre citlivú pokožku – Fotogaléria
8.12.2020 - Eliška Měrková
Dámske titánové hodinky pre citlivú pokožku – Fotogaléria

Vodeodolnosť hodiniek sa pohybuje najčastejšie na 30 M, čo je úplne dostačujúca hodnota na bežné denné používanie. Neprekáža im vlhkosť, dážď, ani drobné striekance pri umývaní rúk.

A čo nájdeme vo vnútri? Všetky hodinky Go sú poháňané quartzovým (batériovým) strojčekom, ktorý je ďalším určujúcim prvkom pri stanovení výslednej cenovky. Napríklad oproti historicky staršiemu mechanickému strojčeku je ale ten quartzový síce lacnejší, ale aj presnejší a odolnejší voči mechanickému poškodeniu. Quartzové hodinky sú tiež bezstarostné – stačí u nich iba každý rok či dva nechať vymeniť batériu.

Hodinky značky Girl Only rozhodne nie sú žiadnou luxusnou záležitosťou, budú ale praktickým doplnkom a súčasne elegantným šperkom vo forme hodiniek, za ktorým sa otočia pochvalné pohľady nejednej kamarátky či kolegyne.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre