» Blog » Prim

Prim ART 2024 LE predstavenie – Prim s holubicou

Tagy: Predstavenie | Prim | Dámske | Klasické | Tradičné

Šimon Šesták | 16.4.2024 | 1 MIN

Koncom marca predstaví novomestský PRIM limitovanú edíciu pri príležitosti 75 rokov výroby v Novom Meste nad Metují. Tentoraz však hodinky neodkazujú na žiadny historický model. Sú vítaným osviežením kolekcie, v ktorej novomestskí hodinári demonštrujú svoje majstrovstvo v technológii HyCeram, ktorou pokrývajú ciferníky.

Hodinky sa dodávajú v leštenom a brúsenom puzdre, ktoré svojím vzhľadom aj rozmermi kopíruje predchádzajúci model Iconic. Stojí za zmienku, že hodinky sú primárne určené ženskému publiku, ale vzhľadom na ich priemer 36 mm by si ich bolo možné predstaviť aj na drobnejšom mužskom zápästí.

Doba zmenšovania. Ktoré hodinky sú v menšom ešte lepšie?
6.1.2024 - Lukáš Lenart
Doba zmenšovania. Ktoré hodinky sú v menšom ešte lepšie?

"Vytvorili sme výnimočnú limitovanú edíciu pre náročné ženy. Hodinky PRIM ART sú skutočným umeleckým dielom na vašom zápästí, ktoré ohromí a zapôsobí na vaše okolie. Netradičný ciferník po prvýkrát spája svet jemnej mechaniky a remeselného spracovania so svetom umenia."

Vnútri sa nachádza manufaktúrny kaliber 93.00, ktorý je rovnako ako všetky tohtoročné edície zdobený piktogramom s číslom 75 na mostíku vyvažovacieho kolieska.

Detailne prepracovaný ciferník zdobí motív holubice s olivovou ratolesťou – symbolom mieru. Je vyrobený modernou technológiou HyCeram, ktorú manufaktúra používa na výrobu svojich najprestížnejších modelov (napríklad modelu Traktor).

Výroba číselníku

Výroba ciferníka.

Táto technológia je časovo veľmi náročná a výroba ciferníka údajne trvá niekoľko hodín, ale výsledok je ľahko opracovateľný a predovšetkým farebne stály. Keramická farba sa musí pred nanesením najprv zahriať v špeciálnom stroji a po nanesení zapekať.

Hodinky vychádzajú v limitovanej edícii 10 kusov v nerezovej oceli a 10 kusov s prvkami zo žltého zlata s cenou 5 tisíc a 7 tisíc eur.

[[M4559]]

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre