» Blog » Samsung

Akcia na chytré hodinky Samsung. Galaxy Watch konečne bez výčitiek

Tagy: Správy | Sprievodca výberom | Samsung | Inteligentné

Dominik Hok | 18.11.2020 | 4 MIN

Už vás nejakú dobu hlodá, že by ste si zaobstarali nejaké tie smartwatch a napríklad práve od Samsungu? Tak to vám urobíme radosť. Niekoľko modelov od Samsung je od 16. do 30. novembra na našom e-shope za znateľne nižšie ceny.

Pre chytré hodinky od Samsungu je typický moderný design, odolnosť, veľká hromada chytrých funkcií, ktorá len ťažko hľadá konkurenciu, a od 16. do 30. novembra ich dočasne na našom e-shope spája ďalšia vec – nižšia cena. Samsung totiž vyhlásil Black Friday a teraz si svoje zápästie môžete obohatiť chytrým zariadením, s oveľa menším pocitom viny a väčším pocitom radosti.

Od polovice novembra u nás nájdete lacnejšie trojicu jedných z najobľúbenejších chytrých hodiniek od Samsungu – Galaxy Watch, Galaxy Watch Active, Galaxy Watch Active2.

Áno, všetky začínajú Galaxy, pokračujú Watch a dvoje končia slovom Active. To je asi tak všetko, čo vám ich vymenovanie pravdepodobne dalo. Tak si ich poďme v krátkosti predstaviť.

Samsung Galaxy Watch – chytrák i elegán do mesta

Galaxy Watch uzreli svetlo sveta už pred dvoma rokmi. A vo všetkej úprimnosti musím povedať, že sa o nich stále nedá povedať, že by boli zastarané. A dlho ešte nebudú. Najväčšou prednosťou tohto modelu je rozhodne dizajn. Rýchlym pohľadom je až príliš ľahké si ho pomýliť s klasickými hodinkami.

240,00 € nedostupné

Vnútri sa však neskrýva hodinkový strojček, ale príjemné a chytré užívateľské prostredie. Počas dňa oceníte zobrazovanie všetkých upozornení z vášho telefónu s možnosťou prednastavených rýchlych odpovedí. A keď vám bude volať šéf, nie je potreba rýchlo siahať po telefóne, hovor môžete vybaviť priamo z hodiniek. Svoje využitie si rozhodne nájde aj mechanicky otočná luneta, ktorou sa spoločne s dotykovým displejom (1,3 palca) hodinky ovládajú.

Po práci je potrebné trochu okysličiť mozog pohybom a aj tu nájdu Galaxy Watch svoje využitie. Dokážu totiž monitorovať takmer štyridsať športových aktivít. A vďaka senzorom ako optický snímač tepovej frekvencie, GPS prijímač a mnohým ďalším, získate podrobný prehľad o svojom výkone.

Hodinky sa ponúkajú v dvoch priemeroch –  42 a 46 mm. Vyberú si teda potenciálni užívatelia s užším i širším zápästím. V Samsungu mysleli aj na ženy, ktoré síce chcú chytré hodinky, ale predsa ... Musí to nejako vyzerať. Tak čo hovoríte na kombináciu zlatej a staroružovej?

Ako všetko, ani Samsung Galaxy Watch nemôžem maľovať iba na ružovo (tým teraz nemyslím ružový variant). Niekoho trochu môže obmedzovať výdrž batérie, kedy hodinky v bežnom režime vydržia tri až štyri dni. Ale úprimne, toľko funkcií v tak malom tele? Ani by som väčšiu výdrž neočakával. Nerád nechávam chytré hodinky "kritikou nepoškvrnené", ale u Galaxy Watch sa kritika hľadá ťažko.

Samsung Galaxy Watch Active – trochu menší chytrák pre tých aktivnejších

Galaxy Watch nasadili latku naozaj vysoko a rozhodol sa ponúknuť zľahčenú verziu aktívnejším jedincom. Ak teda preferujete goratexky pred poltopánkami, áno, ste na správnej adrese. Oproti Galaxy Watch, ktorých väčšia verzia váži 63 gramov a tá menšia 49 gramov, Galaxy Watch Active vážia 25 gramov. Čítate správne, Watch Active vážia rovnako ako kopcovitá lyžica hrubej múky (overené).

179,00 € Predaj ukončený

Samsung však neodľahčil iba na váhe, ale bohužiaľ aj na funkciách. Medzi hlavné rozdiely oproti Galaxy Watch patrí menší displej (1,1 palca), nedá sa z nich telefonovať ani počúvať hudba
a prišli aj o lunetu, ktorou sa Galaxy Watch ovládali. U tohto modelu sa budete musieť uspokojiť iba s dotykovým displejom.

Inak sú ale Watch Active viacmenej rovnaké, s tým, že majú trochu "čistejšie" užívateľské prostredie prispôsobené športovcom. S priemerom 39,5 mm a váhou 25 gramov ich na ruke počas dňa ani neucítite a počas športu nebudú prekážať. Jedinou nevýhodou je, že sa ponúkajú len v jednej veľkosti, takže každému nemusia úplne sadnúť.

Avšak, ekvivalentne k nižšej váhe a menšiemu počtu funkcií, Samsung trochu uľahčil aj cene. Čo môže byť často najväčším dôvodom pre kúpu Watch Active. Naopak najväčším "strašiakom" pri kúpe môže byť výdrž batérie, pretože hodinky v bežnom režime vydržia iba dva dni.

Samsung Galaxy Watch Active2 – pre športovcov a ešte "nadupanejšie"

Snáď mi odpustíte až skoro hanlivé slovíčko v titulku. Watch Active2 je vlastne prepojením predchádzajúcih dvoch modelov – nízka hmotnosť, veľa funkcií. A k tomu ešte niečo naviac.

Vo Watch Active sa tento model inšpiroval hlavne váhou. Oba veľkostné varianty Watch Active2 (40 a 44 mm) nepresahujú váhu 30 gramov. Navyše Samsung tento model obohatil o lepší snímač tepovej frekvencie s ôsmimi diódami (Watch Active má iba 4 diódy) a senzor EKG
(v SR zatiaľ nepodporované). Každopádne, vďaka vylepšeným senzorom zo zariadení rozhodne dostanete presnejšie informácie o svojom tele ako z predchádzajúcej generácie.

V Galaxy Watch sa inšpiroval množstvom chytrých funkcií. Z hodiniek si teda môžete zatelefonovať, majú jednoduchú navigáciu a vrátila sa tiež otočná luneta, ktorá tentoraz nie je mechanická, ale dotyková. Hodinky sa teda dajú ovládať pohybom prsta po okraji displeja. Keď už je reč o displeji, ten sa dočkal zväčšenia. Menší variant má displej o veľkosti 1,2 palca, ten väčší 1,4 palca.

Na Samsung Galaxy Watch Active2 je takmer jediným mínusom ten nekonečný názov. Inak si totiž berú to najlepšie z predchádzajúcich generácií. Ale ... Je tu predsa len nejaký ten mínus. Áno, je to zase tá baterka. Hodinky vydržia bežať približne dva dni, čo pre niekoho môže byť jednoducho málo. Ale v pomere s počtom chytrých funkcií, senzorov a váhy? Asi by som im to dokázal odpustiť.

Tak čo? Vybrali ste si nejaké?

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre