Jarné novinky Lorus – romantické a elegantné dámske hodinky na každý deň

Tagy: Predstavenie | Dámske | Klasické | Fashion

Eliška Měrková | 6.4.2021 | 5 MIN

Čo nové priniesla do sveta dámskych hodiniek tradičná značka Lorus? Dnes sa spolu pozrieme na tri nové modely z elegantnej kolekcie hodiniek Lorus, ktoré zaujmú ako romantické duše, tak dámy preferujúce klasickú eleganciu.

Foto: Hodinky-365.cz

Čo sú hodinky Lorus zač a prečo sa ženám páčia?

Lorus patrí medzi tradičné značky, hoci sa sám žiadnou dlhoročnou tradíciou pýšiť nemôže. Japonský hodinársky gigant Seiko Watch Corporation, pod ktorý Lorus spadá, ho na trh uviedol až v roku 1982 (ako doplnok ponuky už zabehnutých produkcií Seika a Pulsaru). Úloha Lorusu vtedy bola (a vlastne stále je) relatívne jednoduchá – vyrábať štýlové, módne a cenovo dostupné hodinky, nie však na úkor kvality a technologických výdobytkov rodnej japonskej korporácie. A ako vtedy hovoril samotný Lorus vo svojom slogane, "jedná sa o hodinky, na ktoré je spoľahnutie".

Svoju cenovú dostupnosť hodinky Lorus získali vďaka skutočnosti, že takmer všetky disponujú cenovo dostupnejšími komponentami: minerálnym sklíčkom a quartzovým pohonom. Na tom však nie je nič zlé. Minerálne sklíčko síce časom a používaním ľahko poškriabete, avšak nie je tak krehké, ako takmer nepoškriabateľné a drahšie sklíčko zafírové. Quartzový pohon zasa zaručuje pohodlie – oproti mechanickému je presnejší a v podstate všetko, čo vyžaduje, je občasná výmena batérie (v ročnom či dvojročnom intervale).

Foto: Hodinky-365.cz

Novinky, ktoré si dnes ukážeme, Lorus začlenil do svojej klasickej dámskej kolekcie, v ktorej nájdeme hodinky elegantné, spoločenské, veľmi ženské a často krásne zdobené, avšak stále si zachovávajúce určitú osobitosť a originalitu. Lorus sa totiž nebojí experimentovať s detailmi na číselníkoch, neostýcha sa použiť pomerne veľké množstvo ozdobných prvkov, lesk kamienkov a odvážnejšie farby. Všetko však robí s akousi ľahkosťou a vkusom. Hodinky tak oplývajú jemným a napriek tomu nápadným pôvabom, ktorý ich robí zaujímavými.

Novinky pre romantické duše aj pre milovníčky klasiky

Medzi novinkami nájdeme dizajnové prvky, ktoré sú pre celú klasickú kolekciu typické. Romantické, často až "rozprávkové" motívy na číselníkoch, robustnejší štýl s lunetou osadenou trblietavými kamienkami a nakoniec aj klasické jednoduché hodinky pre konzervatívnejšie nositeľky.

(1) Jarné hodinky s motívom rozkvitnutej lúky

Že je jar nám nehovoria len stále sa (konečne) predlžujúce dni a biele snežienky pučiace na každom rohu. Naznačuje to aj naša prvá novinka, hodinky Lorus RG201TX9 so sviežou ornamentálnou kresbou motýľov a kvetín.

Foto: Hodinky-365.cz
47,00 € Predaj ukončený

Kresbe dali dizajnéri vyniknúť jemným nachovým a modrým odtieňom, ktoré pekne dopĺňajú lesklý strieborný číselník a čistý oceľový vzhľad hodiniek. Práve vďaka kresbe z hodiniek vanie príjemná jarná nálada a určité očakávanie lepších dní, ktoré sa zaručene vkradnú do úsmevu potenciálnej nositeľky.

Foto: Hodinky-365.cz

A čo sa týka veľkosti, s priemerom 34 mm sadnú na väčšinu dámskych zápästí.

Foto: Hodinky-365.cz

Strieborný model existuje aj s tmavomodrým číselníkom. Ale pokiaľ ste skôr teplejší farebný typ a strieborná farba sa vám nehodí ako k pleti, tak k ostatným doplnkom, mohli by vás zaujať verzie v elegantnom rose gold prevedení či v zlate. Najzaujímavejší je potom model s gaštanovo hnedým číselníkom na čiernom koženom remienku.

(2) Hodinky nielen pre zamilovaných

Ďalšia novinka, hodinky Lorus RG232TX9, bola vytvorená pri príležitosti už uplynulého sviatku zamilovaných.

Foto: Hodinky-365.cz

Valentínske hodinky tak lákajú na romantický vzhľad, ktorý podtrhuje pás lesknúcich sa zirkónov a oblé línie, ktoré sa objavujú ako na samotnom tvare robustnejšieho puzdra, tak na detailoch číselníka. Tie si všimnete pri pohľade na nezvyčajný štýl číslic a ladné ručičky v tvare lístkov s decentnou luminiscenciou.

Foto: Hodinky-365.cz

Hodinky s ružovo-zlatou PVD úpravou sú potom podľa môjho názoru "najromantickejšie" vyzerajúca farebná verzia tohto modelu. S priemerom 32 mm sa hodinky veľkostne radia medzi relatívne drobnejšie kúsky.

Ružovo-zlatá, alebo "rose gold" je teplá medená farba s ružovým podtónom, ktorá je podľa redaktorov svetových módnych časopisov najpopulárnejšou farbou kovu súčasnosti. Za príčinu je označovaný popkultúrny fenomén "Millenial pink" (ako "mileniálovia" je označovaná generácia, ktorá vyrastala obklopená modernou technológiou), ktorý od roku 2015 zdoláva sociálne siete. – Je to skrátka farba lahodiaca "dokonalej" atmosfére influencerských instagramových fotografií, ktoré majú pôsobiť krajšie a "ružovejšie" než realita.

Dámske hodinky vo farbe ružového zlata – Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky vo farbe ružového zlata – Fotogaléria

Takmer krehký, zimný vzhľad dostala vďaka žiarivým zirkónom a striebornej farbe verzia Lorus RG237TX9, ktorá zaujme najmä majiteľky strieborných doplnkov.

Hodinky sú v ponuke aj vo verzii s champagne zlatistým číselníkom so zlatým puzdrom a v celostriebornom prevedení s temným modrým číselníkom.

(3) Univerzálna klasika, ktorá nesklame

No a nakoniec, ako bolo sľúbené, jedna univerzálna klasika v podobe Lorus RG271RX9 pre konzervatívnejšie nositeľky.

Foto: Hodinky-365.cz
53,00 € (doručíme do 25.4.)

Na hodinkách je zaujímavé... No, vlastne predovšetkým to, že na nich nič "zaujímavé" a výrazné nie je. A práve v tom spočíva ich sila. Hodinky sú naozaj nadčasové a univerzálne – neurazia pri formálnejšej udalosti, hodia sa na pracovné stretnutia a ani pri víkendových voľnočasových akciách s rodinou či kamarátmi nebudú pôsobiť nedôstojne.

Foto: Hodinky-365.cz

A čo sa týka zladenia s rôznymi odevmi a doplnkami, o tom ani nemusí byť reč. Verzia s nesmrteľnou kombináciou ocele a modrého číselníka poteší dámy preferujúce nenápadnejšie striebro.

A pre ženy, ktoré chcú hodinky síce konzervatívne, ale napriek tomu výraznejšie, sú tu Lorus RG268RX9 s honosne pôsobiacou lesklou zlatou úpravou.

71,00 € skladom

Zlaté dámske hodinky – Fotogaléria
29.12.2021 - Agáta Vřeská
Zlaté dámske hodinky – Fotogaléria

Verzia s bielym číselníkom je v ponuke aj v klasickom celooceľovom striebornom prevedení či s ružovo-zlatou PVD úpravou. Je nutné ešte podotknúť, že s priemerom 36 mm sú čo do veľkosti najväčším kúskom zo všetkých predstavených noviniek.

Hodinky z klasickej dámskej kolekcie Lorus

Predstavené novinky perfektne zapadajú do celkového obrazu elegantnej klasickej dámskej kolekcie značky Lorus. Veď posúďte sami, niektoré kúsky z tejto kolekcie tiež upútajú takmer "rozprávkovým" vzhľadom: ako napríklad Lorus RG292RX9 alebo "hodinky so zlatou hviezdou na čele."

82,00 € Predaj ukončený

Ďalším kúskom, ktorým môžem s kľudným svedomím demonštrovať charakter celej kolekcie, sú hodinky Lorus RG296NX9 z roku 2018 s nápaditým kvetinovým geometrickým vzorom na číselníku, ktorý vyniká na inak celkovo čistom, minimalistickom dizajne hodiniek.

58,00 € Predaj ukončený

Menej jednoduchý štýl pre vyznávačky robustnejších hodiniek so športovým šmrncom Lorus zvolil pri hodinkách Lorus RP645DX9 z februára 2020, ktoré zaujmú troma subčíselníkmi, kamienkami osadenou lunetou a bielym remienkom s prešitím.

Foto: Hodinky-365.cz

Čisto biele a elegantné dámske hodinky – Fotogaléria
24.10.2023 - Eliška Měrková
Čisto biele a elegantné dámske hodinky – Fotogaléria

V kolekcii sa však nájdu aj ďaleko konzervatívnejšie a klasickejšie hodinky pre ženy, ktoré si na lesk a dizajnovú komplikovanosť príliš nepotrpia. Pre tie Lorus stvoril hodinky v štýle Lorus RG218QX9 s čisto bielym číselníkom a jednoduchým, štýlovo efektívnym dizajnom.

73,00 € Predaj ukončený

To boli elegantné hodinky značky Lorus. Tak čo, sú niektoré z nich "tie vaše"?

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

71 € skladom
53,00 € skladom
71 € skladom
82 € skladom
53,00 € (doručíme do 25.4.)
71 € (doručíme do 25.4.)
88 € nedostupné
78 € nedostupné
57 € nedostupné
58 € nedostupné
58 € nedostupné
46 € nedostupné