» Blog » Honor

Honor Band 6 recenzia – Náramky sa rozrastajú o ďalšieho člena rodiny

Tagy: Recenzie | Honor | Inteligentné

Matěj Urbaczka | 22.12.2021 | 6 MIN

Väčšina smart náramkov je relatívne rovnaká. Vzhľadovo a často aj funkciami. U Honoru Band 6 je to ale iné. Ide podľa mňa o prístroj na rozmedzí smartwatchu a smart náramku. Dokonca by som povedal, že sa viac blíži k základným smartwatchom.

V našej malebnej dedinke s názvom Náramkovo sme celkom pred nedávnom privítali nových členov rodiny Honor Band 5 a Honor Band 6. Na trhu už sú nejaký čas a stále majú čo ponúknuť. Pár dní som strávil so šiestou generáciou a musím povedať, že Honor Band 6 mi vážne vyrazil dych.

Čo sa mi na Band 6 páči

Jednoznačne prvým a najväčším lákadlom bol pre mňa vzhľad. Na zoznam ďalších PRE patrí honorovské prostredie, ktoré je prehľadné a dosť plynulé. V Honore si celý software urobili sami. No a všetko podtrhuje strhujúci AMOLED displej, ktorý sa veľmi vydaril.

Čo sa mi naopak nepáči

Bohužiaľ, Honor zvolil netypické uchytenie remienka k puzdru, a tak nie je moc rýchlomeniteľný. Tiež je trošku škoda, že náramok nie je vylepšený o prijímač GPS, ale za tú cenovku už by som toho chcel asi moc.

Zmena v dizajne oproti minulej generácii

Vzhľad bol jeden z wow efektov hneď od prvej chvíle, kedy som náramok vzal do ruky. Pripomína totiž dosť úzke hodinky a na zápästí to pôsobí veľmi dobre. Vďaka väčšiemu displeju sa výška hodiniek dostala na 43 mm a šírka na 25,4 mm. Aj napriek tomu sedia ako na priemernú mužskú ruku, tak aj na útlejšie dámske, prípadne detské zápästie (schválené kolegyňou so zápästím s obvodom 14,5 cm).

Puzdro je tvorené z tvrdeného plastu a jeho čistý dizajn porušuje z jednej strany tlačidlo a z tej druhej nápis Honor. Nenápadný vzhľad ich vlastne relatívne vystihuje.

Na puzdro je napojený silikónový remienok s plastovou sponou a jedným pútkom. Remienok disponuje takou ochrannou zarážkou, ktorú je treba vybrať, aby sa dal vymeniť. Nie je to nič ťažké, ale na menenie každú chvíľu to tiež úplne nie je.

Ľahkosť náramku dokladá váha 18 g, ktorá je úplne perfektná pre celodenné nosenie aj spánok.

Displej pokrýva celú prednú stranu hodiniek

Oproti Honor Band 5 narástla veľkosť displeja o 148 %. A je to dobre, pretože je určite jedným z veľkých lákadiel a v Náramkove je celkom raritou. Pokrýva totiž celú prednú časť hodiniek a veľkosť je 1,47". Rozlíšenie činí 198 x 368 pixelov a jemnosť displeja je 282 ppi.

Okrem týchto technikálií by sa patrilo povedať, že displej hodiniek má mierne zakrivenie, čo mu ešte viac pridáva na atraktivite. Veľká škoda je, že náramku chýba always-on mód, ktorý by aj cez vypnutý displej ukazoval dátum a čas.

Ako je známe, čínski súdruhovia displeje proste vedia. Vykreslenie a viditeľnosť na priamom slnku je priam parádna rovnako ako spracovanie grafiky. No a všetku túto krásu chráni kremičité sklíčko známe tiež ako Corning Gorilla Glass. Nie je ničím chránené, a tak by som doporučil kúpiť ochrannú fóliu na sklíčko alebo silikónový kryt na puzdro.

Honor Watch ES recenzia – Baby smartwatch so skvelou cenovkou
17.2.2022 - Matěj Urbaczka
Honor Watch ES recenzia – Baby smartwatch so skvelou cenovkou

Ľahko rozšírený senzorový základ

Vo väčšine náramkov nájdeme základ ako je akcelerometer a snímač tepovej frekvencie. Tým častokrát celá paráda končí. A keď už náhodou nejaký ten ďalší senzor majú, moc chvály na presnosť zvyčajne nepíšeme.

Honor Band 6 je ale iná pesnička. Senzorová výbava je rozšírená o pulzný oxymeter a gyroskop a ako tepová frekvencia, tak pulse ox sedí náramne. Dokonca musím priznať, že pravdepodobne vďaka ľahkosti predčil v meraní moje Garmin Enduro.

Musím sa tiež priznať, že po dlhej dobe recenzujem náramok a tento ma zasa presvedčuje o tom, že náramky majú veľkú budúcnosť, pokiaľ sa vydajú cestou väčších rozmerov a viac funkcií. S tým je spojená absencia GPSky, ktorá by tento náramok radila na predné priečky predaja. Teda aspoň za mňa.

Pokiaľ by ste chceli mrknúť na podobný model s GPS, rozhodne neprehliadnite tento:

Huawei Watch Fit recenzia – Krpec s veľkým vreckom prekvapení
11.1.2022 - Dominik Hok
Huawei Watch Fit recenzia – Krpec s veľkým vreckom prekvapení

Batéria predčila všetky očakávania

Ďalšia z úžasných vecí na tomto prístroji je bezpochyby výdrž batérie. V režime smart hodiniek (pardon, teda smart náramku) by mala batéria vydržať až 14 dní. Čo je veľmi fajn, ale najväčší zlom prichádza u športových aktivít.

Hoci som "išiel" iba na akcelerometri, tak za osemhodinovú aktivitu baterky moc neubudlo. Náramok bol nabitý na nejakých 75 % a aktivita bola zaznamenaná vo štvrtok. Síce som ich od piatku nemal na ruke, ale v pondelok mal náramok 48 % zostávajúcej batérie! To beriem ako veľký úspech. Minimálne moje očakávanie bolo celkom prekonané.

Aké je ubehnúť ultramaratón s náramkom?

Nikdy som neveril, že by som napísal také spojenie slov. Ale nikdy nehovor nikdy. 56 kilometrov zvládol ako nič a úprimne, presnosť tepovky ma dosť prekvapila. Tým, že aktivita bola meraná iba akcelerometrom, nameral náramok nejakých 51,09 km. Čo rozhodne nie je zlý výsledok. Pokiaľ chcete monitorovať akúkoľvek aktivitu s GPS, je treba spustiť najprv aplikáciu v telefóne, nechať načítať GPS a stlačiť štart na telefóne. Potom sa spustí aktivita aj v hodinkách.

S přijemným překvapením hledím na to, že se náramek ještě nevypnulS príjemným prekvapením hľadím na to, že sa náramok ešte nevypol

Okrem behu nájdeme v náramku napríklad veslovanie, cyklistiku, chôdzu, plávanie v bazéne alebo eliptický trenažér. Pre špecifickejšie aktivity môžeme použiť posledné políčko s aktivitou "Iné". Vďaka veľkosti displeja je pri športe veľmi dobre vidieť na všetky hodnoty, ktoré náramok ponúka. Tiež môžete spustiť automatické rozoznanie pohybu, kedy náramok dokáže rozoznať beh, chôdzu, eliptický trenažér a veslovanie.

Prívetivé používateľské prostredie s vlastným OS

Pre náramok Honor Band 6 zvolila značka svoj vlastný operačný systém a urobili veľmi dobre. Ovládanie je veľmi intuitívne a zvládne ho každý priemerne inteligentný bernardýn. A hlavne, systém sa vôbec neseká. Zo základnej obrazovky pohybmi doľava či doprava prechádzame widgetmi, ktoré ukazujú spánok, kroky, stres, atp. Pohybom hore zobrazíte notifikácie a pohybom dole zasa skratky. Bočné tlačidlo slúži pre návrat na hlavnú obrazovku a pri jeho stlačení na hlavnej obrazovke sa dostávate do menu a výberu športov, histórie cvičení, nastavenia a tak ďalej.

Máte často vysoký stres? Náramok vám ho dokáže zmerať

Keďže sme v dobe stresovej, kedy na nás je tlačené zo všetkých strán, mnoho výrobcov pridalo do svojich smart zariadení aj meranie stresu. Pri tomto náramku to Honor vylepšil ešte rýchlym osobnostným testom, aby vás hodinky lepšie poznali a dokázali merať stres čo najlepšie. V teste odpovedáte na sériu otázok, kedy sa vás napríklad pýtajú, či si myslíte, že váš život je úplne zbytočný alebo či sa vám netrasú ruky...

Okrem stresu nájdeme v náramku samozrejme meranie tepovej frekvencie (môže sa nastaviť aj na nepretržité), meranie spánku, krokov, kalórií a aktívnych hodín. Náramkom tiež môžete ovládať hudbu vo vašom telefóne a má aj widget počasia, ktoré si berie podobne z telefónu. Zo základných funkcií je tu budík, časovač, stopky a funkcia nájsť môj telefón.

Honorie hodinky, appka od Huawei

Keďže Honor je dcérska spoločnosť Huawei, tak hodinky značky Honor používajú aplikáciu Huawei Health. Aplikácia je jedna z najvydarenejších, čo sa aplikácií pre smart hodinky týka. Je veľmi prehľadná a človek bez zbytočného hľadania nájde všetko, čo potrebuje.

Hybrid zvaný "náraminky"

Zhrnutie začnem zamyslením sa nad tým, kde vlastne začínajú hodinky a končí náramok? Pretože z tohto modelu už to vážne nie je poznať a relatívne slušne sa táto hranica prekrýva.

Tieto náraminky ma prekvapili svojou plynulosťou čo sa softwaru týka a veľmi presným meraním tepovky. Rozhodne by som Honor Band 6 doporučil každému, kto sa rozhoduje, či si kúpiť smart náramok alebo hodinky, pretože za relatívne nízku cenu dostane takého vševeda so skvelou senzorovou výbavou a 14 dennou výdržou batérie.

Alternatívou Honoru Band 6 by mohol byť preslávený náramok Xiaomi Mi Band 6 alebo napríklad o niečo drahší Huawei Band 6. Náramky dokážu takmer to isté a v prípade najnovšieho Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC, pridáva Xiaomi aj platby kartou.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku