» Blog » Garmin

Garmin Fenix 7, Epix 2, Instinct 2 – Je to tu!

Tagy: Správy | Garmin | Inteligentné

Dominik Hok | 22.12.2021 | 2 MIN | 6x komentár

Na ďalší rok som sa vlastne nijak zvlášť netešil. Rovnako by pravdepodobne bol podobne ponurý ako ten minulý. Ale všetko teraz zmenil Garmin, ktorý chystá hneď niekoľko noviniek, ktoré sa postupne objavia v roku 2022. Asi najočakávanejšou novinkou je Fenix 7, ale smart zástup doplní aj Instinct 2, Epix 2 a už predtým proklamovaný Garmin Venu 2 Plus! No, čo si budeme, ja už sa nemôžem dočkať. A čo vy?

Informácia sa objavila v článku na webe Winfuture.de a svetom nositeľnej elektroniky sa šíri rýchlejšie než Covid-19 po svete. Áno, tvrdé prirovnanie, ale pravdivé. Nebudem vás ďalej napínať. Na čo sa môžeme u Garminu tešiť v roku 2022?

Garmin Fenix 7 – Tri veľkosti a zabehnutý (hoci trochu uhladenejší) dizajn

Informácií nie je veľa, ale vyzerá to, že siedma generácia Fenixov bude opäť v troch veľkostiach, pričom stredná verzia bude mať priemer 47 mm a tá najmenšia 42 mm. Luneta a dienko budú z ocele 316L a niektoré modely sa opäť dočkajú solárneho panelu. Či sa niekam posunie aj jeho efektivita, to zatiaľ netušíme.

Recenzia Garmin Instinct 2 - Alebo vojak v havajskej košeli
1.2.2022 - Dominik Hok
Recenzia Garmin Instinct 2 - Alebo vojak v havajskej košeli

Dizajn je vlastne dosť podobný predošlej generácii, ale nejaké zmeny tam sú. Hneď na prvý pohľad zaujme spracovanie tlačidla START/STOP, ktoré má farebnú podložku. Luneta aj dienko je doplnené o akési zúbky, ktoré sme pri predchádzajúcich generáciách tiež nevideli. U menších veľkostí zaujme farebná úprava aj na nožičkách, u väčších potom dizajnové skrutky.

Garmin Fenix 7 recenzia - Som Fenix 7 a kto je viac?
9.3.2022 - Dominik Hok
Garmin Fenix 7 recenzia - Som Fenix 7 a kto je viac?

Garmin Fenix 7 v jasných kontúrach
16.12.2021 - Matěj Urbaczka
Garmin Fenix 7 v jasných kontúrach

Garmin Epix 2 – Návrat strateného syna

Tento model vo svojej dobe zažiaril. Bol to totiž prvý športtester so zobrazovaním máp a budúci rok už to bude 7 rokov od ich vydania. Parametrovo je dosť podobný radu Fenix – 100metrová vodeodolnosť, vojenský štandard odolnosti, kombinácia plastu a ocele. V čom sa bude líšiť, to sa dozvieme snáď na výstave CES 2022.

Garmin Instinct 2 – Plast pre gumy

Titulok je samozrejme len taký vtip. Instict je model robený pre ozbrojené zložky, a preto spĺňa niekoľko charakteristík – ľahké plastové telo, outdoorová výbava a plnenie vojenského štandardu odolnosti.

Určite sa aj táto generácia dočká variantu so solárnym dobíjaním. Zaujímavosťou ale rozhodne je, že sa na trhu objaví aj menšia verzia Instinct 2S.

Garmin Venu 2 Plus – A nejaký ten lajfstajl na záver

Modely vyššie sú takým zástupom outdooroviek. Takže je na rade niečo viac "do mesta". Ľavá strana puzdra modelu Venu 2 Plus napovedá, že by sa mohlo jednať o prvé smart hodinky od Garminu, z ktorých si zavoláte. Alebo je to otvor pre barometer... Čo by ale hromadu používateľov sklamalo.

Avšak, už Garmin Venu 2 bol nasekaný model a netrúfam si ani hádať, kam by ho ešte mohli posunúť. Naozaj sa núka len to telefonovanie alebo aspoň možnosť reakcie diktovaním textu.

Garmin Venu 2 recenzia – Najlepšie smart hodinky do 400 eur?
10.6.2021 - Dominik Hok
Garmin Venu 2 recenzia – Najlepšie smart hodinky do 400 eur?

Garmin Venu 2 Plus predstavenie – Prvý s možnosťou telefonovania
30.11.2021 - Matěj Urbaczka
Garmin Venu 2 Plus predstavenie – Prvý s možnosťou telefonovania

Okrem toho ešte Garmin plánuje vydať nové farebné varianty Vívomove 3, Vívomove Sport a Approach 12.

Nie je zatiaľ známy termín, kedy tieto hodinky pôjdu do predaja, ale vzhľadom k tomu, že už sú vonku fotky (čo pre Garmin nie je moc typické), nebude to za dlho.

Máte nejaké tipy, čo by nové modely mohli mať za funkcie? Alebo napríklad kedy by mohli byť v predaji? Napíšte nám to dole do komentárov, radi sa pridáme do diskusie! :)

Zdroj fotiek: Winfuture.de

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Martinpred 849 dňami, reagovať
Ahoj, myslím, podľa obrázkov, že by Epix2 mohli mať amoled.........? .......ale mohli by mať :-) aspoň by mali významnú odlišnosť od Fénix 7.
Michalpred 846 dňami, reagovať
Pravdepodobne pôjde o evolúciu a nie revolúciu , čo je len dobre . Epixy budú asi Fénixy s Oledom alebo Amoledom . Taky maličký detailik....logo Garmin na lunete uz je 3D a pravdepodobne nie na parádu...možno.... malý update...Fenix 7 dotykový displej a tlačidlá , údajne 3x lepšie solárne dobíjanie a ledková baterka - biela vpredu , červená vzadu.... Epix - Amoled dotykový + tlačidlá , 16 dní smartwatch mód ,Elevate 4 sensor , + samozrejme vylepšené monitorovanie zdravia ....
Michalpred 839 dňami, reagovať
Tak to vyzerá , že na CES 2022 žiaden Fénix7 ani Epix2 nebude.....údajne bude aj EKG...
Jurajpred 837 dňami
..veru, asi tieto dva modely nebudú...a ja som sa taaak tešil ;-)
Michalpred 827 dňami, reagovať
Tak už je to vonku!!! https://www.garmin.com/en-US/p/735579/pn/010-02541-00#specs . Všetky Fenixy maju kombinovaný displej - aj dotyk aj tlačidlá....rozlíšenie po starom . Nech som kukal akokoľvek EKG som nenašiel....7X s baterkou....zatiaľ iba solar....škoda . Epixy vyzerajú naozaj fajnovo ...https://www.garmin.com/en-US/p/760778#specs ....asi tak .
Michalpred 826 dňami, reagovať
By ma zaujímalo ako je možné predávať toto...Garmin Fenix 7X PRO Solar , ked PRO verzie nieje....