» Blog » Invicta

Fotogaléria štvorcových hodiniek Invicta – Áno, hrany sú naozaj v kurzu

Tagy: Fotogaléria | Invicta | Klasické | Fashion

Filip Debrecenyi | 4.1.2024 | 4 MIN

Značka Invicta vždy rada sledovala (ale často aj prekonávala) hodinárske trendy. Či už to bolo napodobňovanie známych vzorov luxusných značiek v cenovo dostupnejšom balení, alebo vymýšľanie bláznivých dizajnov. V dnešnej fotogalérii sa pozrieme na niekoľko hranatých modelov Invicta, ktoré spĺňajú všetky vyššie uvedené podmienky.

Trendy sa menia. Kým niekedy je moderné nosiť hodinky veľkosti budíka, inokedy je opäť trendom menšia veľkosť. A z času na čas podľahnú trendu aj tvary – klasický okrúhly dizajn sa totiž nemusí páčiť každému, a preto nadšenci hodiniek v poslednom čase našli veľkú obľubu v hranatosti.

Príbeh značky Invicta – Ako sa stala jednou z najkontroverznejších hodinárskych značiek?
6.4.2021 - Eliška Měrková
Príbeh značky Invicta – Ako sa stala jednou z najkontroverznejších hodinárskych značiek?

Túto tému dokonale rozpracovali naši kolegovia v našom hodinkovom podcaste:

Dnešnú prehliadku začneme sériou S1 Rally, ktorá vyjadruje typický charakter značky Invicta a kde je viac-menej z názvu jasné, že ide o športovejšie hodinky.

Invicta S1 Rally – Pre chlapov s benzínom v krvi
26.11.2020 - Eliška Měrková
Invicta S1 Rally – Pre chlapov s benzínom v krvi

1) Invicta S1 Rally "Monaco"

Videli ste už niekedy niečo podobné? Ak áno, tento kúsok z kolekcie S1 Rally 19715 vám pravdepodobne pripomína veľmi známu siluetu TAG Heuer, a to model Monaco. Len je cenovo dostupnejší.

Vizuálne sú hodinky zaujímavé – okrem hranatého dizajnu si Invicta, rovnako ako pri väčšine svojich hodiniek, dala záležať na remeselnom spracovaní. Matné kartáčované puzdro vyzerá jednoducho vynikajúco a na ľavej strane puzdra je vygravírovaný nápis Invicta. Pozor však na priemer, ktorý je značných 45 mm.

Ľahšie zdobenie nájdete aj na pravej strane, kde sú vyleštené tlačidlá chronografu s korunkou a samotná korunka potom nesie švajčiarsky kríž (odkazujúci na pôvod a začiatky značky). Športový vzhľad dotvára kožený remienok typu Rally. Tým však zaujímavosť modelu nekončí.

Je vybavený ukazovateľom dátumu na pozícii šiestich hodín, funkciou sledovania času a vodotesnosťou do 100 metrov. Vo vnútri hodiniek tiká quartzový strojček Seiko s označením VD53.

Quartzové strojčeky – Poznáte velikánov kremíkového sveta?
13.6.2023 - Eliška Měrková
Quartzové strojčeky – Poznáte velikánov kremíkového sveta?

2) Invicta S1 Rally Diablo

Ďalší športový kúsok, ktorý je vybavený chronografom (stopkami). Tento jednoznačne patrí do motoristického športu. Model S1 Rally Diablo je k dispozícii v troch verziách a ani o jednej z nich nemožno povedať, že by mala nenápadný vzhľad. V skutočnosti všetky doslova žiaria svojou farebnosťou a typickou bláznivosťou značky Invicta.

Invicta S1 Rally Diablo recenzia – Diabolská jazda
8.10.2021 - Eliška Měrková
Invicta S1 Rally Diablo recenzia – Diabolská jazda

Tento model nesie na rámčeku názov Swiss movement – srdcom hodiniek je švajčiarsky quartzový strojček Ronda Z60.

Výrobca použil na tento pretekársky výstrel minerálne sklíčko tvrdené syntetickou zafírovou vrstvou, známe pod obchodným názvom Flame Fusion.

Puzdrá hodiniek sú vyrobené z ocele a majú farebnú PVD povrchovú úpravu. Športový štýl umocňujú farebné silikónové remienky, ktoré majú pri koreni remienka vždy väčší počet otvorov pre lepšiu vzdušnosť.

PVD úprava hodiniek – najčastejšie otázky
21.2.2021 - Agáta Vřeská
PVD úprava hodiniek – najčastejšie otázky

3) Invicta S1 Rally Diablo Automatic

Ešte diabolskejšie sú automatické strojčeky S1 Rally Diablo. Ide o model s priezorníkom nad sklíčkom a pohybom, takže je doň naozaj vidieť.

Zvolené sklo je minerálne so zafírovou úpravou. A samotné puzdro? Samozrejme, robustná oceľ s priemerom rozmerných 53 mm. Navyše v naozaj zaujímavom štylizovanom dizajne.

Vodotesnosť je celých 100 metrov a nechýba ani luminiscencia. Všimnite si aj karbónové prvky na silikónovom remienku.

Materiály používané na výrobu puzdier hodiniek
15.5.2023 - Matěj Urbaczka
Materiály používané na výrobu puzdier hodiniek

Rovnaký model, len s iným typom strojčeka, nájdete v hravej kolekcii Disney.

Stačí sa pozrieť na Mickey Mousea, ako "otáča" ozubenými kolieskami hodiniek! Dokonalý detail. Rozmery puzdra sú však stále rovnaké, takže to rozhodne nie sú hodinky pre mužov s myším zápästím.

Fotogaléria hodiniek Invicta Disney s Mickey Mousom – Húf ikonických myšiakov
12.3.2024 - Eliška Měrková
Fotogaléria hodiniek Invicta Disney s Mickey Mousom – Húf ikonických myšiakov

A to platí aj pre model Batman, ktorý má rovnakú hranatú a hrubú "filozofiu", ale volí farby Temného rytiera a batériový strojček.

4) Invicta Cuadro Zager Exclusive

Keď už hovoríme o hravých hodinkách, musím spomenúť model Cuadro Zager, ktorý je doslova hravý. Okrem času totiž ponúka aj plne funkčný pinball.

Áno, skutočne môžete vystreliť loptičku a dostať ju do požadovaného rohu. Možno je len škoda, že hodinky nevydávajú zvuky. Napriek tomu ide o jedinečný doplnok.

Invicta vo svojej najšialenejšie podobe – Fotogaléria TOP 11 crazy modelov
29.11.2020 - Agáta Vřeská
Invicta vo svojej najšialenejšie podobe – Fotogaléria TOP 11 crazy modelov

5) Invicta Aviator Zulu Time

A teraz je čas na Zulu! Tento robustný model vás nikdy neprestane fascinovať. Je vybavený 4 samostatnými ciferníkmi, na ktorých si môžete nastaviť ľubovoľný čas. Teda až štyri rôzne časové pásma.

Ani tu sa nenachádzajú žiadne omrvinky. Priemer štvorcového oceľového puzdra je 50 mm a hmotnosť hodiniek presiahla 300 gramov. Odporúčame ich pre mužov s poriadnymi lapsusmi alebo ako stolové hodiny.

Strojček ciferníka zabezpečuje japonská Miyota a hodinky zvládnu tlak vody až do 100 metrov. Všetky ručičky sú navyše luminiscenčné, takže aj v noci spoznáte všetky štyri časy.

6) Invicta Vintage Quartz

Na úplný záver som si nechal model, ktorý nie je ani trochu bláznivý. Spĺňa však to, čo som napísal v úvode – Invicta sleduje hodinárske trendy. A štvorcové hodinky v retro štýle sú rozhodne aktuálnym trendom.

Je to veľmi klasické, elegantné, pokojné a spoločenské, bez zbytočnej okázalosti. Čo vás na modeli Invicta Vintage tiež zaujme, je cena, ktorá nepresahuje ani štyritisíc korún. Preto ponúka oceľové puzdro a náramok, japonský batériový strojček Seiko a hrúbku len 9 mm.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Invicta Pro Diver – Fotogaléria tých najobľúbenejších
5.12.2023 - Eliška Měrková
Invicta Pro Diver – Fotogaléria tých najobľúbenejších

Fotogaléria Invicta NHL – Keď je hokej všetkým
3.3.2023 - Filip Debrecenyi
Fotogaléria Invicta NHL – Keď je hokej všetkým

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku