Najväčšie šialenosti vo svete smart hodiniek

Tagy: Technológie a pojmy | Inteligentné

Dominik Hok | 18.1.2023 | 4 MIN

Stále recenzujeme regulérne smart hodinky, ale čo tak tie najväčšie bizarnosti? Aké technológie sa v poslednej dobe objavili vo svete smart hodiniek?


NoWatch – Displej... Na čo?

NoWatch by sa voľne dalo preložiť ako "ne-hodinky". Keď sa ale bavíme o hodinkách, tak to znie ako pekná volovina, že? Ale ona je to pravda.

NoWatch sa riadia sloganom "Time is now" a myšlienka je to celkom jednoduchá – Nerieš čas, ži tu a teraz. Život nás totiž zväzuje časom a smart hodinky to umocnili na druhú tým, že ukazujú toľko čísiel o vašom zdraví, že sa z toho človeku môže hlava krútiť. A čo keby existovali hodinky, ktoré všetko merajú, ale nič neukážu? Vrátane času.

Zdroj: Tech Radar

Funguje to podobne ako všetkým známy Oura Ring. Tiež všetko meria, ale vyhodnotenie sa dozviete až v mobilnom telefóne. Niekoho ale prstienky môžu obťažovať.

NoWatch sa vyrábajú v niekoľkých zaujímavých dizajnoch. Najčastejšie ich vídam s takými zaujímavými "kameňmi". Ťažko povedať, čo to je.

Ne-hodinky merajú tepovú frekvenciu, jej variabilitu, vašu teplotu, intenzitu potenia a okrem toho v hodinkách nájdete aj akcelerometer a barometer.

Snímač tepovej frekvencie – všetko o ňom a ako vám môže pomôcť
24.11.2020 - Dominik Hok
Snímač tepovej frekvencie – všetko o ňom a ako vám môže pomôcť

Na jedno nabitie ne-hodinky vydržia až 10 dní, čo je trochu prekvapujúce, keď nemajú žiadny displej. Možno by som si predstavoval trochu viac.

Každopádne, myšlienka dobrá a verím, že si to svojich používateľov nájde.

Huawei Watch Buds – Návrat do budúcnosti 4?

Áno, Huawei Watch Buds pôsobia ako niečo, čo si v hlave vytvoril Steven Spielberg. Len sa na to pozrite.

Hodinky so slúchadlami vo vnútri? No napadlo by vám to? Mne teda nie. Technologickým zázrakom, ktorý si pred desiatkami rokov ani nikto nedokázal predstaviť, je sama o sebe nositeľná elektronika. Ale nositeľná elektronika vo vnútri nositeľnej elektroniky?

Huawei Watch GT 3 PRO recenzia – Čistokrvný mešťan so športovou dušou
28.6.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT 3 PRO recenzia – Čistokrvný mešťan so športovou dušou

Keby si niekto myslel, že je to fejk, tak nie je. Tieto hodinky už sa na čínskom trhu reálne predávajú. A viete čo? Mne sa to zdá geniálne.

Hodinky vydržia nabité 3 dni, slúchadlá zvládnu 4 hodiny nepretržitého počúvania. To je dosť slušné.

Sequent – Smart automatické hodinky?

Hodinky Sequent fungujú asi rovnako ako keby vám televíziu napájala myš bežiaca v kolese. Sú to totiž smart hodinky s rotorom, ktorý kinetickú energiu mení na elektrinu a tá poháňa všetky "črevá" hodiniek.

Sequenty sú prvé hodinky tohto druhu a je to naozaj zaujímavá technológia. Dokážu zmerať tepovú frekvenciu, spánok, stres, kroky a dokonca sa dokážu pripojiť aj k telefónu a získavať si údaje o trase pri športovaní. Zaujímavosťou je, že na ich vývoji pracovalo niekoľko Čechov.

Myslím, že sa tieto hodinky podarili aj z dizajnového hľadiska a možno by som nepovedal, že sa jedná o takú bizarnosť, ako skôr frajerinu.

Nubia Alpha – Šialenosť alebo budúcnosť?

Viete, som presvedčený, že vám teraz ukážem budúcnosť. A budúcnosť sa volá Nubia Alpha.

Zdroj: TechArenaZdroj: TechArena

Nevravím, že revolučným bude zrovna tento model, ktorý sa objavil na trhu už pred pár rokmi (čo potvrdzuje, že revolúcia neprišla), ale niečo podobné by mohlo byť. Nubia má naozaj veľký a ohybný displej, ktorý pokrýva veľkú časť obvodu vášho zápästia.

Z týchto hodiniek môžete vybaviť hovor a tak sa stávajú pekným náhradníkom vášho telefónu. Vďaka kamere vybavíte dokonca aj videohovory.

Oppo – Vedľa tohto vyzerá Samsung Fold ako nikto

Oproti smartwatchom vyššie, je toto iba projekt, ktorý vznikol už v roku 2019, kedy sa začalo laškovať s rolovateľnými displejmi. Ale smart hodinky alebo snáď náramok, ktorý sa skladá ako leporelo?

Vyzerá to, že mali v pláne použiť operačný systém Android a veľkosť displeja je naozaj slušná. Akurát po rozbalení displeja moc nemôžete hýbať rukou... To technici moc nedomysleli. Možno by som mal trochu strach klikať veci v pravej časti displeja. Pôsobí to skutočne dosť tenko a taký "klik" v záchvate hnevu môže dopadnúť zle.

Kospet Optimus 2 – Hodinky dosť možno nadupanejšie než váš telefón

O Kospet Optimus 2 spomeniem len pár parametrov a možno vám spadne brada ku kolenám – operačný systém Android 10, 4 GB RAM, 8jadrový procesor, podpora LTE a fotoaparát s 13 Mpx. Áno, toto všetko narvali do hodinkového puzdra.

Tým, že hodinky fungujú na plaforme Android, nie na Wear OS, môžete do nich reálne nainštalovať aplikácie z Google Play. A že ich tam vlezie... K dispozícii máte 64 GB. Fotoaparát dokáže rotovať o 90° a môžete ho teda použiť na videohovory alebo na fotenie niečoho pred sebou.

S výdržou je to tak, že vydržia v bežnom režime nejaké 2 dni, ale priamo k hodinkám si môžete kúpiť miniatúrnu powerbanku s kapacitou 1000 mAh. Priamo v hodinkách je batéria s kapacitou 1260 mAh.

Hodinky samozrejme zvládajú všetko, čo klasické smart hodinky – monitorovanie športov, meranie tepovej frekvencie. Ale v porovnaní s tým, že si na tom môžete zahrať Call of Duty Mobile? To, nech sa ide počítanie krokov vypchať.

Cenovku som tipoval dosť vysoko, ale držia sa prekvapivo nízko. Kospet Optimus 2 "kaufnete" za cenovku do 250 eur.

Meta Band – Keď chcete byť tak originálni až sa to po... (pokračovanie nie je "podarí")

Nevravím, že myšlienka Meta Bandu je úplne márna, ale preboha... V akom vesmíre by niekto toto nosil?

Pôsobí to ako niečo, čo by nejaký technicky erudovaný Ferda Šiška zbúchal v pivnici. To ale nie je všetko. Meta chcela toto zariadenie hlavne pre komunikáciu, takže predná kamera bola povinnosť. Ale oni si povedali, že by to chcelo ešte jednu, ktorou budete robiť kvalitné fotky a videá.

Áno, s touto kockou čokolády by sme mali robiť HD videá. Keď opomeniem, aký rozklepaný záber to bude, ani si nedokážem predstaviť, v koľkých prípadoch sa kocka omylom vycvakne a spadne kam nemá.

Kúpili by ste si nejakú z týchto šialeností? Napíšte nám to do komentárov!

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre