Párové hodinky – Pre tých, ktorí patria k sebe

Tagy: Fotogaléria | Klasické

Eliška Měrková | 29.1.2021 | 10 MIN

Čo robí neporaziteľnú dvojku onou "dvojkou"? V televíznom a komiksovom svete sú to jednoznačne zladené superhrdinské dresy, vďaka ktorým každý zloduch neomylne pochopí, že títo dvaja sú tu spolu, že dohromady majú riadnu silu, a že má po chlebe. Neporaziteľnú dvojku môžete tvoriť aj v reálnom svete – a ani sa na to nemusíte obliekať do šialených párových odevov (alebo gýčovitých párových tričiek). Ukázať svetu aj sebe navzájom, že patríte k sebe, ide aj nenásilnou (a hlavne ďaleko elegantnejšou) cestou. Napríklad párovými hodinkami.

(1) Casio Collection Vintage – Retro digitálky frčia

Snívate o cestovaní, dobrodružstve a zábave? No, hodinky síce nemajú kúzelnú moc poslať vás na vysnívané miesta, ale čo poviete, nedýcha na vás pri pohľade na Casio Collection Vintage A158 nádych bezstarostných čias? Nerozlučnú dvojku tvorí s načančanejšou dámskou polovičkou A158 s drobnými diamantmi, ktorá na každom dámskom zápästí vyzerá vážne cool, teda minimálne ja som o tom presvedčená.

Foto: Hodinky 365

Tak zabaliť svačinu, hlavne nezabudnúť foťák a hor sa za dobrodružstvom! A najlepšie je, že s retro Casiami vám na to vystačí aj študentský budget. O to viac tak ostane na tú zábavu, že áno.

(2) Casio Collecton – Príjemná každodenná záležitosť

Casio Collection patrí medzi obľúbencov nielen vďaka svojej cenovej dostupnosti. Dokážu osloviť aj univerzálne príjemnou vizážou, ktorá ich predurčuje k pohodlnému každodennému noseniu. Rovno z našej Casio vitrínky spolu na rande vyrazili pánske hodinky Casio Collection s drobnejšou verziou Casio Collection pre dámy.

Foto: Hodinky 365

Tmavomodrý číselník zasadený do celokovovej konštrukcie je nadčasovou kombináciou, ktorá dodá každému outfitu elegantnejší ráz. Tieto Collectiony tiež dostali do vienka tučné indexy, ručičky s luminiscenciou a veľké arabské číslice, ktoré z nich robia dobre čitateľné hodinky.

44,90 € Predaj ukončený

A pre zaujímavosť – ohľadom názoru na párové hodinky som sa pýtala tej najlepšej študijnej vzorky, akú redaktor môže mať, našich erudovaných kolegov z Hodiniek 365. Najprv som sa trošku bála, že budú párové hodinky odsúdené ako trochu presladená záležitosť. Milo ma však prekvapilo, že ich nikto z opýtaných za "párový gýč" rozhodne nepokladal.

Čo sa však týkalo štýlového zaradenia, všetci sa celkom jednohlasne zhodli, že by párové hodinky uprednostnili skôr v spoločenskom kontexte a k elegantnému oblečeniu. "Keď už ladiace hodinky, tak nejaké elegantné a čisté, s klasickejším dizajnom, ktoré budú vyzerať dobre na mužskom aj ženskom zápästí..." Toto kritérium teda spĺňajú ako tieto Casio Collection, tak ďalšie hodinky, ktoré si dnes ešte ukážeme. Zaradili sme ale aj nevšedné výnimky pre odvážlivcov.

(3) Festina Swiss Made – Švajčiarske a cenovo dostupné

So serióznou, takmer chladnou estetikou vyrukovala Festina v kolekcii Swiss Made, ktorá predčila mnohé očakávania, ktoré boli na fashion značku kladené. Pánsky aj dámsky model v celokovovom prevedení s čiernym štruktúrovaným číselníkom si potom obľúbili najmä milovníci biznis vzhľadu.

Foto: Hodinky 365
151,00 € (doručíme do 8.4.)

Celkové prevedenie sa Festine podarilo a švajčiarsky pár disponuje zafírovým sklíčkom, švajčiarskym strojčekom a veľmi prijateľnou cenovkou, ktorá vám nezruinuje rozpočet na zaslúženú spoločnú dovolenku.

Foto: Hodinky 365
151,00 € (doručíme do 8.4.)

Swiss Made kolekcia FESTINY: švajčiarska elegancia za neuveriteľnú cenu
25.11.2019 - Agáta Vřeská
Swiss Made kolekcia FESTINY: švajčiarska elegancia za neuveriteľnú cenu

(4) Bering Classic – Rubínová harmónia

Románik ako z červenej knižnice si prežili hodinky Bering Classic s jej drobnejším náprotivkom pre dámy útlorúčky. Pokiaľ by vás však menší model nepriťahoval, tak nebojte, prvý spomínaný sa ponúka v unisex veľkosti 39 mm, ktorá sadne ako na pánske, tak dámske zápästie.

Foto: Hodinky 365
198,00 € Predaj ukončený

Temná červená farba pôsobí takmer opojným dojmom a na pozadí jednoduchého číselníka navodzuje ilúziu pohľadu na pohár silného červeného vína, ktorého hladinu nečíria žiadne indexy ani číslice, ktoré by dojem pokazili.

Foto: Hodinky 365

(5) Invicta Pro Diver – Pre milovníkov potápiek

Komu srdce horí pre potápky (alebo rovno pre Rolex Submariner, ale ako bežný smrteľník si ich nemôže dovoliť), možno ho potešia tieto (možno až kontroverzne podobné) Invicta Pro Diver Automatic pre pánov a o niečo subtílnejšie Invicta Pro Diver Quartz, ktoré síce výrobca pôvodne zamýšľal ako pánske, ale svojím priemerom 38 mm nezriedka ulovia aj dámsku pozornosť.

Potápačská otočná luneta, robustná konštrukcia, šrobovacie dienko a vodeodolnosť do 200 M napovedá, že prívlastok "Pro Diver" naozaj nie je len pre efekt a môžete spolu smelo vyraziť nielen k vode, ale aj pod vodu. A pretože, ako som raz započula, sú "potápky na zápästí úplné porno!", budú sa pekne vynímať aj pri bežnom nosení, alebo hoci na rande s priateľkou. A že sú jedny quartz a druhé automaty? A komu to vadí. Práve tie rozdiely sú predsa na vzťahu to zaujímavé.

Invicta miesto Rolexiek? To predsa nemôže byť dobré...
24.11.2020 - Agáta Vřeská
Invicta miesto Rolexiek? To predsa nemôže byť dobré...

(6) Casio G-Shock a Baby-G – Neohrozená dvojka

A dáme si aj jeden romantický príbeh pre všetkých G-Shockárov: Ako Casio G-Shock našiel svoju Baby-G, ktorá nebude sedieť v kúte!

Foto: Hodinky 365

Táto nabúchaná dvojka v špeciálnej zlatočiernej úprave rozhodne nie je pre žiadne trasoritky. Masívna konštrukcia aextrémna odolnosť voči nárazu, vode (do 200 M) a kľudne aj proti prejdeniu kamiónom,si tak trochu vravia o zápästia podobne neohrozenej dvojice. A nech už ste spolu akční v skutočnom teréne či len tom virtuálnom, G-Shocky a Baby-G vás v štichu nenechajú.

119,00 € skladom

(7) Bering Classic Pebble – Pre zaprisahaných minimalistov

Pri pohľade na čisté, arkticky modré Bering Classic Pebble vynechá srdce jeden tep asi každému priaznivcovi severského minimalizmu. Hodinky s priemerom 40 mm pre pánov a drobnejšie (34 mm) pre dámy tvoria pár, ktorý vyzerá proste parádne (akokoľvek prehnane to znie).

Foto: Hodinky 365
198,00 € (doručíme do 9.4.)

Asi je poznať, že u týchto hodiniek proste nedokážem zostať objektívna. Ako by som sa pohľadom ponárala do hlbín ľadového mora, ktorého hladinu temne modrý číselník pripomína... Treba však podotknúť, že s týmto dojmom nie som tak ďaleko od pravdy. Dánske štúdio KiBiSi, ktoré sa na dizajne Pebble podieľalo, inšpiráciu v severskej prírode naozaj našlo: Pebble napodobňujú svojím zaobleným, asymetrickým tvarom a lesklou úpravou mokré kamienky na studenej pláži.

198,00 € (doručíme do 9.4.)

Bering Pebble. Dizajn navrhnutý svetoznámym KiBiSi
15.12.2020 - Agáta Vřeská
Bering Pebble. Dizajn navrhnutý svetoznámym KiBiSi

(8) Calvin Klein Minimal – Fashion trendári celým telom

Milovníci módy u nás nezriedka so záľubou okukujú vitrínku s hodinkami Calvin Klein, a zlaté hodinky Calvin Klein Minimal prilákať pozornosť lovcov trendov teda vedia. Ako pánske Calvin Klein Minimal, tak ich drobnejšie "zlatíčko" v dámskej verzii.

Čistý, ale zároveň premyslený dizajn, v ktorom dominuje výrazná zlatá v kombinácii s bielym číselníkom so zlatou razbou loga CK, umožňuje vyniknúť hodinkám prakticky s každým outfitom a za každej situácie. Napríklad aj v takej, kedy si užívate krásny romantický večer pri tichom šumení bubliniek šampanského.

Zlaté dámske hodinky – Fotogaléria
29.12.2021 - Agáta Vřeská
Zlaté dámske hodinky – Fotogaléria

(9) Prim Czech Team – Neutrálne a pohodlné

Jednoduché, univerzálne a hodiace sa snáď na každý bežný deň. Každoročná limitka českej značky Prim, vznikajúca v spolupráci s Českým olympijským výborom, sa v roku 2020 moc podarila. Len je trochu smola, že samotná Olympiáda nakoniec ani neprebehla. Tým ale limitka získala celkom unikátnu historickú hodnotu. Zahŕňa pánsky model Prim Czech Team s čiernym remienkom a dámsky Prim Slim Czech Team s remienkom elegantne bielym.

Foto: Hodinky 365

Hodinky sa nesú v minimalistickejšom duchu. Na čistej ploche číselníka vynikajú geometrické číslice a rovné tmavé ručičky, ktoré s vizuálnou jednoduchosťou pekne ladia a zároveň dávajú hodinkám pridanú hodnotu dobrej čitateľnosti.

Kolegyni Hanke, s ktorou sa môžete stretnúť u nás na predajni, a ktorá robila v tejto našej malej fotografickej "sešn" modelku, sa Prim Czech Team pozdávali asi najviac. "Naživo sú fakt pekné a hlavne na zápästí hrozne príjemné." A čo hovorila o párových hodinkách všeobecne? "Super nápad je podľa mňa párové hodinky darovať. Viem si ich predstaviť ako skvelý darček hlavne k svatbe alebo k výročiu, asi aj na Valentína, keby som ho oslavovala." Ja súhlasím a ešte k tomu dodám, že také vygravírované venovanie by darčeku dodalo pomyselnú čerešničku na torte.

3 dôvody, prečo sú hodinky s vyrytým venovaním skvelým darčekom
21.11.2019 - Martin Koňařík
3 dôvody, prečo sú hodinky s vyrytým venovaním skvelým darčekom

(10) Invicta Marvel – Za Chedwicka Bosemana

Ste zažraní Marvel fanúšikovia, ktorí nevynechajú jedinú filmovú premiéru a vždy ešte vyčkávate vo vyprázdňujúcom sa kine na scénku po titulkoch? Tak presne pre vás Invicta navrhla rad hodiniek inšpirovaný Marvel filmami. Z piety za nedávno zosnulého Chedwicka Bosemana sme do dnešného výberu zaradili párové hodinky s motívom Black Panthera: pánske Invicta Marvel Black Panther s dámskou polovičkou Invicta Marvel Quartz.

Tieto akčné šelmy zaujmú neopozeraným megalomanským spracovaním, ktoré je pre Invictu tak typické. Nedá sa im uprieť ani nepopierateľný cit pre detail, ktorý je na hodinkách vidieť od oceľovým lankom orámovaného puzdra, cez vyrazenú hĺbkotlač pantherovského kostýmu na pozadí číselníka, až po striebornú náprsenku z oceľových zubov. S takými hodinkami už stačí len skrížiť ruky na hrudi a mocne revať: "WAKANDA FOREVER!"

Také Invicty si väčšina bežných smrteľníkov asi neporiadi. Ale na druhej strane zasa viem, že jedincov, ktorí týmto fajnšmekrovinám holdujú, sa nájde dosť a dosť. Napríklad môj brat, najzarytejší Marvel fanúšik, akého poznám: "Waaau tie sú celkom krutoprísne, aj keď s Iron Manom by boli zaujímavejšie. Ale super, len doma by mi to asi neprešlo (smiech)." No, cez švagrinku by také párovky síce neprešli, ale ja by som si ich s bráchom do kina a na pivko po ňom možno kľudne aj vzala.

Invicta vo svojej najšialenejšie podobe – Fotogaléria TOP 11 crazy modelov
29.11.2020 - Agáta Vřeská
Invicta vo svojej najšialenejšie podobe – Fotogaléria TOP 11 crazy modelov

(11) Tissot Tradition – Do spoločnosti v tradičnom štýle

Ale vráťme sa zasa späť na zem, kde (čo sa týka párových hodiniek) vládne skôr tá klasika a elegancia. Stelesnením týchto hodnôt sú tradičné švajčiarske hodinky Tissot, z ktorých nám padli do oka pánske Tissot Tradition Quartz a dámske Tissot Tradition Lady Quartz.

Pri Tissot Tradition sila spočíva práve v určitej "neinovatívnosti" a v dizajne, ktorý spoľahlivo overil čas. Kombinácia leštenej ušľachtilej ocele s bielym číselníkom z nich robí v podstate perfektné spoločenské a formálne hodinky, svojou neutrálnosťou sa však nevylúčili ani z oblasti "každodenného nosenia" – ako do kancelárie, tak aj na spoločnú romantickú večeru.

"Nejaké Invicty alebo G-Shocky by cez priateľku fakt neprešli. Ale viem si predstaviť, že by sme mali obaja nejaké ladiace spoločenské hodinky. Určite strieborné, priateľka nosí len strieborné doplnky. Tieto Tissoty by boli asi ideálne." – Honza, asistent predaja Hodiniek 365.

TOP 6 pánskych spoločenských hodiniek a ako vybrať tie správne
12.1.2021 - Eduard Tomas
TOP 6 pánskych spoločenských hodiniek a ako vybrať tie správne

(12) Seiko Presage Automatic Open Heart Cocktail Time "Stinger" – Čas na drink s japonskými žihadlami

Aj japonská značka Seiko má vo svete hodinárčiny silné postavenie a dlhoročnú tradíciu. Ich Seiko Presage Automatic Open Heart Cocktail Time "Stinger" sú pekným príkladom toho, že párové hodinky najlepšie vyniknú práve pri klasických hodinkách v elegantnom štýle. Tieto pánske a dámske automatické "žihadlá" ma v tomto presvedčení rozhodne utvrdzujú.

Rafinovaný vzhľad "žihadiel" dýcha hrejivou atmosférou: teplé odtiene hnedej na pozadí číselníka v kombinácii so zlatými fazetovanými kvapkovými indexmi a medovou sekundovou ručičkou, vypuklé sklíčko a bijúci Open Heart zahrejú na duši tak ako drink s drahou polovičkou.

"Myšlienka párových hodiniek sa mi celkom páči, zvlášť, keď pozerám na tieto Seiká. S manželom do divadla alebo na nejakú spoločenskejšiu akciu... To by sa mi páčilo." – Míša, servis a reklamácie Hodiniek 365.

(13) Prim Dakar Quartz Chronograph – Keď je váš vzťah poriadna jazda!

V tomto roku k príležitosti slávnej rely Dakar rozbehla značka Prim už tradičnú limitku športových chronografov, tentokrát v divokých farbách a prvýkrát s modelom pre ženy. Bola by teda veľká škoda ich do nášho výberu nezaradiť. Z pánskych sme zvolili modrý model Prim Dakar Quartz Chronograph (na výber je ale aj model červený), ženám Prim venoval Prim Dakar Quartz Chronograph Ollie, ktorý svojou fuchsiovou farbou ušľachtilo upozorňuje na boj s rakovinou prsníka.

Ako heslo Prim zvolil divoko znejúce "Catch me if you can" ("Chyť ma, keď to dokážeš"), s ktorým už môžete nakladať, ako len uznáte za vhodné. Len to pretekanie a rýchlu, nebezpečnú jazdu na ceste aj mimo nej doporučujem robiť radšej len v Need for Speed a podobných virtuálnych srandách.

PRIM Dakar 2021 recenzia: Matrixové farby a prvýkrát aj dámsky variant
20.1.2021 - Agáta Vřeská
PRIM Dakar 2021 recenzia: Matrixové farby a prvýkrát aj dámsky variant

Tak, to boli párové hodinky – aby ste boli obaja na rande včas. Pekný sviatok zamilovaných vám praje tím Hodiniek 365! :)

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku