» Blog » Garmin

Najlepšie aplikácie a číselníky do smart hodiniek Garmin (z Connect IQ)

Tagy: Výber najlepších | Garmin | Inteligentné

Dominik Hok | 14.1.2022 | 5 MIN | 6x komentár

Kúpili ste si nové smart hodinky Garmin a chceli by ste si ich trochu "vytuniť"? Dnes sa pozrieme na výber tých najlepších aplikácií a číselníkov z mobilnej aplikácie Connect IQ, ktoré si môžete nainštalovať. Výber je čisto subjektívny a vybral som to, čo považujem ja za najlepšie.

Ako nainštalovať vzhľad či aplikáciu do smart hodiniek Garmin?

Pokiaľ ste zatiaľ ani netušili, že sa do Garminov dá nainštalovať aplikácia, tak si najskôr prejdeme, ako vôbec niečo do hodiniek nainštalovať.

Po spárovaní hodiniek s Garmin Connect si do telefónu nainštalujete ešte mobilnú aplikáciu Connect IQ. To je taký virtuálny obchod, kde nájdete všetky dostupné aplikácie a vzhľady displeja. Lepšie, horšie, platené či zdarma.

Potom už len stačí otvoriť detail konkrétnej aplikácie a kliknúť "Inštalovať". Pokiaľ je nad tlačidlom inštalácie ešte šedá ikonka "Platba", je potrebné dodatočne zaplatiť danú čiastku. Často ide aplikácia či vzhľad nainštalovať, ale po niekoľkých dňoch vám vyskočí hláška, že vypršala skúšobná lehota.

A teraz už sa poďme vrhnúť na samotný výber.

Chariot J-Shock (vzhľad)

Za mňa je Chariot J-Shock jeden z najvydarenejších vzhľadov displeja. Čas je dostatočne veľký k jednoduchému prečítaniu, v spodnej časti nájdeme podarenú grafiku počasia, dátum a stav batérie. Hore potom všetko dôležité – tepovku, spálené kalórie, počet krokov a prejdenú dennú vzdialenosť.

A aká je najväčšia prednosť tohoto vzhľadu? Je absolútne konfigurovateľný. Môžete si nastaviť väčší čas, zobrazenie sekúnd a tiež sa jedná o jeden z mála číselníkov, ktorý zobrazí aj vlhkosť, silu vetra či pocitovú teplotu.

Veľa používateľov predpokladá, že všetky číselníky sa dajú konfigurovať priamo v hodinkách, rovnako ako je tomu u predinštalovaných číselníkov, ale nie je to pravidlom. Mnoho aplikácií a prevažne vzhľadov sa nastavuje priamo v aplikácii Connect IQ! Po inštalácii sa priamo u aplikácie zobrazí ikona "Nastavenie".

Crystal (vzhľad)

Jednoduchý, ale pritom s dostatkom dát. Crystal som používal mnoho mesiacov a bol som nadmieru spokojný. Každá časť tohto číselníka je plne konfigurovateľná a máte na výber aj širokú škálu farieb.

Big Step (vzhľad)

Možno si vravíte, čo za hnus som to vybral, ale tento číselník pomohol už mnoho používateľom. Častým problémom totiž je, že číselníky sú pekné, ale pre niekoho absolútne nečitateľné. Napríklad číselníky vyššie môžu byť pre niekoho so zhoršeným zrakom nočnou morou. A preto je tu Big Step. Tento číselník nie je vôbec konfigurovateľný a zobrazuje iba 4 dáta – stav batérie, dátum, čas a počet krokov. Mnoho používateľov totiž zaujímajú práve len tieto veci a tu ich majú tak veľké, ako sa len dá.

VŠETKO NA TÉMU: Stav tréningu v hodinkách Garmin
2.8.2021 - Matěj Urbaczka
VŠETKO NA TÉMU: Stav tréningu v hodinkách Garmin

Rovnaký vývojár navrhol aj čísleník Big Heart, ktorý je úplne rovnaký, ale namiesto krokov zobrazuje stav srdečného tepu.

Niektorí používatelia si sťažujú, že niektoré číselníky im žerú viac baterky. A majú pravdu. Pokiaľ si vyberiete náročný číselník alebo nejaký, ktorý často aktualizuje dáta, môže sa baterka vybíjať napríklad aj dvakrát rýchlejšie. Preto nevyberajte prehnane vyšperkované číselníky. Či už dátami, farbičkami či animáciami.

Barcode Wallet (aplikácia)

Chceli by ste znížiť váhu vašej peňaženky tak na polovicu? Nie je problém. Všetky tie Kaufland Card, Tesco Clubcard, Dráčikovia a iné totiž môžete nahrať do hodiniek. V aplikácii Barcode Wallet si stačí len EAN pomenovať, opísať dlhé číslo a máte hotovo. Do hodiniek ich dáte až 16. Za mňa parádna vec.

VŠETKO NA TÉMU: Barometer – Prečo je v smart hodinkách?
14.7.2021 - Dominik Hok
VŠETKO NA TÉMU: Barometer – Prečo je v smart hodinkách?

Aplikácií na EANy som vyskúšal mnoho, ale Barcode Wallet sa mi zdá najjednoduchšia.

WatchList (aplikácia)

Ste priaznivcom To-do-listov? Proste si každý deň napísať, čo presne musíte urobiť? To sa vám určite bude páčiť aplikácia Watch List. Aplikáciu Garmin Connect si totiž môžete pripojiť k To Do od Microsoftu. Ten funguje v internetovom prehliadači aj v mobilnej aplikácii. A všetko sa potom zrkadlí v hodinkách.

Nie je najlepší nápad inštalovať do hodiniek naozaj každú blbosť, čo nájdete. Často sa stane, že tieto aplikácie potom robia neplechu a hodinky nefungujú správne. Preto si vždy prečítajte recenzie alebo sťahujte aplikácie s dobrým hodnotením či slušným množstvom stiahnutí ostatnými používateľmi.

Maps Nav (aplikácia)

Pre nižšie modely bez mapových podkladov či topografických máp dáva táto aplikácia absolútny zmysel. Keď spustíte navigáciu v Google mapách, mobilná aplikácia Maps Nav vám dokáže dáta zobrazovať na hodinkách.

Snímač tepovej frekvencie – všetko o ňom a ako vám môže pomôcť
24.11.2020 - Dominik Hok
Snímač tepovej frekvencie – všetko o ňom a ako vám môže pomôcť

Z platených aplikácií by som potom doporučil Locus Map. Tá je asi absolútna topka, ale holt je platená, no... V tesnom závese je potom dwMap.

Beer Counter (aplikácia)

To by teda bolo, keby som nespomenul túto aplikáciu. Beer Counter robí jednoduchú vec – počíta vypité pivká a iné drinky. Už sa vám niekedy stalo, že ste v krčme platili viac pív než by ste mali? Alebo krčmár urobil chybu? S touto aplikáciou už nikdy viac! :)

Naviac vám táto aplikácia aj vypočíta, kedy budete znova triezvi. Keď teda mľasknete na Hrebienku jedno orosené, viete, ako dlho musíte ísť dolu, aby ste mohli zasa šoférovať.

Emerald Maze (hra)

Sedíte v čakárni u doktora a nemáte čo robiť? Ideálny čas trochu strácať čas. S tým vám môže pomôcť hra Emerald Maze, kde sa ocitnete v bludisku a musíte nájsť emerald. Bludisko je vždy iné, takže nemusíte mať strach zo stereotypu.

3 tipy, ako vám smart hodinky pomôžu s bežeckými začiatkami
25.11.2020 - Matěj Urbaczka
3 tipy, ako vám smart hodinky pomôžu s bežeckými začiatkami

Ja osobne som sem tam na zabitie času hrával Flappy Bird, ale zdá sa mi, že tá fyzika nie je úplne najlepšia. Ale ako zábavka dobré!

Strava Relative Effort (dátové pole)

Strava Relative Effort sa teší veľkej obľúbenosti už dlhú dobu. Všeobecne sa algoritmy od Stravy vyzdvihujú. Táto aplikácia dokáže zhodnotiť vynaložené úsilie. Neznamená to ale nutne, že ťažká a krátka aktivita vždy dostane viac. Úplne rovnaké skóre môže získať aj dlhá a menej náročná aktivita. Pokiaľ by ste presne chceli vedieť ako to funguje, Strava má na svojom webe podrobný popis.

Race Screen (dátové pole)

Garmin má takú šikovnú funkciu Pace Pro, ale nemajú to úplne všetky Garminy. Pri tejto funkcii zadáte vzdialenosť preteku, čas za ktorý ho chcete zabehnúť a hodinky vám v reálnom čase ukazujú, aké tempo by ste mali držať, aby ste tento cieľ naplnili. Dobré je, že sa táto funkcia dá suplovať dátovým poľom Race Screen.

Máte nejakú obľúbenú aplikáciu? Podeľte sa v komentároch!

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Michalpred 831 dňami, reagovať
Pekne !!! Tá peňaženka na kódy by mohla byť super. Ja som skôr analog pozitívny , takže u mňa vedie...od Garminu - TITANIUM , COLORED STRIPES ,RACER , ARMY , ANALOG TRAINER ..z digi LACHESIS , PLATINUM z tretej strany - M2(B) . Hry neriešim....inak používam defaultné upravené , vždy v čierno, červeno bielej kombinácii . Ale čo už narvete do Fenix6X ked tam už je všetko.....
Štefanpred 722 dňami, reagovať
Používam Barcode Wallet v Garmin Venu2. Funguje na všetky bonus karty s čiarovými kódmi. Asi malo užívateľov hodiniek Garmin to používa, pretože predavačky sú prekvapené ???? App Maps Nav som vyskúšal, ale nevyužívam ju. Na vzhľad hodín odporúčam Phoenix V2. Má veľa dátových polí a krásny vzhľad. Samozrejme sa da upravovať.
Alnypred 633 dňami, reagovať
Zaujala ma appka Barcode Wallet a podarilo sa mi cez nu do FR 945 dostat Billa kartu (13 cislic), ale Lidl Plus karta tam nejde. Lidl pouziva QR code, ktory ma az 17 cislic a hodinky namiesto zobrazenia barcode vypisu cervenou, ze nebola dodrzana norma 8 alebo 13 cislic. Tak mi napadlo, ze ten QR kod teda zoskenujem do fotky a fotku cez USB nahram niekde do FR 945. Existuje apka, ktora v hodinkach zobrazi fotku? :-) Zislo by sa napr. aj pre skenovanie cestovnych listkov - sprievodca prisiel na kontrolu akurat v tuneli, ked som nemal na mobile signal a nevedel som nacitat email :-)
Dominik Hokpred 633 dňami
Zdravím, zkusil bych EasyPhotosWallet.
Tomaspred 86 dňami, reagovať
zdravim, ako spojazdnit pocasie na chariot b alebo chariot j?
Matěj Urbaczkapred 85 dňami
Zdravím, přímo v aplikaci Garmin Connect IQ u vzhledu je napsáno, jak počasí zprovoznit. Je zapotřebí se zaregistrovat na openweathermap.com a získat API klíč.