» Blog » Huawei

Huawei Band 7 recenzia – Potenciál v podobe presných dát a mestských funkcií

Tagy: Huawei | Inteligentné

Matěj Urbaczka | 12.7.2022 | 5 MIN

Huawei sa rozhodol, že bude vydávať hodinky snáď každý mesiac. Pre júl si pripravil variant náramku Huawei Band 7, ktorý nechýba v repertoári žiadnej čínskej značky. Tento "Band" sa mi zdá ale o dosť vychytanejší, než jeho kolegovia.

Hneď na začiatok poviem, že pokiaľ máte Huawei Band 6, tak nie je nutné investovať do nového čísla náramku. V základe sa toho moc nezmenilo a veľa vecí, ako výdrž batérie alebo displej, zostalo rovnakých. Je to nezvyčajné, ale je to tak. Čo sa zmenilo vám tu v skratke napíšem:

  • Zníženie váhy o 2 gramy
  • Zvýšenie jemnosti displeja o 1 PPI a možnosť Always-on displeja
  • Prednastavené odpovede na správy
  • Možnosť prednastavenej odpovede na SMS správu a prichádzajúci hovor

No a to je na začiatok naozaj všetko. Pokiaľ sa chcete dozvedieť viac, pokračujte v čítaní.

51,00 € Predaj ukončený


Dizajn zostal úplne rovnaký

Hľadáte zmenu a nechcete už mať na ruke rovnaký náramok? Sklamem vás. Band 7 je úplne rovnaký, ako staršia generácia Huawei Band 6. Rozmerovo porástol úplne minimálne – 44,35 x 26 x 9,9 mm oproti staršej generácii – 43×25,4×10,99 mm. Takže nová generácia je o niečo väčšia a o niečo tenšia.

51,00 € Predaj ukončený

Materiál puzdra je odolný polymér doplnený o silikónový remienok s plastovou sponou. Lacné, praktické a hlavne ľahké. Ako už na začiatku zaznelo, náramok schudol na váhu 16 g bez remienka. Pokiaľ sa vám nepáči silikón, určite si môžete na nejakých nemenovaných stránkach vybaviť hodinky napríklad kovoťahom alebo kožou.

Pre milovníkov farieb mám dobrú správu, farbičiek je dosť. Náramok teda zoženiete v tmavošedej (až skoro čiernej), ružovej a zelenej.

Celkovo musím povedať, že pri porovnaní so Xiaomi Mi Band 7 mi Huawei Band 7 sedí o dosť viac. Na ruke je pevnejší a nepripadám si ako s hračkou, ale ako s prístrojom, ktorý už aj trošku vyzerá. Na ruke je pevnejší, netočí sa tak a proste... Má väčšie gule než Xiaomi Mi Band 7.

AMOLED s Always-on módom

Za málo peňazí, veľa displeja. 1,47" veľký displej s rozlíšením 194 x 368 zostal rovnaký ako minulá generácia, ale prečo meniť niečo, čo geniálne už bolo. Novinkou je always-on displej, ktorý poteší ľudí, ktorí nechcú pozerať len na čiernu obrazovku a čakať, či budú gestá fungovať, ako majú. Trošku to zníži výdrž batérie, ale môže sa to hodiť. Táram, zníži to baterku plus mínus na polovicu, s čím sa musíte zmieriť.

Baterka uspokojí aj náročného používateľa

Štandardom všetkých smart náramkov je celkom slušná výdrž batérie. U Huawei Band 7 sa bavíme o 14 dňoch pri normálnom používaní a o 10 dňoch náročného používania.

Presnejšie:

  • 14 dní – Monitorovanie tepu srdca: stále zapnuté, HUAWEI TruSleep™: zapnuté v noci, cvičenie: priemerne 30 minút týždenne, oznámenia správ: zapnuté (50 správ, 6 hovorov a 3 alarmy denne), obrazovka: zapne sa 200x denne
  • 10 dní – Monitorovanie tepu srdca: stále zapnuté, HUAWEI TruSleep™: zapnuté v noci, cvičenie: priemerne 60 minút týždenne, oznámenia správ: zapnuté (50 správ, 6 hovorov a 3 alarmy denne), obrazovka: zapne sa 500x denne

Čo si budeme, cvičenie 60 minút týždenne je celkom málo, a tak keď používate náramok viac na šport, dostanete sa tak na týždeň výdrže tak ako ja.

Senzorovo nenadchne ani neurazí

Základ v podobe akcelerometra, gyroskopu, snímača tepovky a pulzného oxymetra naozaj neurazí... Preto je to jednoducho základ. :-) Ale dávam tomu rok, maximálne dva, než príde GPSka aj do všetkých náramkov. A potom už naozaj nebude čo riešiť. Zatiaľ, pokiaľ chcete športovať a vidieť prejdenú trasu, je treba pripojenie ku GPS z telefónu.

Čo musím ale vyzdvihnúť na méty najvyššie, je tepová frekvencia, ktorá je opäť na vysokej úrovni. Už minulá generácia bola skvelá a teraz sa mi meranie zdá ešte o niečo vymakanejšie. A som rád, že sa na tom zhodujú recenzenti z celého sveta a nie je to len moja slepá domnienka.

Systém Harmony OS

Je vidieť, že sa snažili implementovať čo najviac vecí do malého balenia a trošku tým systém zasekali. Nie je to nič strašné, ale v menu vidíme malé sekanie ikoniek a miernu neplynulosť posúvania. Inak ale všetko funguje parádne, dostanete sa, kam potrebujete a nepotrebujete na to mať vyštudovanú raketovú vedu.

96 športových aktivít s možnosťou sledovania tréningového progresu

Šporťáci, pokiaľ im neprekáža absencia GPS, chrochtajú blahom. Veľa aktivít (hoci 90 z nich meria rovnaké hodnoty) a mnoho merateľných metrík. Hodinky dokážu vyhodnotiť vašu potrebu regenerácie, index bežeckých schopností, VO2 Max a tréningový efekt.

Všetky metriky rozpisujem v nasledujúcom článku:

Huawei Watch GT Runner recenzia – Aerodynamický bežecký majster
20.4.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT Runner recenzia – Aerodynamický bežecký majster

Aby som len nechválil, bohužiaľ Huawei nemá zatiaľ možnosť nahrať aktivity priamo na Stravu, čo zamrzí. A zatiaľ to nevyzerá, že by sa na tom makalo...

Drobec vyniká medzi náramkami a šliape na päty aj drahším modelom

Ako už sme zvyknutí, náramok vie prijať notifikácie z telefónu, vie nájsť telefón, prepnúť skladbu z telefónu, urobiť fotku, ale nič veľmi iné tam nikdy nebolo. V Huawei sa dohodli, že zničia konkurenciu a pridali prednastavené odpovede na SMS správy. Konečne niekomu napadlo, že náramok si kúpi niekto, kto potrebuje primárne mestské funkcie.

Jediné, čo tomuto náramku chýba, je NFC platenie. Teda čip tam je, ale sprostredkovanie zatiaľ viazne.

Kamarát, žiadny stres a dýchaj

Huawei si je dobre vedomý stresových situácií v živote a tiež vie, že ich v dnešnej hektickej dobe pribúda stále viac. A preto sa zameriava na meranie stresu a aj na dychové cvičenia, ktoré vám stres pomôžu lepšie zvládnuť. Pokiaľ by vám nepomohlo toto, môžete využiť akcelerometer k zaznamenávaniu krokov a dať si antistresovú prechádzku.

Aby ste mali prehľad o všetkom, Band 7 vám bude kontinuálne merať tepovú frekvenciu a keby ste na niečo zabudli, funkcia Huawei Shamrock vám pripomenie, že máte piť alebo že si máte vziať lieky. Táto funkcia je zatiaľ v plienkach, a tak na ňu čakáme pri ďalšej aktualizácii.

Celkom podarený kúsok

Kolega Dominik vraví o Xiaomi Mi Band 7 ako o "Upgrade zo slušnosti", s čím sa plne stotožňujem. O Huawei Band 7 sa to ale povedať nedá. Nie, dizajn sa nezmenil a ani displej neporástol, ale Huawei vzal to najlepšie zo starej generácie (meranie tepu, displej...), pridal k tomu smart funkcie (telefonovanie, prednastavené odpovede) a urobil z tohto malého prístroja totálnu bombu za rozumnú cenu.

Takže áno, pokiaľ nepotrebujete tieto smart funkcie, Band 6 môže byť ekonomickejší variant, ale Siedma generácia rozhodne má čo ponúknuť. Alternatívou môže byť už mnohokrát spomínaný náramok Xiaomi Mi Band 7 alebo už polohodinky Huawei Watch Fit alebo Watch Fit 2. Výhodou Mi Bandu 7 je o niečo väčšia batéria, a výhodou Watch Fitov je rozhodne prítomnosť GPS prijímača a ďalších tréningových funkcií.

Ako sa páči Huawei Band 7 vám? Dajte nám vedieť do komentárov.

Mohlo by sa vám páčiť:

Huawei Watch Fit 2 predstavenie – Búra hranice nemožného
20.6.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch Fit 2 predstavenie – Búra hranice nemožného

Huawei Watch Fit recenzia – Krpec s veľkým vreckom prekvapení
11.1.2022 - Dominik Hok
Huawei Watch Fit recenzia – Krpec s veľkým vreckom prekvapení

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre