» Blog » Festina

Najobľúbenejšie dámske Festíny, s ktorými nešliapnete vedľa

Tagy: Fotogaléria | Festina | Dámske | Klasické | Fashion

Eliška Měrková | 18.1.2024 | 5 MIN

Sú krásne, žiarivé a neskutočne ženské – o kom inom by mohla byť reč ako o dámskych Festinách? Dnes sa spolu pozrieme na tie, ktoré sú tie najlepšie podľa vás. A musím si nad nimi položiť otázku: čím to, že sa v nákupných košíčkoch našich zákazníčok objavujú stále tie isté hodinky znova a znova už po toľko rokov?

Foto: Hodinky-365.cz

Keď som nakukla do zoznamu dámskych hodiniek, ktoré sú u nás zákaznícky najobľúbenejšie (jedna Festina vedľa druhej), nijako ma neprekvapilo, že veľa z nich úplne nespĺňa obvyklú módnu charakteristiku „úplných top senzačných najhorúcejších trendy fashion noviniek, ktoré musíte okamžite mať, inak budete totálne out a môžete sa zahrabať", akú módne značky vykopávajú každú sezónu. Ani náhodou, najpredávanejšie Festíny sú na trhu už roky a túto svoju vydobytú pozíciu si držia pevne.

Aká je dnešná Festina?
3.6.2019 - Agáta Vřeská
Aká je dnešná Festina?

Áno, Festina je a bude módna značka, vyrábajúca prvoplánovo hodinky "hlavne na pozeranie". Tajomstvo jej úspechu ale tkvie v tom, že sa nesnaží zavďačiť módnym návrhárom z Vogue, ale predovšetkým nám, obyčajným ženám, ktoré chceme jednoducho hodinky krásne, slušivé a nositeľné. Preto sú už tak dlho stále tie isté Festíny vyhľadávané ženami všetkých vekových kategórií a sú spásou pre mužov, ktorí zúfalo hľadajú darček, ktorý by sa naozaj páčil. A o ktorých hodinkách to stále hovorím?

(1) Kolekcia Festina Mademoiselle

Možno to trochu preženiem, keď poviem, že kolekcia Mademoiselle je stelesnením vznešenosti a ženskosti. No, minimálne na oko sa jej tak darí pôsobiť. Hodinky Mademoiselle sa všeobecne vyznačujú jemnými ženskými tvarmi, nežnými farbami a atraktívnym dizajnovým spracovaním. A takou ďalšou pomyselnou "celebritou" medzi Festinami sú hodinky práve z tohto radu: Festina Mademoiselle s neopozerateľným perleťovým číselníkom, ktorý na každom svetle a z každého uhla evokuje iný dojem.

Niekedy farby číselníka pripomenú impozantnú polárnu žiaru, inokedy zase červánkovú oblohu odrazenú na hladine vody... Priznám sa, že ma skôr vrátila do čias, keď sme si s dievčatami na základke pyšne ukazovali prívesky, ktoré menia farbu podľa nálady, snáď si na nich niektorí z vás rozspomenú. Každý v nich skrátka uvidí to svoje a to hodinkám dáva malé (bez)významné plus.

(2) Hviezda z neba Swarovski

S kolekciou Mademoiselle sú úzko spojené aj hodinky, ktorým bola daná do vienka krása kryštálov Swarovski – teda hodinky z radu Mademoiselle Swarovski

A pretože nie vždy menej znamená viac, najväčšej obľube sa tešia práve tieto žiarivé Festina Mademoiselle Swarovski s číselníkom rámovaným kamienkami z brúseného krištáľového skla.

Číre kryštály trblietajúce sa na svetle, jemný milánsky náramok a drobné rozmery z nich robí vskutku čarovný malý šperk vo forme hodiniek, za ktorý by sa nemusela hanbiť snáď ani Marilyn Monroe, ktorá mala práve šperky s týmito Swarovským "diamantami pre každého" v obľube.

Diamanty pre každého: 7 najobľúbenejších hodiniek s krištáľmi Swarovski
6.11.2019 - Agáta Vřeská
Diamanty pre každého: 7 najobľúbenejších hodiniek s krištáľmi Swarovski

(3) Kolekcia Festina Boyfriend

Kolekcia Boyfriend sa zakladá na celkom jednoduchom postrehu – že mnoho žien rado nosí hodinky svojich partnerov (odtiaľ potom názov „Boyfriend“). Pravdou ale skôr je, že veľa žien vo všeobecnosti preferuje hodinky pánske. Sú väčšie, často športovejšie a nemajú, slovami jednej mojej známej, "priehral zbytočných zdobítok a trblietavých kravín".

120,00 € skladom

Presne také preferuje aj športovkyňa Eva Samková. V spolupráci s ňou potom Festina stvorila hodinky Eve na mieru – aj s charakteristickými fúzikmi.

[[M4000]]

Veľmi obľúbenými sa preto stali hodinky Festina Boyfriend s chronografom. Dizajnéri z Festíny sa však ani u nich nezapreli a tieto chronografy opatrili sklenenými kamienkami.

166,00 € skladom

Festina Boyfriend "Rainbow" – štýl ako od Rolexu a svetová Misska z Třinca
2.6.2022 - Eliška Měrková
Festina Boyfriend "Rainbow" – štýl ako od Rolexu a svetová Misska z Třinca

Druhý smer, ktorým sa hodinky z kolekcie Boyfriend uberajú, je klasický, čistý a minimalistický. Ako strieborný model Festina Boyfriend s bielym číselníkom a spoločenskými Dauphine rúčkami.

Foto: Hodinky-365.cz

Hodinky pôsobia vďaka milánskemu náramku a lúčovito brúsenému číselníku veľmi elegantne. Zároveň ale ohromne univerzálne: do kancelárie, do spoločnosti, na večerný flám alebo rande... Neurazí za žiadnych okolností. Neviem, ako vy, ale za mňa sú to rozhodne super hodinky na každý deň.

A ak by ste chceli presne také, len tá biela farba je na vás trochu fádna, ponúkajú sa modely v inom farebnom spektre: napríklad tieto Festina Boyfriend s čiernym číselníkom.

Foto: Hodinky-365.cz

Foto: Hodinky-365.cz

Mnoho dám si z kolekcie Boyfriend obľúbilo aj tento elegantný model Festina Boyfriend.

Foto: Hodinky-365.cz
102,00 € (doručíme do 8.4.)

Nazvala by som ho snehovou vločkou medzi Festinami. Nie preto, že by boli niečím podstatne unikátne, prezývku som zvolila pre ich krehký, nežný a belostný vzhľad, ktorý len podčiarkujú skeletónové rúčky v tvare lístkov a „ojínenia“ puzdra aj číselníka žiarivými kryštálmi. Ocenia ich nemenej elegantné nositeľky, ktoré uprednostňujú jemnejší štýl. Hodinky si však stále zachovali väčšiu priemernú veľkosť, ktorá upozaďuje šperkový charakter.

102,00 € skladom

Ak vás upútali, ale niečo na nich predsa len ešte nie je to pravé orechové, mohli by vás zaujať modely s číselníkom v pastelovej ružovej úprave alebo v uhrančivo čiernej.

Foto: Hodinky-365.cz

(4) Sesternka zo Švajčiarska – kolekcia Festina Swiss Made

Festina sa v minulom roku hrdo vrátila k svojim švajčiarskym koreňom, keď prišla kolekciou Swiss Made. To "Swiss Made" v skratke znamená, že hodinky boli vyrobené alebo zmontované vo Švajčiarsku, majú švajčiarsky strojček, minimálne 60 % nákladov na ich výrobu bolo švajčiarskych a záverečná kontrola bola vykonaná aj vo Švajčiarsku. Najväčší ohlas z tejto kolekcie mali hodinky Festina Swiss Made s čierným číselníkom.

Foto: Hodinky-365.cz
151,00 € (doručíme do 8.4.)

Jednoduchý klasický vhľad je ozvláštnený štruktúrovaným stredom číselníka, ktorý hodinkám dodáva punc serióznosti, rovnako ako vedomie, že ich sklíčko je výnimočne zo zafíru (ostatné hodinky z výberu mali minerálne sklíčko). Rozmerovo sú hodinky drobné, a tak ich najskôr uprednostnia dámy s užším zápästím. A nadchne aj cena, ktorá ja na "Swiss Made" veľmi priaznivá.

Swiss Made kolekcia FESTINY: švajčiarska elegancia za neuveriteľnú cenu
25.11.2019 - Agáta Vřeská
Swiss Made kolekcia FESTINY: švajčiarska elegancia za neuveriteľnú cenu

Skvele vyzerajú aj v kráľovsky modrej variante.

Foto: Hodinky-365.cz
151,00 € (doručíme do 8.4.)

O cenovej atraktivite u Festin ani nemusí byť reč, aj tá je totiž súčasťou tajomstva ich úspechu, nie že nie. Tí, ktorí ich kupujú, už dávno vedia, že za relatívne malú čiastku dostanú slušne spracované a hlavne štýlovo vyzerajúce hodinky, ktoré budú milovať roky. Za nenáročnú službičku – že im sem tam vymeníte batériu, sa vám odvďačia tým, že budú nielen krášliť vaše zápästie, ale aj okúzľovať okolie a priťahovať otázky typu: "Ja tie teda sú, odkiaľ ich máš a neboli drahé?“ Tak čo, nechali ste sa nalákať?

(5) Festina Solar Energy – hodinky poháňané svetlom

Festina kolekciu rozšírila o praktický, avšak stále krásny rad hodiniek, ktorý nepoháňa klasická batéria, ale svetlo: Festina Solar Energy.

Hodinky potom napájajú svetlo, a to ako prírodné, tak aj umelé. Solárny „panel“ potom prekvapivo neukryla pod číselník, ako to robí väčšina značiek, ale zvolila solárny krúžok, ktorý je vidieť medzi číselníkom a sklíčkom.

Festina Solar Energy predstavenie – Keď viete ako na to, ani tma vás nezastaví
7.3.2023 - Agáta Vřeská
Festina Solar Energy predstavenie – Keď viete ako na to, ani tma vás nezastaví

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku