» Blog » Polar

Polar Ignite 3 predstavenie – Fitnessák s AMOLEDom

Tagy: Predstavenie | Polar | Inteligentné

Matěj Urbaczka | 11.11.2022 | 3 MIN

Polar prichádza na trh s prvými hodinkami disponujúcimi AMOLED displejom a sľubujú mnohokrát rýchlejšie menu. Pýšia sa aj Multi-GNSS a  jednou z najlepších výdrží batérie vo svete mestských smartwatchov. To je nový Polar Ignite 3.

Hoci nie som fanúšik typických smartwatchov, rad Ignite mi bol vždy celkom sympatický. Po pridaní AMOLEDu, novej Dual-Band GPSky a zrýchlení systému, sa mi pozdáva ešte viac!

A keďže je noviniek veľa a času málo, vrhneme sa hneď na to, čo nové prináša práve tento model:

  • Väčší AMOLED displej s veľkosťou 1,28"
  • Dual-Band GNSS
  • Voliteľné vzhľady
  • Spánkový pomocník SleepWise
  • Bežecký, chodecký a VO2 Max test

Príbeh značky Polar – Značka, ktorá vyrobila prvé smart hodinky na svete
15.6.2022 - Matěj Urbaczka
Príbeh značky Polar – Značka, ktorá vyrobila prvé smart hodinky na svete

Zachovanie dizajnu a parametrov

Veľmi sa mi páči, že aj keď sa zmenila technológia displeja, zväčšila sa baterka, tak puzdro zostalo stále rovnako veľké (teda malé) a minimalistické. 43 x 43 x 9,5 mm sú za mňa ideálne parametre, ktoré sadnú na ruku každému a hrúbka 9,5 mm je neskutočná! Spolu s váhou 35 g sa z týchto hodiniek stáva ideálny dailywatch.

Puzdro nemá žiadnu lunetu a tvorí ho len vrúbkovaný oceľový prstenec okolo displeja.

Mierna zmena nastala v remienku, kedy siahli po "Apple Watch" uchytení dovnútra k ruke. Takže žiadne pútko ale "očko" do ktorého strčíme koniec. Zdá sa mi, že tento typ nemožno správne uchytiť a že to proste nie je ono. Ale je to len môj názor. Inak sa mi hodinky veľmi páčia a ako píše Polar – sú to hodinky pre akúkoľvek každodennú príležitosť.

Polar Pacer Pro recenzia – Drž tempo! Reinkarnácia po 30 rokoch
11.5.2022 - Matěj Urbaczka
Polar Pacer Pro recenzia – Drž tempo! Reinkarnácia po 30 rokoch

Dominantou hodiniek je rozhodne displej

Slová AMOLED a smartwatch idú rozhodne dohromady a určite aj preto po tomto type displeja siahol aj Polar. Displej s veľkosťou 1,28" a rozlíšením 416 x 416 pixelov vyzerá na fotkách naozaj pekne a teším sa až uvidím realitu. Zaujímavosťou je aj zakrivené sklíčko Gorilla Glass, ktoré dodáva hodinkám určitý šmrnc.

309,00 € skladom

Pokiaľ ale nechcete všetko ovládať len displejom, môžete využiť jedno tlačidlo na boku puzdra.

Presnejšie než kedykoľvek predtým

Áno, u Polaru sme už zvyknutí na to, že hodinky sú mega presné, čo sa tepovej frekvencie týka, ale teraz sa k tomu pridáva aj GPSka, ktorá pobeží na dvoch frekvenciách a dokáže dohromady snímať až 4 satelitné systémy.

Som veľmi zvedavý, akej presnosti sú schopné dosiahnuť a aké to bude v porovnaní napríklad s Garmin Fenix 7X.

Garmin Fenix 7 recenzia - Som Fenix 7 a kto je viac?
9.3.2022 - Dominik Hok
Garmin Fenix 7 recenzia - Som Fenix 7 a kto je viac?

Novinkou je pre Polar tiež možnosť exportovať HRV dáta z tréningovej akvitity.

Výdrž baterky je opäť iba dostačujúca

Áno, povedzme si, že keby Samsung alebo Apple vydal hodinky, ktoré vydržia päť dní v režime smartwatch a až 30 hodín na GPSke, tak je to bomba! Sú totiž nabité funkciami až po vrch. Polar v smart funkciách trošku stráca a tak je päť dní v režime smartwatchu len dostačujúca výdrž.

Oproti tomu, 30 hodín pri príjme GPSky je celkom slušné a dáva to najavo, že hodinky zvládnu v aktivite skutočne veľa.

Rytmus života

V smart ani športových funkciách sa toho moc nemení. Polar má stálu ponuku športových aktivít, z ktorých si vyberie naozaj každý a zo smart funkcií tu máme základ ako notifikácie, ovládanie hudby z telefónu a to je tak všetko. Novinkou je iba pridanie testov z vyšších modelov hodiniek. A tak si môžeme v hodinkách urobiť bežecký, chodecký a VO2 Max test.

Novinkou je ale takzvaný rytmus života, ktorý vás sprevádza dňom a vraví vám, čo v určitých častiach dňa robiť. Napríklad, že by ste sa ráno mali prejsť na slniečku, poobede si zacvičiť, pripomenie vám, chodenie do poschodí alebo vás vyzve k dýchaciemu cvičeniu. To všetko potom samozrejme rytmus zakončuje meraním spánku pomocou NightlyRecharge.

Ďalšou novinkou je funkcia SleepWise, ktorá by nám mala pomôcť zistiť, kedy z nášho spánku načerpáme najviac energie a ako kvalita nášho spánku ovplyvňuje náš deň. K tomu sa tiež viaže funkcia, kedy Polar sám dokáže odhadnúť podľa vašich "vnútorných hodín", kedy chce ísť telo spať a kedy chce vstávať a tieto časy vám ponúkne.

Pomocník s ktorým sa udržíte fit

Na trhu je naozaj veľa hodiniek, ktoré dávajú najavo svoju fitness stránku. Proklamujú, čo všetko dokážu, ako vám pomôžu zvládať vaše zdravie, ale u Polaru sa mi toto zdá iné. Možno je to preto, že majú jedno z najpresnejších meraní tepu zo zápästia. Možno preto, že verím, že spánok je kľúč k spokojnosti (a Polar mu venuje toľko času pri vývoji hodiniek).

Rozhodne mi tieto hodinky dávajú zmysel pre všetkých ľudí, ktorí sa chcú udržať vo forme a mierne ju navyšovať. Pre profi bežca sú tieto hodinky nezmysel, ale pre človeka, ktorý chce posúvať svoje hranice za komfortnú zónu, budú ideálne. Ale keďže je to všetko len papierové predstavenie, teším sa na test reálneho kusu.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

309 € (doručíme do 3.5.)
333 € (doručíme do 3.5.)
II. Akosť, zľava 10%
290,70 € nedostupné
Rozbalené, zľava 9%
299,56 € nedostupné