» Blog » Candino

Pánske hodinky Candino – Fotogaléria a sprievodca ponukou

Tagy: Fotogaléria | Candino | Pánske | Klasické | Fashion | Tradičné

Agáta Vřeská | 11.10.2023 | 5 MIN

Švajčiarska značka Candino nie je veľmi známa. Dlho bola skôr menšou, nenápadnou spoločnosťou. Teraz však ukazuje svoje ruky a prekvapuje širokou škálou produktov, od spoločenskej klasiky s automatickými strojčekmi až po čisto športové kúsky. Pozývame vás na prehliadku kolekcie pánskych hodiniek Candino.

Swiss Candino - Váš čas, vaše hodinky
14.6.2022 - Agáta Vřeská
Swiss Candino - Váš čas, vaše hodinky

Elegantné automaty. Pre milovníkov klasiky

Jedným z najobľúbenejších modelov sú hodinky Candino C4707. Na prvý pohľad je jasné, že ide o vysoko spoločenské hodinky. Patríte k mužom, ktorí majú v šatníku množstvo oblekov, množstvo farebných kravát a často dostávajú manžetové gombíky ako darček od svojich priateľov? Potom je pre vás táto Candina ideálna.

413,00 € (doručíme do 6.5.)

Ciferník je rozdelený na dve časti. Strednej časti dominuje jemná štruktúra, ktorá opticky pozdvihuje hodinky na vyššiu úroveň. Rímske číslice potom krásne vyniknú na okraji tvorenom sústrednými kruhmi.

Puzdro je vyrobené z ocele s priemerom 41 mm a hrúbkou 11,2 mm. Tenká luneta je potom leštená, zatiaľ čo boky puzdra majú brúsnu úpravu. Poteší vás aj zafírové sklíčko, ktoré chráni ciferník a má tiež vynikajúcu odolnosť proti poškriabaniu.

5 najčastejších chýb pri výbere pánskych spoločenských hodiniek
31.8.2018 - Martin Koňařík
5 najčastejších chýb pri výbere pánskych spoločenských hodiniek

Modrý odtieň sa v posledných rokoch dostal na vrchol popularity a tento trend pokračuje. Model môžete nosiť na koženom remienku s klasickým tŕňovým zapínaním alebo na oceľovom náramku v podobe modelu C0705.

421,00 € skladom

A samozrejme si môžete vybrať z niekoľkých odtieňov ciferníka. Od spomínanej modrej, cez bielu v kombinácii s modrými ručičkami a indexmi až po konzervatívnu čiernu.

To je však len začiatok. Páčia sa vám zlaté doplnky? Hodinky Candino Automatic C4708 adekvátne podčiarknu váš štýl. Zlatý odtieň navyše dodáva pocit luxusu.

432,00 € skladom

Vo vnútri sa vždy nachádza švajčiarsky automatický strojček, ktorý je medzi milovníkmi hodiniek veľmi obľúbený. Počas nosenia sa naťahuje pohybom ručičky a ponúka dátum na klasicky umiestnenej tretej hodine.

Strojček má štandardnú rezervu chodu 40 hodín, po ktorých je potrebné ho dotiahnuť korunkou. Táto starosť samozrejme odpadá, ak hodinky nosíte pravidelne. Fungujúci strojček môžete pozorovať cez priehľadný ciferník, čo je ďalšia obľúbená kratochvíľa všetkých nadšencov hodiniek.

Uvnitř tiká švýcarský strojek s rezervou okolo 40 hodin.

Bežná odchýlka je niekoľko sekúnd denne a tento typ strojčeka patrí k najspoľahlivejším a ľahko sa servisuje.

Ako fungujú mechanické hodinky – Všetko, čo by ste o mechanikách mali vedieť
27.6.2023 - Agáta Vřeská
Ako fungujú mechanické hodinky – Všetko, čo by ste o mechanikách mali vedieť

Automatické modely Candino sú elegantné, ale aj veľmi nadčasové hodinky. A s veľkým množstvom praktických funkcií k tomu. Či už ide o zafírové sklíčko, 100-metrovú vodotesnosť alebo oceľové vyhotovenie.

V podobnom štýle nájdeme aj model C4711. Ocenia ho však najmä muži s menšími zápästiami, keďže priemer je 39,5 mm.

421,00 € nedostupné

Odlišujú sa aj dizajnovými rozdielmi. Napríklad štruktúrou ciferníka, jemným zvlnením okolo ciferníka alebo športovejšími ručičkami s luminiscenciou. Mierne odlišné je aj okienko dátumu, ktoré však v oboch prípadoch dokonale plní svoju funkciu.

Štandard zafírového sklíčka a 100 m vodotesnosti je tu zachovaný. Aj preto sú hodinky Candina vhodné na celodenné nosenie.

Elegantné modely s batériovým pohonom

Elegantný štýl Candina nájdete aj v modeloch s quartzovým strojčekom (alebo populárne aj v hodinkách na batériový pohon).

Dizajnovo sú veľmi podobné línii Couple Classic a ponúkajú rovnaké špecifikácie – vrátane zafíru alebo vysokej vodeodolnosti.

Vybrali sme aj modely z kolekcie Classic Timeless. Prvý z nich rozhodne zaujme atraktívnym vzorom ciferníka, ktorý je prepracovaný do najmenších detailov.

Ponúka displej bez sekundovej ručičky a puzdro je vyvedené vo vysokom lesku. Zafírové sklíčko zostáva, ale počítajte s vodotesnosťou 50 metrov. Teda len bežný kontakt s vodou, ako je umývanie rúk, dážď a pod.

Druhý model je veľmi elegantný, ideálny kandidát nielen na spoločenské, ale aj rovno formálne hodinky k obleku.

246,00 € (doručíme do 6.5.)

Ciferník je minimalistický, ale očarí oceľovými indexmi a ručičkami. Priemer 38,5 mm ho radí medzi menšie hodinky, čo len ešte viac zdôrazňuje jeho spoločenský status.

Štýly hodiniek – Základné rozdelenie podľa účelu
26.2.2021 - Agáta Vřeská
Štýly hodiniek – Základné rozdelenie podľa účelu

Športové modely Candino – potápačky, pepsíny a chronografy

Našu prehliadku športových modelov začíname farebnými pepsinami. Teda obľúbenou kombináciou modrej a červenej farby.

Spopularizovala ich spoločnosť Rolex, ale hodia sa ku všetkým športovým modelom. Či už v štýle potápačských modelov, GMT alebo chronografov.

Pepsi hodinky – Fotogaléria ikonického modro-červeného dizajnu
3.5.2023 - Eliška Měrková
Pepsi hodinky – Fotogaléria ikonického modro-červeného dizajnu

Športové modely sa často pýšia luminiscenčným osvetlením a, samozrejme, vodotesnosťou minimálne 100 metrov. Zafírové sklíčko je základným prvkom hodiniek Candino a nechýba ani v športovejších modeloch. Strojčeky sú poháňané batériami a sú švajčiarskeho pôvodu.

Oceľové náramky sa vyznačujú kvalitným spracovaním, povrchovou úpravou a osvedčeným dizajnom. Najmä športové modely sa spoliehajú na sklopné zapínanie s bezpečnostnou poistkou, takže ani pri zvýšenej námahe sa hodinky nerozopnú.

Jednou z najobľúbenejších funkcií športových hodiniek je jednoznačne chronograf, teda stopky.

Či už ho chcete využívať v praxi pri varení, v kombinácii s tachymetrickou stupnicou na lunete alebo si len vychutnať rušnejší dizajn, modely s chronografom sa vo vašej zbierke nestratia.

Kým spoločenské modely sa vyznačujú konzervatívnymi farbami a štýlom, pri športových môžete byť odvážnejší vo farbách a veľkostiach. Vyhráva červená, modrá alebo čiernobiela panda. Pre luxusnejší efekt je vhodná kombinácia so zlatom.

Od pandy, cez batmana až po pepsín. Sprievodca zaujímavými názvami hodiniek a bežnými prezývkami
24.5.2023 - Agáta Vřeská
Od pandy, cez batmana až po pepsín. Sprievodca zaujímavými názvami hodiniek a bežnými prezývkami

U všetkých oceníte kvalitu spracovania a veľmi vyvážený dizajn. Zamerajte sa najmä na ciferníky, na ktorých si Candin dal naozaj záležať, aby splnili očakávania na prvý a každý ďalší pohľad.

Pre niekoho môže byť pohodlnejšie nosiť hodinky na koži. Aj tu Candino ponúka pomerne veľký výber.

VŠETKO NA TÉMU: Hodinárske komplikácie – História chronografu
16.8.2021 - Eliška Měrková
VŠETKO NA TÉMU: Hodinárske komplikácie – História chronografu

Samozrejme, nemusíte si vyberať medzi eleganciou a športovým vzhľadom. Veď čo sa stane, ak odstránite tachymetrickú stupnicu na lunete, dodáte hodinkám viac lesku a možno aj dvojfarebnosť?

Ale samozrejme, dizajn je jedna z tých dosť premenlivých vecí. Aké veľkosti puzdier alebo farby ciferníkov sú teraz v móde? To všetko sa mení. Existuje však niekoľko rokmi overených štýlov, ktoré sú nadčasové a rozpozná ich každý nadšenec hodiniek.

V poslednom čase sa mnohé značky začali inšpirovať návrhmi slávneho Géralda Genta. A Candino, pretože drží krok s dobou, je toho najlepším príkladom.

369,00 € (doručíme do 6.5.)

Robustnejšie puzdro, osemuholníkový tvar lunety, gilošovaná textúra na ciferníku, športovo-elegantný efekt. To všetko nájdete v modeloch s chronografom C4746 a trojručičkovým C4754.

Fotogaléria pánskych hodiniek Ingersoll – Raj pre milovníkov odhalených strojčekov
9.9.2022 - Agáta Vřeská
Fotogaléria pánskych hodiniek Ingersoll – Raj pre milovníkov odhalených strojčekov

Titánové

Candino je na trhu od roku 1947. A vždy to bola švajčiarska značka, ktorá si zakladá na tradícii, kvalite, ale aj modernosti. A táto vízia sa odráža aj v materiáloch, pričom Candino sa nebojí zaradiť modely z v súčasnosti veľmi obľúbeného titánu.

290,00 € (doručíme do 6.5.)

Titánové puzdrá a náramky ocenia nielen majitelia s citlivejšou pokožkou, ale aj všetci, ktorí chcú ľahšie hodinky.

Materiály používané na výrobu puzdier hodiniek
15.5.2023 - Matěj Urbaczka
Materiály používané na výrobu puzdier hodiniek

198,00 € skladom

V ponuke Candino Titanium nájdete elegantnejšie aj športovejšie hodinky. Všetky spája použitie zafírového sklíčka a vynikajúci pomer cena/výkon.

Tak čo, už ste si vybrali? Pozrite si naše ďalšie výbery:

Pánske hodinky Tissot – Fotogaléria tých najobľúbenejších
21.1.2022 - Eliška Měrková
Pánske hodinky Tissot – Fotogaléria tých najobľúbenejších

Boccia Titanium – Fotogaléria pánskych titánoviek
4.8.2022 - Agáta Vřeská
Boccia Titanium – Fotogaléria pánskych titánoviek

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre