INŠPIRÁCIA: Gravírovanie pre fanúšikov kultových sci-fi a fantasy

Tagy: Fotogaléria | Klasické

Eliška Měrková | 28.10.2021 | 3 MIN

"Nech ťa sila sprevádza, Harry" vravel Gandalf... Že okamžite rozoznáte, z ktorých filmov som túto hlášku uplietla? Zbystrite svoj (elfí) zrak! Dnes sme totiž pripravili článok pre tých, ktorí čas od času potrebujú ulietnuť od reality na krídlach filmovej fantázie. A pokiaľ naviac patríte medzi jedincov, ktorí stále nie a nie prísť na dokonalý vygravírovaný odkaz, či už pre svoju drahú polovičku, pre kamoša či napríklad kolegu...? Nech článok dnešný vám inšpiráciou je.

Tolkien to aj tak povedal najkrajšie – Pán prsteňov

"Len my môžeme rozhodovať o tom, čo urobiť s časom, ktorý nám bol daný," hĺbal Gandalf na rozcestí Morie. A nejednému fanúšikovi pri týchto slovách spoľahlivo vyraší husia koža, či už Pána prsteňov videl či čítal prvýkrát, alebo po tisícstopäťdesiatšiesty. V slovách, ktoré Tolkien napísal pred bezmála osemdesiatimi rokmi, je totiž stále neuveriteľná hĺbka, ktorá k nám prehovára dodnes. A verím, že prinesie pokoj na duši aj kamarátovi, ktorému hodinky s týmto odkazom venujete.

Čo môže byť romantickejšie, než sa vzdať večného života pre svoju smrteľnú lásku? Keď sa Arwen vzdala náhrdelníka Evenstar a vložila ho do dlaní Aragornových, utvrdila tým svoju bezmedznú lásku k nemu. Také gesto sa v ozajstnom živote len ťažko napodobňuje... Môžete sa o to však aj tak pokúsiť:

A na odľahčenie – inšpirácia pre tých, ktorí sa doma neoslovujú inak než "môôj milášik" (čítajte s náležitým glumovským tónom, samozrejme).

INŠPIRÁCIA: Gravírovanie s motívom lásky
25.1.2022 - Agáta Vřeská
INŠPIRÁCIA: Gravírovanie s motívom lásky

Láska až za hrob – Harry Potter

Aj po všetkých tých rokoch stále plačete pri scéne, v ktorej Snape vyčaroval patróna vo forme lane, symbolizujúceho lásku k pätnásť rokov zosnulej Lily Potterovej? Vždy...

A niečo pre rozvernú dvojku? Darujte odkaz, ktorým druhému spoľahlivo poviete, že vaša spoločná neplecha nebude nikdy ukončená. ;)

Epický odchod zo zamestnania v štýle Nočnej hliadky? – Hra o tróny

"Som meč v temnote. Som strážca na múroch. Som oheň, ktorý horí v tme, svetlo, ktoré prináša úsvit, roh, ktorý prebúdza spiacich, štít, ktorý chráni ríše ľudí..." Tak prisahajú strážci na Stene, vrany z Nočnej hliadky (taká obdoba "pomáhať a chrániť", nemyslíte?). A tak nám napadlo, že napríklad kolegu, "ktorého hliadka je u konca" a prechádza do iného zamestnania, môže slávna hláška pobaviť aj potešiť.

Darujte slová podpory, ktoré váš darček povznesú na vesmírnu úroveň

Každý niekedy potrebuje slová podpory, vyjadrenie, že na niečo nie ste sami... A čo je pre fanúšika Hviezdnych vojen viac, než želanie nech ho sila sprevádza? :)

Originálnou plochou pre tento citát sú rozhodne samotné hodinky s motívom Star Wars, ktorých má napríklad značka Invicta vo svojej kolekcii celý rad.

Fotogaléria Invicta Star Wars – Invicťácke impérium vracia úder
12.3.2024 - Eliška Měrková
Fotogaléria Invicta Star Wars – Invicťácke impérium vracia úder

Tábor fanúšikov Star Treku potom poteší skôr Spockovská verzia:

Pre fanúšikov komiksov a DC Univerza

Je to jasné. Vašim kryptonitom je vaša milovaná. A pokiaľ vašej Lois Laneovej darujete krásne hodinky s milým odkazom, budete jej asi milší než samotný Superman.

Marvel vs. DC Comics – fotogaléria komiksových hodiniek Invicta
9.2.2021 - Dominik Hok
Marvel vs. DC Comics – fotogaléria komiksových hodiniek Invicta

A na rodičov sa tiež nezabúda. Otec je totiž ten najväčší superhrdina zo všetkých.

INŠPIRÁCIA: Gravírovanie pre rodičov či prarodičov
25.1.2022 - Agáta Vřeská
INŠPIRÁCIA: Gravírovanie pre rodičov či prarodičov

Romantika na Červenom trpaslíkovi

Lásku ako z Casablanky si v jednej z epizód Červeného trpaslíka prežil android Kryton so slizkou Kamilou. Im síce nezostal Paríž, ale Papagáj, ale v romantike si s predlohou rozhodne nezostali pozadu. A pokiaľ sú hlášky z trpaslíka vašou spoločnou srdcovkou aj súkromnými srandičkami, máte o nápad postarané. :)

Znak Urobora – nekonečna, hada požierajúceho vlastný chvost, sme nevolili len na motívy seriálu (skalní fanúšikovia pochopia). Symbol nekonečna sa stáva aj univerzálnym vyjadrením večnej lásky, ktorý je tu oproti "tradičnejšej" ležatej osmičke s nápisom Forever Love naozaj originálny.

Spojenie Pána času a hodiniek si neodpustíme – Doctor Who

"Wibbly wobbly, timey wimey... stuff". Popis toho, čo je to čas, 10. doktor v podaní Davida Tennanta veľmi dobre nezvládol (ale zato pobavil). Ale s chápaním lásky je na tom Pán času o poznanie lepšie. Láska je pre neho sľubom, s čím sa stotožní iste mnoho z nás.

INŠPIRÁCIA: Gravír pre filmových fajnšmekrov
15.12.2021 - Agáta Vřeská
INŠPIRÁCIA: Gravír pre filmových fajnšmekrov

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

33 € (doručíme do 2.5.)