» Blog » Huawei

SÚBOJ: Huawei Watch GT4 vs. Amazfit Balance

Tagy: Súboj | Huawei | Amazfit | Inteligentné

Matěj Urbaczka | 28.12.2023 | 6 MIN

Súboj dvoch najlepších inteligentných hodiniek strednej triedy. Krásne hodinky Huawei Watch GT4 sa postavia do ringu proti výkonným hodinkám Amazfit Balance, ktoré pridávajú platbu cez NFC. Kto je teda lepší?

Súboj, na ktorý možno mnohí z vás čakali. Prečo? Tieto hodinky strednej triedy sú jednoducho teraz trendy a ľudia chcú vedieť, ktoré si vybrať. Konečné rozhodnutie je však samozrejme na vás a ja len poukážem na silné a slabé stránky oboch modelov.

Čo je však na nich podobné?

  • Mestský dizajn
  • Kvalitný displej
  • Inteligentné funkcie
  • Krivočiara navigácia
  • Skvelý pomer cena/výkon

Teraz sa zamerajme na rozdiely.

Huawei Watch GT 4 recenzia –⁠ Nový štandard elegancie a funkčnosti
19.9.2023 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT 4 recenzia –⁠ Nový štandard elegancie a funkčnosti

Amazfit Balance recenzia – Hodinky balancujúce medzi mestom a outdoorem
23.10.2023 - Matěj Urbaczka
Amazfit Balance recenzia – Hodinky balancujúce medzi mestom a outdoorem

Design – Súboj elegána s minimalistom

Amazfit aj Huawei majú svoj osobitý podpis. Amazfit ide cestou čistých línií s veľmi minimalistickým nádychom, zatiaľ čo Huawei si potrpí skôr na "ozdôbky". U modelov Amazfit a Balance nájdeme čisté okrúhle puzdro s jedným prvkom na pozícii desiatich hodín. Inak korunka v hornej časti, tlačidlo v dolnej časti a na konci.

254,00 € skladom

Na druhej strane Huawei má puzdro pestrejšie. Luneta ciferníka, krásne profilovanie, mnoho farebných variácií a mnoho variácií remienka. V porovnaní s Amazfitom je najväčším rozdielom určite možnosť výberu veľkosti puzdra. Máme tu 46 mm variant (rovnako ako Amazfit) a tiež 41 mm variant pre dámy, ktorý ponúka len Huawei. A niet divu, že dámsky variant je taký obľúbený. Je naozaj veľmi pekný.

218,49 € skladom

Poďme k číslam:

Huawei Watch GT4 41 mm
Huawei Watch GT4 46 mm Amazfit Balance
Priemer puzdra 41 mm 46 mm 46 mm
Výška puzdra 10 mm 11 mm 11 mm
Šírka remienka 18 mm 22 mm 22 mm
Hmotnosť puzdra
36 g 50 g 36 g
Veľkosť displeja 1,32" 1,43" 1,5"
Rozlíšenie displeja 466 x 466 px 466 x 466 px 480 x 480 px

Pokiaľ ide o hmotnosť, ide len o hmotnosť puzdra. Je na vás, aký remienok alebo náramok si k hodinkám vyberiete. V prípade modelu Amazfit máte na výber silikón alebo nylon v základe a v prípade modelu Huawei máte k dispozícii silikón, kožu a oceľ. Na papieri vyzerá Huawei ako tehla, ale na ruke som necítil veľký rozdiel, takže obidvoje hodinky sú vhodné na celodenné nosenie vrátane spánku.

Okrem remienkov sa líši aj materiál puzdra. Pri Huawei máme oceľové puzdro, ktoré je robustné a trochu štýlovejšie, a pri Amazfite nájdeme ľahšie a matnejšie celohliníkové puzdro. Hliník je super materiál, pretože je ľahký a ľahko sa maľuje. Je však mäkší a môže sa rýchlejšie poškodiť.

U mňa vyhráva Huawei v kvalite spracovania a dizajne, ale vôbec by som sa nečudoval, ak ste skôr fanúšikom Amazfitu.

Displej – AMOLED s Gorilou pre oba

Na papieri sú oba modely takmer rovnaké. Máme tu displej AMOLED, ktorý je chránený sklom Gorilla Glass. A povedal by som, že sú si podobné aj z hľadiska viditeľnosti a kontrastu. Pri displeji a čínskych značkách často nie je čo vytknúť – a ani tu to nie je výnimka. Plus pre Amazfit hrá o 0,07 palca väčší displej a pre Huawei zase luneta, ktorá trochu chráni sklo.

Amazfit Balance

Amazfit Balance.

Jas displeja nie je nikde uvedený, ale musím povedať, že pri zvýšení jasu na maximum na oboch zariadeniach je Huawei o niečo kontrastnejší ako Amazfit. A ak sa pýtate na šport, hodinky dokážu zobraziť rovnaký počet dátových polí, a to 6 na jednu dátovú obrazovku.

Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4.

Úprimne povedané, tu nie je o čom písať. Amazfitu by som dal bod za väčší displej, ale na obidva sa veľmi pekne pozerá.

Rýchlosť sa počíta pri všetkom

Ak mrkneme na používateľský zážitok, rovno poviem, že Huawei vedie. Je rýchlejší, má krajšie prechody medzi obrazovkami a spracovanie je lepšie. Najväčší rozdiel asi uvidíte pri používaní dlaždíc Apple, ktoré sú rýchlejšie.

U oboch je to, samozrejme, na skvelej úrovni, ale v dnešnej dobe rozhodujú drobnosti - a prepracovanejšie menu a systém má pre mňa jednoducho Huawei.

Výdrž batérie – Klasika čínskeho sveta

Pri oboch hodinkách nájdeme rovnakú výdrž batérie pri používaní v režime smartwatch: 14 dní pri bežnom používaní a 7 dní, ak hodinky používate intenzívne. Iná situácia je v prípade GPS, kde Amazfit prekonal Huawei. Dvojpásmové pripojenie pre Huawei máme okolo 20 hodín a pre Amazfit až 26 hodín. Podobne aj šetrič batérie na Huawei vám poskytne približne 40 hodín a na Amazfit 47 hodín.

Ak si teda vyberáte hodinky na dobrodružstvo, bral by som to do úvahy.

Samozrejme, výdrž batérie môžete predĺžiť, ak sa napríklad hodinky nerozsvietia pri naklonení, jas je nastavený na nízku hodnotu a podobne...

Senzorové vybavenie

Senzorová výbava sa v súčasnosti veľmi nelíši a všetky hodinky majú všetko. Teraz ide skôr o presnosť snímačov. Ale po poriadku, takže v oboch hodinkách nájdeme barometer, akcelerometer, gyroskop, kompas, pulzný oxymeter, teplomer, monitor srdcového tepu a dvojpásmové GPS.

Amazfit Balance

Amazfit Balance.

Presnosť je kapitola sama o sebe. Ako som uviedol v recenzii Amazfit Balance, hodinky sú poddimenzované a trochu skracujú trasu. Vyskúšajte si to však sami:

Modrá – Huawei Watch GT 3, fialová – Amazfit Balance

Modrá - Huawei Watch GT 4, fialová – Amazfit Balance

Ani jedny hodinky nie sú priamo na chodníku, kde som naozaj bol, ale bod by som dal hodinkám Huawei Watch. Tepová frekvencia sa z nich dostáva ťažko, ale aj tam je bod. Hodinky rýchlejšie odrážajú tepovú frekvenciu pri športe aj bežnom nosení.

Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4.

Tepová frekvencia je presnejšia aj pri bežnom dennom nosení, pretože odčítava každú sekundu a nie každú minútu ako Amazfit Balance.

Chytráci s jedným mínusom

Z hľadiska inteligentných funkcií máme v prípade oboch hodiniek slušný štandard. Z hodiniek môžete uskutočniť hovor v dosahu Bluetooth, odpovedať na správu pomocou prednastavenej odpovede (len Android), skontrolovať kalendár, aby ste videli, aké udalosti vás čakajú, preddýchnuť si pomocou prednastaveného tréningu a podobne.

Najväčším mínusom je podpora platieb na oboch modeloch. Huawei je úplne v pasci s tým, že má NFC čip, stále tvrdí, ako sa platba spustí a stále nič. A Amazfit má aspoň možnosť platiť cez Curve. Aspoň niečo, ale stále si človek musí niekde vytvoriť ďalší účet a má s tým viac "starostí".

Ak nepotrebujete platbu, máte na výber rovnaké funkcie na oboch. Ak však platbu cez NFC vyžadujete, je to bezproblémové. V tejto kategórii vyhráva Amazfit.

Fitness funkcie – Čo je dôležitejšie?

Základné funkcie sú opäť rovnaké. Tepová frekvencia, kroky, spánok, jednoducho celodenné monitorovanie všetkého, čo robíte. Pri tejto kategórii a týchto dvoch hodinkách sa musíte rozhodnúť pre jednu vec. A to, či kvantita zvíťazí nad kvalitou. Huawei meria srdcovú frekvenciu každú sekundu, ale Amazfit meria srdcovú frekvenciu len každú minútu. Takže z hľadiska presnosti a kvality údajov by vyhral Huawei.

Amazfit však pridáva monitorovanie zloženia tela a tiež meranie One Tap, ktoré "vypľuje" výsledky všetkých dôležitých metrík do 30 sekúnd, a ako prvý Číňan pridal nočnú variabilitu srdcovej frekvencie. To je šikovné, nebudem tvrdiť, že nie. Ale tá srdcová frekvencia je v priebehu dňa a noci dosť dôležitá a môže ovplyvniť veľa iných metrík, ktoré nie sú dobré, keď meriate každú minútu.

Takže za mňa by som dal bod hodinkám Huawei.

"Je to šport."

Športové funkcie sú v prípade oboch modelov opäť podobné. V základnej rovine vám dokážu povedať všetko, čo potrebujete vedieť o svojom tréningu. Pomer aeróbnej a anaeróbnej srdcovej frekvencie, VO2 Max, čas regenerácie a ďalšie základné ukazovatele.

Amazfit pridáva zaujímavú štatistiku po behu, kde vám aplikácia ukáže čas strávený behom do kopca, z kopca a po rovine. Huawei na druhej strane ťaží z umelej inteligencie a okamžite vám poskytne ducha bežca bez toho, aby sa prispôsoboval podľa vašich predchádzajúcich výsledkov.

Okrem behu je samozrejme k dispozícii ďalších viac ako 100 aktivít. V prípade Amazfitu pobavil stolný futbal a v prípade Huawei to vyhral bungee jumping.

Tak kto z koho

Ak sa ma spýtate, kde je moje srdce, poviem, že Huawei Watch GT 4. Presný kontinuálny monitor tepu, presnejšie GPS, krajší vzhľad. Pre mňa je to víťaz.

Na druhej strane variabilita srdcového tepu, meranie jedným dotykom a platba kartou hrá slušne pre hodinky Amazfit Balance. Takže oba modely majú niečo do seba a právom sú víťazmi strednej triedy a pomeru cena / výkon.

Ktorý z nich vás teda zaujal viac?

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

Rozbalené, zľava 5%
241,30 € skladom