INŠPIRÁCIA: Gravírovanie pre rodičov či prarodičov

Tagy: Fotogaléria

Agáta Vřeská | 25.1.2022 | 2 MIN

Koľkokrát ste sľúbili, že rodičom zavoláte, ale proste nebol čas? Alebo že sa za prarodičmi určite cez víkend zastavíte, ale niečo vám do toho prišlo? A koľkokrát ste chceli mame povedať, že ju máte naozaj radi, ale nejak to nešlo? Skúste to vyjadriť odkazom, ktorý zostane vyrytý na krásnom darčeku v podobe hodiniek. Ponúkame inšpiráciu na gravírovanie pre všetky maminky, tatinkov, babičky aj deduškov.

Pre tú najlepšiu maminku

Spomínate, ako vám mama dávala olízať metličku, na ktorej boli zvyšky krému? Alebo ako nad vami bdela celú noc, keď ste boli chorí? Áno, hrám na citlivú strunu. Ale neverím, že to nemáte podobne.

Mamine skrátka vyberáme darček skutočne starostlivo. Pokiaľ sa rozhodnete pre hodinky, osobné venovanie poteší snáď ešte viac než samotný darček. A nemusí to byť zložitý text. Stačí poďakovanie, stačí povedať, ako veľmi ju máte radi.

Dámske hodinky s diamantmi do 550 eur – Fotogaléria
7.12.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky s diamantmi do 550 eur – Fotogaléria

Gravírovanie je proces, kedy sa laserom „vypáli“ do povrchu tenká vrstva v rádoch mikrometrov. Ide o modernú metódu, ktorá nijako nenarušuje fungovanie či kvalitu hodiniek.

Tatovi, čo sa s vami vždy rád zasmeje

Naučil vás jazdiť na bicykli. Vzal vás na prvé pivo. Kúpil vám obrovského medveďa. Možno bol do večera v práci, len aby ste vy mali perfektné detstvo. A nie je nič, čo by pre vás neurobil.

Prispôsobte text na mieru. Je to vášnivý rybár? Možno poľovník? Možno miluje motorky? Motív s jeho hobby povie aj to, ako ho poznáte. A nebojte sa odviazať – možno aj dobre mieneným vtipom.

Môže to byť želanie k narodeninám, originálny darček na Vianoce, alebo poďakovanie za to, že vás v ťažkej chvíli podržal.

6 NAJ: Pánske hodinky s chronografom (do 380 eur)
3.12.2020 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Pánske hodinky s chronografom (do 380 eur)

Zadnej časti hodiniek, na ktorú sa gravíruje najčastejšie, vravíme dienko. Často sú na ňom informácie od výrobcu. Aby sa text na dienko zmestil, je väčšinou nutné dienko zleštiť a texty výrobcu odstrániť. Na záruku hodiniek to ale nemá žiadny vplyv.

Najmilšej babičke pod slnkom

Vždy má v špajzi schované niečo dobré. A tie jej koláče. Prisahala by som, že cítim vôňu tých nadýchaných minišišiek, ktoré moja babka vie najlepšie na svete. To sú proste babičky.

Koľko už vzniklo citátov a vtipných príbehov venovaných babičkám. Tak po nejakom siahnite a urobte svojej babičke radosť. Pretože sú predsa najlepšie pod slnkom.

Dobre čitateľné dámske hodinky do 400 eur – Fotogaléria
7.12.2023 - Eliška Měrková
Dobre čitateľné dámske hodinky do 400 eur – Fotogaléria

Okrem dienka sa dá gravírovať aj na bok puzdra či sponu. Dienko ale ponúka najväčšiu plochu a odkaz zostáva len pre oči obdarovaného.

Dedkovi, ktorý vás toho toľko naučil

Leto u dedka. To ste chodili po lesoch a hľadali hríby. Vzal vás do dielne a naučil všetko s drevom. A snáď k všetkému mal nejakú svoju hlášku. A tiež vám dovolil aj to, čo by otec nikdy nedovolil.

Nemusíte mať čarovných dedkov, stačia takí, ktorí tu sú. A vy pre nich, keď je treba. Takí, ktorí vám detstvo prešpikovali nezabudnuteľnými okamžikmi. A dedkovia – dedovia si na hodinky potrpia. S gravírovaným textom práve na hodinkách zrejme nemožno urobiť chybu.

K narodeninám sa taký darček vyložene ponúka. Ale môže to byť len tak, ako pripomienka toho, čo ste spolu možno dokázali.

6 NAJ: Pánske solárne a cenovo dostupné hodinky
18.5.2021 - Eliška Měrková
6 NAJ: Pánske solárne a cenovo dostupné hodinky

Hľadáte ďalšiu inšpiráciu? Možno pre partnera? Mrknite na našu fotogalériu tematických odkazov:

INŠPIRÁCIA: Gravírovanie s motívom lásky
25.1.2022 - Agáta Vřeská
INŠPIRÁCIA: Gravírovanie s motívom lásky

INŠPIRÁCIA: Gravír pre fanúšikov sci-fi a fantasy
28.10.2021 - Eliška Měrková
INŠPIRÁCIA: Gravír pre fanúšikov sci-fi a fantasy

INŠPIRÁCIA: Gravír pre filmových fajnšmekrov
15.12.2021 - Agáta Vřeská
INŠPIRÁCIA: Gravír pre filmových fajnšmekrov

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

33 € (doručíme do 2.5.)