» Blog » Huawei

Huawei Watch GT3 SE recenzia – Výkonné smart hodinky z Chocapicu

Tagy: Recenzie | Huawei | Inteligentné

Matěj Urbaczka | 16.2.2023 | 4 MIN

Koniec jednej éry, začiatok novej. Opustili nás hodinky Huawei Watch GT Runner a nahradil ich nový model Huawei Watch GT 3 SE.

Nad hodinkami Watch GT Runner sme celkom chrochtali blahom. Super dizajn, skvelé bežecké funkcie a super senzorová vybavenosť. Proste ideálny model... Jeho nástupca má tiež mnoho kladov ako výdrž batérie alebo výborný snímač tepovky. Ale je to asi prvýkrát, kedy sa hodinkám nedostalo prémiového dizajnu a pôsobia dosť lacno.

Huawei Watch GT Runner recenzia – Aerodynamický bežecký majster
20.4.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT Runner recenzia – Aerodynamický bežecký majster

No, dosť náreku na začiatok, poďme na to mrknúť poriadne.

Moc krásy hodinky nepobrali

Nie, toto sa skutočne nepodarilo. Neviem, kto vymýšľal vzhľad týchto hodiniek, ale asi by som ho už nezamestnal. Bohužiaľ, výsledný produkt vyzerá ako detská hračka z Chocapicu.

Celoplastové puzdro so šírkou 46,4 mm dopĺňajú 4 priezory u nožičiek, na ktoré sme zvyknutí z GT Runner. Tento model ale pridal "úžasnú" plastovú sčítaciu lunetu, ktorá naozaj "stojí" za to. Z fotky to ešte nevyzerá tak zle, ale realita je skutočne tragická. Keby aspoň chlapci urobili tú lunetu otočnú...

Ako veľkú výhodu beriem, že vďaka plastovému puzdru sa dostali na váhu 53 g. To je fajn. Akože naozaj fajn. Remienok je typický Huawei – príjemný, ohybný a nie je to mucholapka. Osadený je rýchlopántom Quick Release s dĺžkou 22 mm, a tak sa remienok dá rýchlo a bez problémov vymeniť.

Huawei tiež zvolil návrat ku koreňom a hodinky osadil dvoma tlačidlami bez korunky. Hoci horné tlačidlo korunku evokuje, otočná funkcia tu nie je.

Displej – Huanormálka

U displeja sa nie je moc čo rozpisovať. Rozlíšením 466 x 466 pixelov a veľkosťou 1,43" z neho robí ďalšieho zo zástupcov klasického displeja od Huawei. Proste bezproblémový AMOLED, ktorý rozžiari monotónnosť vašich dní.

Zvláštne je, že u posledných modelov Huawei často zamlčiava informácie o sklíčku. Na ich ofiko stránkach majú len informáciu o vodeodolnosti (50M) a podľa nich by malo byť oderuvzdorné, čo by sedelo na zafír, ale... Či je to pravda, to sa asi nikto nedozvie.

VŠETKO NA TÉMU: Typy displejov smart hodiniek
1.11.2022 - Matěj Urbaczka
VŠETKO NA TÉMU: Typy displejov smart hodiniek

Senzory – Stále rovnaká pesnička

V poslednej dobe sa nedá vymyslieť žiadna lepšia kombinácia než akcelerometer, barometer, gyroskop, tepovka a GPS. Tieto hodinky pridávajú ešte magnetometer, ktorý bude mať na starosti kompas.

Huawei je známy svojou presnosťou, ktorá neminula ani tento model. Všetko sedí ako má, a dokonca sa mi zdá, že vďaka celoplastovej konštrukcii je GPSka o niečo presnejšia. Tak aspoň na niečo to pochovanie dizajnu bolo. No, napokon, mrknite sami.

Žltá – Garmin Fenix 7X, Červená – Huawei GT3 SE

Pri behu v zalesnenom priestore GPSka od Huawei sem tam skákala a oproti Garmin Fenix 7X je trošku "rozlietanejšia". Garmin nameral 13,64 km a 883 výškových metrov, kdežto Huawei nameral 12,75 km a 952m prevýšenia...

Garmin Fenix 7 recenzia - Som Fenix 7 a kto je viac?
9.3.2022 - Dominik Hok
Garmin Fenix 7 recenzia - Som Fenix 7 a kto je viac?

Zato tepovka sedela parádne a oproti hrudnému pásu sa v priemere líšila o 2 tepy.

Tepovka od HuaweiTepovka od Huawei

Tepovka od GarminuTepovka z hrudného pásu od Garminu

Športovanie by modelu celkom išlo

Nie, nie je to úplne športtester ako od niektorých značiek, ale pre nadšených bežcov, turistov či cyklistov, hodinky môžem len doporučiť. Vedia všetky základné metriky ako kilometre, rýchlosť atp., pridávajú možnosť pripojenia hrudného pásu a dokonca Huawei ponúka trénera s umelou inteligenciou, ktorý vám upravuje tréningy podľa vášho súčasného stavu.

Inak sú športové aktivity taká tá klasika, čo vám ponúkne športy, ktoré ani sami nepoznáte. Úprimne, ani ja som ich nepoznal.

Z dôležitých hodnôt potom vidíte index bežeckej výkonnosti, vašu hodnotu VO2 Max a dobu zotavenia po tréningu.

U batérie záhada pokračuje

Huawei u výdrže udáva celkom kvalitných 14 dní v režime smartwatchu s typickým používaním a 7 dní ako náročný používateľ.

Záhada sú režimy GPS, kde reálne hodnoty opäť nevieme. Ale podľa trendu batérií súdim, že to bude okolo 24 hodín, takže nejaký prechod alebo dlhší pretek by nemal byť problém.

Emojis sú stále problém

Smart funkcie sú super. Z Huawei si zavoláte, odpíšete na správu, vypočujete nahrané empétrojky, mrknete na počasie alebo sa nimi necháte budiť. Čo je ale najväčší problém je zobrazovanie smajlíkov, kedy vy ho kamarátovi poslať môžete, ale keď ho pošle on vám, bohužiaľ sa nezobrazí.

Pre niekoho môže byť fajn aplikácia Petal Maps. Tá funguje na princípe konektivity s telefónom, kde spustíte navigáciu a na hodinkách vidíte, za ako dlho vás čaká odbočka. Myslím, že v neznámom meste to môže byť super, že telefón nemusíte mať v ruke. V prírode si to predstaviť neviem, ale tam môžete využiť navigáciu po krivke.

Celkovo, smart funkciám u Huawei niet čo vytknúť. Len pri tomto modeli súdruhovia opomenuli NFC čip. Na Slovensku zatiaľ Huaplatby nie sú povolené, ale možno niekedy...

Úroveň stresu meraná testom

Základný balíček fitness funkcií je už štandardom u všetkých hodiniek. Takže aj tu nájdeme kroky, kalórie, tepovku (každú sekundu), aktívne minúty, meranie spánku, pulzný oxymeter a dokonca stresovú hodnotu.

Tá sa u Huawei berie vážne a skôr než sa začne merať, je prístroj potreba kalibrovať. Hodinky si dáte na zápästie a v appke na telefóne musíte prejsť testom, ktorý vám pokladá záludné otázky. Či sa radujete zo všedného života, dokážete dosiahnuť ciele aj cez prekážky alebo či vás ľahko niečo rozčúli. No, je to rozhodne zaujímavé spestrenie všedného dňa.

Pocit sa ku kladnému stále (ne)blíži

Hoci som sa pri testovaní snažil nájsť lásku k týmto hodinkám, nepodarilo sa mi to. Hodinky Watch GT Runner nie sú na trhu ani rok a Huawei už ich rýchlo musel nahradiť. Nezdá sa mi to ako logický krok, nahradiť niečo, čo naozaj dobre funguje.

Týmto modelom sa ako vzhľadovo, tak presnosťou vrátili o pár rokov dozadu a nie je to 100% podarený model. Skvele hodnotím batériu, možnosť telefonovania a bežecké metriky, ale inak je to celkom obyčajný Huawei Watch GT 3, ktorý by som si kúpil radšej než toto.

Okrem modelov od Huawei by som videl alternatívu v hodinkách Amazfit GTR 4 alebo Xiaomi Watch S1, kedy tieto modely sú na tom výbavou veľmi podobne.

Ako sa páči vám plastový vzhľad hodiniek Huawei Watch GT 3 SE? Dajte nám vedieť do komentárov.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku