Najlepšie detské smart hodinky roku 2021

Tagy: Výber najlepších | Detské | Inteligentné

Dominik Hok | 30.11.2021 | 4 MIN

Či už chcete vidieť, kde sa vaše dieťa pohybuje, alebo chcete, nech sa vaše dieťa vôbec pohybuje, detské smart hodinky a náramky môžu byť skvelým pomocníkom. Alebo vaša ratolesť proste chce ísť s trendom a byť ovešaná smart zariadením rovnako ako spolužiaci v škôlke či škole. A že sa vám nechce nad výberom stráviť hodiny? To je viac než pochopiteľné! Preto sme pre vás vybrali tie najlepšie detské smart hodinky. Ideme na to.

Pokiaľ chcete mrknúť na telefón a presne vedieť, kde sa vaše dieťa pohybuje, výberu týchto smart hodiniek som sa venoval v prvej časti článku. Naopak, pokiaľ chcete smart hodinky na monitorovanie športov a denné aktivity, pozrite na druhú časť tohto článku.

Mrknem a vidím – detské smart hodinky s GPS sledovaním

Za mňa osobne sú tým najlepším kúskom pre sledovanie ratolestí určite Lamax Watch Y2. Za dosť príjemnú cenovku môžete v kľude sledovať kde sa vaše dieťa pohybuje. K prevádzke hodiniek je ale potrebná SIM karta, ktorú si kúpite u akéhokoľvek operátora. Nestačí ale len kredit, sú potrebné aj mobilné dáta. U operátorov sa dá taký "lajt" tarif zohnať okolo 15 eur mesačne. U značky Lamax nájdete simku od T-Mobilu priamo v balení. Paráda, že?

SIM karta sa stará nielen o zdieľanie polohy vášho dieťaťa, ale aj vďaka nej môže dieťa volať či posielať hlasové správy.

Za mňa je jednou z najlepších funkcií možnosť nastavenia zón. Môžete si nastaviť neobmedzené množstvo zón – škola, krúžok, babičkin dom, ai. V ten moment, kedy sa dieťa do jednej zo zón dostane, telefón vás upozorní. To isté sa deje aj pri jej opustení. Keby sa jednalo o televíznu reality show, nazval by som to Big Mother.

6 NAJ: Detské hodinky pre malých huncútov
8.12.2020 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Detské hodinky pre malých huncútov

Keby dieťaťu hrozilo nejaké nebezpečenstvo, sú hodinky vybavené špeciálnym SOS tlačidlom.

Odvrátenou stranou mesiaca je veľkosť týchto hodiniek a výdrž batérie. Vďaka prítomnosti SIMky sú naozaj dosť veľké. Ale v rámci konkurencie patria skôr medzi menšie. S výdržou sa potom kvôli neustálemu zdieľaniu polohy dostanete na 2-3 dni.

V tesnom závese je TCL Movetime MT40, ktorý je funkčne dosť podobný Lamaxu vyššie. Ponúka sledovanie polohy, nastavenie zón, telefonovanie či hlasové a textové správy. Oproti Lamaxu majú naviac fotoaparát vďaka ktorému si dieťa môže fotiť selfíčka a vybavovať aj videohovory. Potom môžete svoje dieťa nachytať na hruškách v štýle "Že si už na ceste zo školy? Tak si dáme videohovor a uvidíme!"

A prečo je podľa mňa TCL Movetime v pomyselnom rebríčku až za Lamaxom WatchY2? Z jednoduchého dôvodu – nie je tak vodeodolný. TCL znesie striekance, ale Lamax znesie aj krátke ponorenie pod vodu, čo mi u detských smart hodiniek pripadá hlavné.

Detské smart hodinky pre mladých športovcov

V tejto kategórii nemám úplne jasnú jedničku, ale za tie najlepšie považujem Carneo Tik&Tok a Garmin Vívofit junior 3. Tik&Tok sú vybavenejšie a Vívofit junior 3 zasa nemusíte nabíjať a dokážu fungovať 1 rok na klasickú baterku. Všetko má svoje pre a proti.

