Michael Kors: Jeho jesenná kolekcia hodiniek vás prenesie do New Yorku

Tagy: Predstavenie | Michael Kors | Dámske | Klasické | Fashion

Veronika Skotnicová | 4.11.2019 | 7 MIN

Čo sa vám vybaví pri názve mesta New York? Mesto, ktoré nikdy nespí? Slávna Carrie Bradshawová? Móda? A čo tak slávny módny návrhár Michael Kors? Vedeli ste, že pod jeho rukami nevznikajú iba návrhy módnych výstrelkov, ale tiež jedinečné modely hodiniek? Poďme sa bližšie zoznámiť s novou jesennou kolekciou 2019.

Americký módny návrhár Michael Kors má svoje korene v New Yorku a často sa ním necháva inšpirovať. Jeho meno so sebou nesie aj veľa ocenení. Je uznávaný pre svoju filantropiu a je ambasádorom organizácie Svetového potravinového programu, ktorý pomáha v boji proti hladu. Časopis The Time ho uviedol v zozname 100 najvplyvnejších ľudí sveta. Akonáhle presiahol jeho majetok v roku 2014 miliardu dolárov, zaradil denník Forbes Michaela Korsa do svojho rebríčka miliardárov. Pri svojich návrhoch sa snaží skĺbiť eleganciu s luxusom. O tom, či sa mu to podarilo aj v jesennej kolekcii, sa môžete presvedčiť.

Časopis The Time uviedol Michaela Korsa medzi 100 najvplyvnejšími ľuďmi na svete

Čo bolo inšpiráciou pre jesenú kolekciu?

Michael sa pri tvorbe svojej jesennej kolekcie pre rok 2019 vrátil späť do 70-tych rokov. Inšpiroval sa svojimi zážitkami z chladných jesenných večerov v New Yorku. Nechal sa uniesť spomienkou, keď navštevoval disco klub Studio 54 v New Yorku. Pre časopis Vogue pri spomínání povedal: "New York was a pit, but we were dressed" (New York bola diera, ale my sme boli oblečení). Už vtedy ho očarovala atmosféra klubu. Pamätal si rána, keď prichádzal domov za úsvitu plný emócií, energie a trblietok vo vlasoch...

A tak sa zrodila jeho nová jesenná kolekcia. Nájdete v nej prvky, ktoré symbolizujú jeho nostalgické spomienky na mladosť spojené s elegantným a nadčasovým dizajnom.

„Vždy som doplnky vnímal ako výkričník ženského outfitu." Michael Kors

Tri jesenné kolekcie Michaela Korsa na rok 2019

Firma Michael Kors si všimla upadajúci záujem o analógové hodinky. Svoju výrobu teda doplnila o smartwatch hodinky. Nikdy však nezabudla na krásu a kúzlo, ktoré so sebou nesú práve klasické analógové hodinky. V lete uvideli svetlo sveta analógové hodinky z kolekcie Sofia, Laurina, Portia alebo Ritz. Lákali svojím zdobením, elegantnosťou a farebnosťou. S novým ročným obdobím prišla aj nová, tentokrát jesenne ladené kolekcie Pyper, Runway a Whitney. Poďme si jednotlivé kolekcie predstaviť v ich plnej paráde.

Kolekcia Pyper

Hľadáte hodinky na každodenné nosenie? Minimalistický a zároveň veľmi elegantný vzhľad vzbudzujú hodinky kolekcie Pyper. Nie nadarmo sa hovorí, že v jednoduchosti je krása. Výrobcovi sa podarilo spojiť elegantné a minimalistické prvky s ľahkým nádychom osobitosti. Hodinky sú vyrábané v 9 rôznych variantách. Presne tak, aby sa trafili do vkusu každej z žien, ktorá hodinky berie ako nutný doplnok svojho každodenného looku. Cenová hladina modelov sa pohybuje od 230 Eur do 350 Eur.

