» Blog » Huawei

Huawei Band 8 recenzia – Väčší, ľahší, lepší

Tagy: Recenzie | Huawei | Inteligentné

Matěj Urbaczka | 16.10.2023 | 5 MIN

Rok čo rok sa stretávame s vylepšeniami náramkov od Huawei, ktoré vždy prinášajú niečo nové. Dnes sa pozrieme na to, kam sa posunul ďalší model, Huawei Band 8.

Náramok je takou vstupnou bránou do sveta inteligentnej a nositeľnej elektroniky. Ponúka základné funkcie, rozumnú cenu a slušnú možnosť rozhodnúť sa, či potrebujete niečo lepšie a/alebo zostať len pri tomto základe.

Čo ma prekvapilo?

  • Rozmery – trochu väčšie, trochu lepšie
  • Displej – stále zapnutý
  • Výdrž batérie
  • Rýchle používateľské prostredie

Čo mi chýba?

  • Možnosť platby
  • Zabudované GPS

Väčší = lepší?

Medzi väčším a lepším nie je vždy rovnica. V tomto prípade to však platí dvojnásobne. Náramok má teraz rozmery 43,45 x 24,54 x 9,5 mm. Tieto triezve a zároveň (na náramok) väčšie rozmery padnú takmer na každú ruku. Dokonca aj na mojom "dámskom" zápästí sedí skvele a na ruke sa vôbec nehýbe.

39,53 € skladom

Náramok sa držal minimalistického dizajnu s jedným tlačidlom na boku, integrovaným remienkom a celoplastovým prevedením. Celoplastový má veľkú výhodu v hmotnosti, kde sa Huawei dostal na pekných 24 g. Je naozaj príjemné mať zariadenie, ktoré je inteligentné a na ruke vôbec nepôsobí ťažko.

Pásik je tiež pohodlný s klasickým zapínaním – čo ma teší, pretože nevymýšľajú žiadne blbosti ala Apple. Zapínanie je plastové, ale to sa dalo čakať. Zaujímavé je, že remienok má rovnaké otvory aj na strane zapínania. Pravdepodobne kvôli lepšiemu odvetrávaniu.

Bezrámčekový AMOLED displej

Jedna z mála vecí, ktoré ma na displeji prekvapili, je zvolený typ bezrámčekového displeja. Huawei má celkovo veľa kvalitných AMOLEDov, o tom niet pochýb, ale že použije bezrámčekový displej, to ma aj tak zarazilo. Vyzerá to veľmi pekne a je to úplná bomba, ako to natiahli. Parametrovo potom ide o 1,47" veľký displej s rozlíšením 194 x 368 pixelov a jemnosťou zobrazenia 282 PPI. Vonku nemá displej žiadny problém a aj počas slnečných letných dní si môžete vychutnať plný kontrast a čitateľnosť aj na priamom slnku.

Displej je chránený sklom Gorilla Glass, čo je vzhľadom na cenovku celkom logické. Možno tu zohrala úlohu aj hmotnosť, ktorá je pri Gorilla Glass približne 6-krát nižšia ako pri zafírovom skle. Sklo je zarovnané s puzdrom, takže by bolo dobré zaobstarať si nejakú fóliu, aby ste si displej zbytočne nepokazili.

Senzorová výbava ako všetky ostatné náramky

Čo sa týka senzorovej výbavy, ide o otrepanú pesničku, náramok má akcelerometer, gyroskop, snímač srdcového tepu a pulzný oxymeter, ktorý meria okysličenie našej krvi v percentách.

Takže je to tak trochu normálne. Teším sa na dobu, keď aj náramky budú obsahovať aspoň klasické jednopásmové GPS, aby sme si na krátke behy okolo domu nemuseli brať telefóny. Teraz, ak chcete signál GPS, musíte mať hodinky pripojené k telefónu, z ktorého ho berú.

Čo sa týka presnosti, celkom prekvapila srdcová frekvencia, ktorá bola s hodinkami Fenix 7X PRO dosť korelovaná. Počasie bolo trochu daždivé, takže náramok sem-tam trochu zmokol, ale nič vážne. O GPS hovoriť nebudem, pretože to by som recenzoval telefón a nie náramok:-). Celkovo nemožno očakávať úplné zázraky, ale ako základ to určite stačí.

Päť minút sa rovná dvom dňom

Ak by sa päť minút rovnalo dvom dňom v skutočnosti, čo by sme z tohto sveta dostali? Ale v prípade inteligentného náramku Huawei ide o parádny gadget, kde päť minút nabije náramok na 2 dni používania. Okrem týchto čísel však náramok vydrží 14 dní pri bežnom režime používania a 9 dní v režime intenzívneho používania. Týmto Huawei opäť presne povedal, čo môžete používať a ako dlho. Ale viete čo? Je úplne jedno, či budete nabíjať raz za týždeň alebo každých 9 dní. Dôležité je, že nemusíte nabíjať každý deň.

Náramok môže fungovať aj s Always-on displejom, kde máte neustále viditeľný aspoň čas a dátum. Toto nastavenie však masívne ovplyvňuje výdrž batérie a výrobca udáva len tri dni výdrže pri použití AOD.

Plynulé ovládanie je základ úspechu

V dnešnej modernej dobe sa veľa hrá na "používateľský zážitok", kedy sa snažíme všetko robiť príjemným spôsobom. No Huawei je rozhodne v hlavnom prúde a robí produkty práve také. A skvelé je, že na používateľský zážitok nezabúda ani pri základných náramkoch. Všetky prechody, rýchlosť ovládania, všetko je skvelé.

Ovládanie je podobné ako pri hodinkách. Horná lišta slúži na rýchle skratky, spodná lišta na notifikácie, vpravo a vľavo nájdeme widgety a tlačidlo nás zavedie do menu alebo naopak. Je to veľmi intuitívne a zvládne to každý.

Chytráček s rýchlymi odpoveďami

Ani vo svete inteligentných funkcií sa tento náramok nestratí. Nájdete tu upozornenia na notifikácie s možnosťou odpovedať na ne (len Android), ovládanie hudby z telefónu, počasie, stopky, baterku a dokonca aj užitočnú funkciu "nájsť môj telefón".

Ide o základné funkcie, ale tie najdôležitejšie, ktoré všetci používame aj na najdrahších zariadeniach. Kto vie, možno sa nabudúce dočkáme aj telefonovania:-).

Športové funkcie so 100 + športmi

Huawei sa týmto modelom nesnaží hrať na extra športtester. Na to sú tu iné modely. Band 8 má samozrejme 100+ športových aktivít, ale nečakajte žiadne zázraky v počítaní metrík. Hodinky dokážu informovať o srdcovom tepe, spálených kalóriách, pripomenú vám, keď je váš tep vysoký, a s pripojeným telefónom vám dokážu povedať rýchlosť a počet kilometrov. Kilometre zobrazí len pomocou akcelerometra, ale nebude to úplne presné.

Vyhodnocovanie potom prebieha v aplikácii Huawei Health, ktorá vedie aj tréningový denník, kde si môžete pozrieť súhrnné čísla svojej športovej aktivity za týždeň, mesiac alebo dokonca rok. Tieto čísla vám môžu pomôcť s vašimi pokroky.

Žiadny stres

Čo sa týka fitness funkcií, hodinky zvládnu trochu rozšírené základy v podobe krokov, kalórií a srdcového tepu. Toto rozšírenie potom prichádza v podobe vecí, ako je meranie stresu, dýchacích cvičení a minút intenzívnej aktivity.

Samozrejmosťou je potom meranie spánku v noci, kde náramok dokáže rozpoznať hlboký, ľahký a REM spánok. Môžete si tiež nastaviť čas, kedy idete každý deň spať, aby vás hodinky nerušili rozsvietením displeja, keď zaspávate alebo spíte.

Má to zmysel? Za mňa áno

Prepínanie medzi generáciami zo siedmej na ôsmu sa asi úplne neoplatí. Z nižších sa to určite oplatí vďaka senzorom a kvalite displeja. Ôsma generácia sa mi páči hlavne kvôli kvalite displeja a výdrži batérie. Naozaj slušná práca od Huawei. Ako vstupná brána do sveta inteligentných zariadení je tiež slušná, takže ak nechcete obetovať celú výplatu za nejaké drahé zariadenie, môžete začať s kvalitným základom, ako je Huawei Band 8.

Alternatívu nájdete takmer od každej značky a väčšinou bude označená rovnako. Band 6, 7, 8... Takže je len na vás, ktorý si vyberiete.

Mohlo by vás to zaujímať:

Xiaomi Mi Band 7 recenzia – Čo sa zmenilo okrem čísla v názve?
4.8.2022 - Filip Debrecenyi
Xiaomi Mi Band 7 recenzia – Čo sa zmenilo okrem čísla v názve?

SÚBOJ: Xiaomi Mi Smart Band 7 vs. Huawei Band 7
24.10.2022 - Filip Debrecenyi
SÚBOJ: Xiaomi Mi Smart Band 7 vs. Huawei Band 7

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

Zľava 28% do 26.5.
39,53 € skladom
Zľava 28% do 26.5.
39,53 € skladom
39 € (doručíme do 16.5.)