» Blog » Guess

Guess Jewelry recenzia – Priehľadná elegancia

Tagy: Recenzie | Guess | Dámske | Klasické | Fashion

Agáta Vřeská | 20.10.2022 | 3 MIN

Elegantné, napriek tomu dokážu okamžite zaujať. Nový model svetoznámej módnej značky Guess Jewelry nie je tak okázalý ako sme u Guessu zvyknutí, ale aj tak nesie jasné prvky GC.

Dizajn a spracovanie

Je jasné, že práve dizajn je u módnej značky Guess to prvé, na čo sa pri výbere zameráte. Model Jewelry okamžite zaujme priehľadom cez číselník, a následne dienko. To nebýva úplne bežné a rozhodne tým pritiahne pozornosť.

134,00 € skladom

S čím sa u Guess hodiniek naopak stretnete často, je okázalá zdobnosť. Množstvo kamienkov, lesku a niekedy aj poriadna dávka extravagancie. Model Jewelry menu Guess určite robí česť, ale je skôr elegantný, skoro sa až chce povedať decentný. Teda, na Guess.

Ozdobné kamienky ale rozhodne nechýbajú. Sú zasadené do priehľadu, teda okolo číselníka, namiesto indexov a tiež na prvom článku oceľového náramku. Na zvyšných článkoch potom nájdete ozdobné kovanie.

Samotný číselník je drobný s lúčovitou úpravou a drobnými ručičkami. Čitateľnosť ale prekvapivo nie je vôbec zlá, aj keď som sa dosť bála, že ručičky budú s podkladom splývať. Samozrejme, nájdete aj kontrastnejšie hodinky, ale väčšinou som s prečítaním času nemala problém.

Puzdro aj náramok sú z chirurgickej ocele a spracovanie je taká klasika u módnych značiek. Nenájdete tam nič, čo by vás nepríjemne prekvapilo, ale ani nenadchne vysokou úrovňou spracovania.

Jedna vec ma ale celkom hnevala, a síce ako si Guess poradil, alebo skôr neporadil s maskovaním strojčeka. Tým, že číselník je čiastočne presklenený a presklenená je aj zadná časť, bolo nutné skryť strojček z oboch strán.

Ani z jednej sa to podľa mňa tak úplne nepodarilo. Zo zadnej časti je akási nálepka a vlastne celkovo je zadný pohľad dosť... Industriálny. Viac ale "presakujúci" strojček prekáža vpredu, kde by som čakala čistý a ničím nerušený vzhľad.

Pri nosení sa to ale nijak zvlášť neprejaví a všimnete si to až pri detailnejšom pohľade. Strojček je samozrejme batériový. A spomínaná nálepka prezradí aj to, že hodinky majú základnú vodeodolnosť. Zvládnu teda bežný kontakt s vodou ako je umývanie rúk či dážď.

Náramok

Ako už som spomínala, náramok je z chirurgickej ocele a v celoleštenej úprave. Uchytenie prvých dvoch článkov od puzdra je pevné, teda nezalomí sa hneď za puzdrom. Preto som mala obavy, ako hodinky budú sedieť na mojom 14,5 cm malom zápästí.

Ale vďaka menšiemu priemeru puzdra (33 mm) bola veľkosť vlastne tak akurát a sedeli perfektne. Naviac dosť žien ocení aj zdobenie náramku, ktoré hodinky posúva do sveta šperkov.

Z praktického hľadiska je potrebné zvážiť, že tento typ náramku nevymeníte zrovna ľahko za iný, univerzálny, ale je treba dopasovať originál. Tak isto kožený tam nebude vyzerať zrovna prirodzene. Na druhej strane, pokiaľ si vyberáte Guessy so zdobným náramkom, asi ani iný chcieť nebudete.

Alternatívy

Guess je ako módna značka typická tým, že niekoľkokrát za rok vydáva nové kolekcie. Guess Jewelry je novinkou pre jeseň/zimu 2022 a s nimi prišlo aj niekoľko ďalších zaujímavých kúskov.

Guess: nová zimná kolekcia hodiniek vás okúzli
13.11.2019 - Veronika Skotnicová
Guess: nová zimná kolekcia hodiniek vás okúzli

Najčastejšie sa objavuje typický trojuholník, ktorý má Guess v logu. Spoliehajú na neho dokonca tak, že v trojuholníkovom tvare urobili celé hodinky.

129,00 € nedostupné

A geometrické tvary nájdete aj u modelu Guess Deco. Také Apple Watchky s jedinou funkciou, že?

A ozdobných hodiniek nájdete nespočet. Výrazné sú napríklad Guess Sol alebo Guess Queen, ktoré sú naviac aj v extravagantných farebných odtieňoch.

186,00 € skladom

A pokiaľ náhodou nová kolekcia nezaujala, mrknite na fotogalériu ďalších stálic:

Dámske hodinky Guess – Fotogaléria tých najkrajších
5.12.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky Guess – Fotogaléria tých najkrajších

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

134 € skladom
149 € nedostupné
160 € nedostupné