Kolekcia Pyper je veľmi jemná a elegantná

Našu najväčšiu pozornosť určite upúta puzdro hodiniek vyrobené z nerezovej ocele. Na prvý pohľad vám môže pripadať trochu väčšie. Jeho priemer je totiž 38 mm. Avšak vďaka jednoduchému vzhľadu a veľmi tenkému puzdru (7 mm) vynikne aj na menších zápästiach. Farebné varianty sú vytvárané pomocou špeciálnych hypoalergénnych úprav a to v odtieňoch gold a rosegold. Vnútri sa ukrýva quartzový batériový pohon. Hodinky budú potrebovať za nejaký čas vymeniť batériu, inak však budú úplne bezúdržbové.

Čisté línie oceľového puzdra zdôraznia celkovú jednoduchosť modelu

Srdcia žien si kolekcia získa svojim jednoduchým a čistým spracovaním číselníka s jemným nádychom odlesku vďaka pridaným krištáľom pri indexoch. Číselníky môžu byť čisto biele alebo s jemným perleťovým odtieňom. Ručičky a indexy sú vždy vo farbe puzdra. To všetko je chránené minerálnym sklíčkom, ktoré je u fashion značiek štandardom. Hodinky znesú umývanie rúk a sprchovanie. Ale určite ocenia, ak ich radšej vynecháte pri kúpeli.

Pyper je krásne vyvážená. Na svetlom číselníku vyniknú tenké indexy s drobnými krištálikmi

Kožené remienky sú ponúkané vo viacerých farebných odtieňoch a úpravách. Môžu byť jednofarebne hladké, s glitrovým alebo reliéfnym vzorom. Glitrové remienky, v kolekcii Pyper v kombinácii zlatočiernej, sú veľmi jemné a sú určené všetkým dámam, ktoré majú rady eleganciu a odvážnejší štýl hodiniek a jednoduché zdobenie číselníka im jednoducho nestačí. Pri letnej kolekcii sme is mohli povšimnúť istú novinku - Stamped quilted leather. Jednalo sa o vytlačenie vzorov na kožené remienky. V jesennej kolekcii tomu nie je inak a nechýba ani potlač MK na remienku. Zaujme v jemne ružovom prevedení aj v kombinácii zlatohnedej. Kožený remienok skvelo vynikne na vašom pracovnom alebo menej formálnom looku.

Glitrový remienok je u MK pomerne novinkou, ale rozhodne zaujme

Kolekcia Whitney

Dalšou horúcou novinkou z ateliéru Michaela Korsa je kolekcia hodiniek Whitney. Nechýba ženská elegancia a jedinečný dizajn. Modely zaujmú svojou osobitosťou a luxusným vzhľadom. Využijete ich hlavne v spoločnosti, kde si vaše zápästie všimne ktorákoľvek okoloidúca. Ich cena sa pohybuje okolo 350 Eur.

Kolekcia Whitney je rafinovane ženská a osobitá

Kolekcia obsahuje modely hodiniek,ktoré sa od seba líšia iba farebnými kombináciami. Puzdra sú vyrobené z nerezovej ocele, v ktorých je vsadený strojček poháňaný batériou. Za nejaký čas si hodinky vyžiadajú vašu pozornosť a budú potrebovať vymeniť batériu. Potom vám ale budú zase tikať ďalej a prinášať radosť svojím dizajnom. Puzdro zaujme svojím väčším a robustnejším vzhľadom. Všetko je ale vyvážené výškou puzdra 7 mm a jeho nízkou hmotnosťou, ktorá sa pohybuje okolo 65 g. Takže hodinky ľahko schováte pod rukáv a vďaka ich hmotnosti o nich skoro ani nebudete vedieť.

Whitney pôsobia robustnejším dojmom, ale nízka hmotnosť a výška puzdra celkový dojem perfektne vyvažujú

Číselník hodiniek hrá pri tejto kolekcii najdôležitejšiu úlohu. Jeho jedinečné zdobenie dáva tvar celým hodinkám. Všimnime si, že indexy sú znázornené slnečnými lúčmi a na ich konci je vždy usadený krištáľ. Iné je to pri pozíciách pre čísla 6 a 12. Tam boli lúče nahradené rímskymi číselnými indexmi. Aby toho nebolo málo, je okolie sklíčka zdobené lunetou osadenou zirkónmi. Dodáva hodinkám luxusný vzhľad a pridáva im na hodnote.

Luneta je osadená desiatkami zirkónov, ktoré nájdeme aj pri indexoch

Ak si s hodinkami umyjete ruky, určite to vydržia. Ale pre nás zábudlivých je dobrá správa, že vydržia aj sprchovanie. No pokúšať to nemusíme. Hodinky sú vyrábané na oceľových ťahoch. Zapínanie je vyriešené preklápacou sponou s nápisom Michael Kors.

Zapínanie hodiniek je riešené pomocou preklápacej spony, praktické a pohodlné

Či už dáte prednosť modelu s náramkom vo farbe tricolora, alebo kombinácii čiernej a oceľovej, prípadne celozlatému variantu, rozhodne neurobíte krok vedľa. Všetky sú veľmi elegantné a pôsobia luxusným dojmom.

Skutočne vydarený dizajn kolekcie Whitney vynikne vo všetkých farebných variantoch

Kolekcia Runway

Nevybrali ste si zatiaľ zo žiadnych vyššie spomenutých hodiniek? Jedny boli málo zdobené a jedny zase na vás až príliš? Potom máme pre vás dobrú správu. Zlatá stredná cesta sa ponúka pri kolekcii Runway. Ich cenovka sa ľahko dotkne 350 Eur. Budú však dokonalým doplnkom, ak hľadáte hodinky, ktoré svojim zdobením nenarušia nijak výrazne ich jednoduchý a elegantný dizajn. Hodinky môžet pyšne nosiť nielen v práci, ale tiež keď vyrazíte do spoločnosti.

Michael Kors myslel v kolekci Runway na milovnice menších hodinek

Michael Kors myslel v kolekcii Runway na milovníčky menších hodiniek

Prvá zmena oproti iným kolekciám nastáva už pri samotných rozmeroch. Priemer oceľového puzdra hodiniek je 24 mm a výška bola navýšená na 8 mm. Myslím, že v tomto prípade to ale nie je na škodu. Ba naopak. Menší rozmer puzdra k štýlu hodiniek ladí a vyzerá prirodzene. Hodinky sú poháňané quartzovým strojčekom na batériu.

Menšie prevedenie hodiniek ladí k ich celkovému štýlu

Číselník predstavuje dokonalú harmóniu medzi jednoduchosťou, krásou a eleganciou. Na čistom perleťovom číselníku sú umiestnené indexy, názov značky a určičky vo farbe lunety, ktorá obopína minerálne sklíčko. Bystré oči si určite všimli, že pozícia pre číslo 12 je nahradená iniciálmi Michaela Korsa.

Kolekcia Runway ponúka súhru elegancie a nápaditosti

Hodinky sú vyrábané v rôznych farebných kombináciách, avšak vždy s trojčlánkovým kovovým ťahom. Mňa zaujal model v praktickom spojení oceľovej a rose gold. Stredové články nesú rovnakú farbu, akú má luneta, indexy a ručičky na číselníku. Zároveň majú tiež iný tvar než ostatné články a sú osadené zirkónmi. Tu sa dostávame k pointe názvu kolekcie Runway. Tiež vám vzhľad oceľového ťahu pripomína runway na letiskách?

Oceľový ťah má svojim spracovaním pripomínať letiskovú runway

Trochu luxusu

Hodinky Michael Kors sú jednoznačne vydareným spojením elegancie a luxusu. Potešia snáď každú milovníčku hodiniek. Takže ani v jesennej kolekcii sa Michael nevychýlili od svojej filozofie a dokázala dokonale skĺbiť elegantné a moderné prvky tak, že sú výsledkom jedinečné hodinky luxusného vzhľadu. Určite sa budú krásne vynímať na zápästiach žien nielen v práci, ale aj v spoločnosti.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

170 € nedostupné
170 € nedostupné