6 NAJ: Prvé dievčenské hodinky pre malé parádnice
4.12.2020 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Prvé dievčenské hodinky pre malé parádnice

Prvé si predstavíme Carneo Tik&Tok. Tento model je rozhodne super pre ľahko odrastenejšie dieťa (8+), ktoré už má vlastný telefón. Môže si ich totiž spárovať s vlastným telefónom, dostávať notifikácie z telefónu a reagovať na nich rýchlymi odpoveďami.

Sú prispôsobené pre pohyb, a tak sú ľahké, tenké a vydržia až 5 dní. Počas dňa počítajú kroky, kalórie, môžete si spustiť monitoring športov (beh, cyklistika, turistika ai.) a v noci monitorujú spánok. Čo je parádne, tak celý deň merajú srdečnú tepovú frekvenciu a stres.

Za veľké plus považujem, že priamo v balení je čierny remienok. Pokiaľ sa teda dieťaťu nebude páčiť ten farebný, siahne po čiernej klasike.

Samostatnou kategóriou je Garmin Vívojit junior 3. Tento model je vlastne úplne základný – spočíta kroky, spálené kalórie a monitoruje spánok  a... Vydržia 1 rok! Je tam totiž klasická gombíková batéria (CR2032) ako v klasických hodinkách. Veľa smart zariadení je totiž pre rodičov guľa na nohe – takmer každý deň totiž hodinky musia zapojiť do nabíjačky. Nič, čo by sa týkalo Garmin Vívofit junior 3.

Veľmi sa mi páči systém povinností a odmien, ktorý v hodinkách nájdeme. Rodičia nastavia deťom povinnosti a dieťa za ich plnenie môže získavať virtuálne peniaze, ktoré potom môže využiť podľa uváženia.

Napríklad za upratanie izbičky môže dostať 2 peniaze a za 10 peňazí si môže kúpiť návštevu hračkárstva. Alebo napríklad za 4 peniaze čokoládu. Záleží na ňom, či bude šetriť alebo to hneď prešustruje. Týmto skvelým spôsobom učíte deti disciplíne a finančnej gramotnosti. Dve asi najdôležitejšie veci do budúceho života.

Samostatnou kategóriou je rad Xiaomi Mi Band. Možno si vravíte, že ten nie je úplne najvhodnejší pre deti, pretože je aj pre dospelých. Vôbec nie. Xiaomi Mi Band je úplne jednoduchý a doporučil by som ho pre akékoľvek dieťa (aj dospelého) nad 8 rokov. Pokiaľ sa ale jedná o dieťa s úzkym zápästím, skôr mu tento náramok vyskúšajte.

44,00 € Predaj ukončený

Najlepším kúskom je teraz momentálne šiesta generácia, ktorá sa dokonca predáva aj vo verzii NFC. Pokiaľ teda máte vo svoje dieťa dôveru, môže náramok používať k bezkontaktnému plateniu.

Xiaomi Mi Smart Band 6 recenzia – Čo sa dá ešte vylepšiť?
6.5.2021 - Dominik Hok
Xiaomi Mi Smart Band 6 recenzia – Čo sa dá ešte vylepšiť?

Dieťa si môže náramok prepojiť s telefónom a budú sa mu zobrazovať všetky notifikácie. Počas dňa mu merajú tepovú frekvenciu a šiesta generácia dokáže zmerať aj okysličenie krvi. Parádna je aj 14denná výdrž batérie. Oproti ostatným zariadeniam z výberu je asi najväčšie plus jeho veľkosť. Schová sa aj pod rukáv a dieťaťu počas dňa vôbec neprekáža.

Maminky či tatinkovia, máte nejaký tip na smart hodinky? Alebo nejakú zásadnú funkciu, ktorú sme zabudli? Napíšte nám to do komentárov!

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku