» Blog » Invicta

Invicta Disney s Goofym recenzia – Hodinky pre pravých pohodárov

Tagy: Recenzie | Invicta | Klasické | Fashion

Eliška Měrková | 2.5.2022 | 5 MIN

Určite tiež poznáte niekoho, kto je v každej situácii v pokoji, kto zo všetkých problémov vyjde s úsmevom a jeho prostá dobromyseľnosť vás vždy poteší. Keď Disney vymýšľal kamaráta pre svojho myšiaka, držal v hlave presne tieto vlastnosti. A tak na svet prišiel sympaťák Goofy. Z podobného konca to vzala aj Invicta, keď vedľa svojich hodiniek s Mickey Mousom postavila nové Invicta Goofy, ktoré nám okamžite padli do oka.

Hodinky Invicta Goofy majú byť presne ako ten pohodový kamoš, ktorý uvoľnenosť a dobrú náladu prenesie zo zápästia rovno na vás. A podľa mňa sa im to celkom darí. Športové kúsky v hravých farbách sú sviežim prírastkom do už tak veselej kolekcie Invicta Disney. A čo od nich môžeme očakávať?

Fotogaléria hodiniek Invicta Disney s Mickey Mousom – Húf ikonických myšiakov
12.3.2024 - Eliška Měrková
Fotogaléria hodiniek Invicta Disney s Mickey Mousom – Húf ikonických myšiakov

Goofy, nešikovný pes s laxnejším prístupom k svetu, patrí medzi najslávnejšie animované postavičky na svete. Prvýkrát sa objavil v roku 1932 po boku Mickey Mousa a káčera Donalda v Mickeyho revue, a jeho komediálnu povahu si diváci okamžite obľúbili (z veľkej časti vďaka charakteristickému štekavému smiechu, ktorý mal na svedomí Pinto Colvig). Goofy bol koncipovaný ako jednorázová postava, ale medzi zamestnancami Walta Disneyho sa ukázal byť natoľko milovaný, že ho spoločnosť Disney začala "zamestnávať" opakovane.

Varianty potešia priaznivcov ocele aj športového silikónu

Výber hodiniek s Goofym nie je zďaleka tak široký, ako ponuka hodiniek s Mickey Mousom, napriek tomu je škála farieb aj materiálov relatívne pestrá. Vyberú si tak konzervatívnejší jedinci (to berte so zveličením, na Invicty s Goofym by pravý zaprisahaný konzervatívec asi ani nepozrel), tak odvážlivci siahajúci po pestrých farbách, ktorí si povedia "keď už hravé hodinky, tak so všetkým."

Najvýraznejší Goofy si na seba vzal oranžovú a remienok z hrubšieho silikónu s vyrazeným logom. Remienok pôsobí pevne, takže by mal zvládať snáď aj náročnejšie zaobchádzanie, na ktoré sú tieto športové hodinky stavané, a naviac má jemnejší, akoby "nežnejší" povrch, a tak je príjemný na koži.

Celé puzdro aj luneta je pokryté čiernou PVD vrstvou, ktorá v kontraste s tak výraznou farbou pôsobí prinajmenšom dynamicky (čítajte: vyzerá to fakt dobre).

Na zahodenie nie je ani modrý variant s oranžovými akcentmi, ktoré ladia s Goofyho tričkom.

Goofy v čiernej farbe je nejuniverzálnejší, vďaka oranžovým akcentom (a veselému Goofymu, ktorý drží jeden zo subčíselníkov ako volant) však nestratil nič zo svojej hravosti.

A pre tých, ktorí si na silikón zrovna nepotrpia a keď už si kupujú "obra od Invicty", chcú, aby ich na zápästí ťažil poriadny kus ocele, je tu Goofy na oceľovom náramku typu Oyster. Práve na celooceľovom modeli je najlepšie vidieť aj pekné spracovanie hodiniek, kombinácia brúsených a leštených plôch a to, že hodinky sú robené poriadne.

A nakoniec sa musím aspoň slovkom vyjadriť o treťom členovi veselého animovaného gangu, káčerovi Donaldovi. Toho sme mali v ponuke tiež, ale už sa bohužiaľ stihol vypredať.

Ako už je totiž u Disneyho kolekcie pravidlom, jedná sa o limitované edície.

Na vývoji a zdokonalení Goofyho postavy sa do značnej miery podieľal animátor Art Babbit. Babbit dal Goofymu dobromyseľnú a uvoľnenú povahu a zároveň vytvoril také rysy, ako je Goofyho nedbalá chôdza a vrecové oblečenie. Goofy sa nakoniec dočkal vlastnej filmovej série, počínajúc filmom Goofy a Wilbur v roku 1939 a ďalšie kinematografické úspechy na seba nenechali dlho čakať. Goofy bol tiež prvý z klasických Disneyho postavičiek, ktorá si zahrala vo vlastnom celovečernom filme (Goofy Movie, 1995).

Invicta Disney
25.3.2020 - Agáta Vřeská
Invicta Disney

Hodinky s rozprávkovou postavičkou, ale o hračku sa vážne nejedná

Hoci majú hodinky s Goofym trošku laškovný charakter a okrem samotnej postavičky majú na číselníku aj veľa hravých dizajnových detailov, nejedná sa o žiadnu detskú hrkalku. Priemer puzdra je celých 48 mm, čo je aj na pánske hodinky relatívne masívna veľkosť (nie však na megalomanskú Invictu, ale o tom už sme sa rozpisovali inde) a váha takého kúsku tak nie je zrovna zanedbateľná. Ako už tu ale zaznelo, Invicty si predsa len väčšinou nekupujú ľudia, ktorí hľadajú hodinkových drobcov.

Príbeh značky Invicta – Ako sa stala jednou z najkontroverznejších hodinárskych značiek?
6.4.2021 - Eliška Měrková
Príbeh značky Invicta – Ako sa stala jednou z najkontroverznejších hodinárskych značiek?

Celá plocha číselníku je Celá plocha číselníka je "vytapetovaná" razbou Goofyho smiešnej čapice, ktorú vidíme aj na nultom bode potápačskej lunety.

Sú to skrátka voľnočasové robustné hodinky, ktoré niečo vydržia. Bicykel, plávanie... A pokiaľ pri takých aktivitách nepotrebujete na ruke malý panovačný počítač v štýle Garminu a jemu podobných, ktorý vám zmeria pomaly aj to, kedy by ste mali odísť do dôchodku, môžu vám postačiť aj obyčajné stopky.

VŠETKO NA TÉMU: Hodinárske komplikácie – Chronograf
30.6.2021 - Eliška Měrková
VŠETKO NA TÉMU: Hodinárske komplikácie – Chronograf

S chronografom (alebo stopkami) na týchto Invictách dostanete možnosť zmerať si akúkoľvek činnosť po dobu jednej hodiny. K odpočtu slúžia subčíselníky na šiestej a deviatej hodine, kým subčíselník na tretej hodine jednoducho napovie, či hodinky zrovna ukazujú čas popoludnia alebo dopoludnia (čo sa hodí vidieť napríklad pri prvotnom nastavení času a dátumu).

A pokiaľ sa chcete hrať, môžete merať čas aj pomocou sčítacej (či "potápačskej") stupnice na jednosmerne otočnej lunete.

Potápačská stupnica
9.12.2019 - Milan Letošník
Potápačská stupnica

Luneta je teda v potápačskom štýle, a hoci Invicta s mierou vodeodolnosti u svojich hodiniek bežne nešetrí, Goofy na neoprén nepatrí. K plavkám pri bazéne alebo mori ale určite, s vodeodolnosťou do 100 M nejaké to plávanie hravo zvládnu. A zrovna tieto hodinky priamo nútia vziať si ich na letnú dovolenku, kedy konečne odložíte sako a svoje klasické "nudné" hodinky.

Dýnko hodinek je šroubovací, což napomáhá držet stanovenou voděodolnost. Krom toho nás při pohledu na něj potěší také rytina Goofyho usměvavé hlavy.Dienko hodiniek je šrobovacie, čo napomáha držať stanovenú vodeodolnosť. Okrem toho vás pri pohľade na neho poteší aj rytina vysmiateho Goofyho. Korunka je zacvakávacia, ale chránená výstupkami na puzdre.

A pokiaľ s hodinkami nedopatrením niekde škrabnete, pretože to sa stáva nám všetkým, nie že nie, "Invicťácke" sklíčko Flame Fusion ma zafírovú vrstvu, takže je odolnejšie než bežný minerál.

A čo luminiscencia? Lumi značky Trinite je slušná, dostačujúca... nie je to žiadna hitparáda, ale na ľahké osvietenie indexov pri večernom posedení pri víne (či inom moku podľa chuti) by vám mala stačiť.

A v problémoch vás nenechá ani spoľahlivý japonský strojček Seiko VD53 (quartz), ktorý má Invicta už preverený.

A pretože ide pri týchto hodinkách hlavne o dizajn (a Goofyho), sú tu zvýšená odolnosť a dobré parametre prívetivým faktorom a (významným) plusom.

Normálne by som sa na záver možno rozpísala o ďalších plusoch a mínusoch, možno by som pridala nejaké zamyslenie či názor, či za to hodinky stoja alebo nie (mimochodom áno, stoja). Ale v duchu rozverného Goofyho vám už dám iba túto krátku epizódu o troch animovaných šibaloch od Disneyho, ktorá ma baví tak, ako tieto hodinky.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

Limitovaná edícia 3000 ks
242 € nedostupné
Limitovaná edícia 3000 ks
279,00 € nedostupné
Limitovaná edícia 3000 ks
279,00 € nedostupné
Limitovaná edícia 3000 ks
278 € nedostupné