Fotogaléria hodiniek Prim – Retro pre pánov aj pre dámy

Tagy: Fotogaléria | Klasické | Fashion | Retro

Eliška Měrková | 10.9.2021 | 4 MIN

Babie leto sa u značky Prim nesie v znamení zlatistých odtieňov a pútavého retra. Kompletný návrat do minulosti sa ale nekoná – Prim si totiž robí všetko pekne česky po svojom. V kolekcii Retro tak teraz nájdete zopár naozaj zaujímavých kúskov, ktoré originálne kombinujú prvky minulosti a súčasnosti. A na dámy sa tiež myslelo. Vo fotogalérii sa môžete pozrieť na tie najzaujímavejšie novinky.

Pánske hodinky z kolekcie Retro

Prim Retro Automatic W01C – navrhnuté v spolupráci so štúdiom MPM

Vypuklé sklo a zlatistý odtieň hodiniek Prim Retro Automatic dýcha vintage atmosférou, ktorá upúta snáď každého milovníka hodiniek v retro štýle. A v čom sú nové Primky iné oproti väčšine retro hodiniek? Pre mnoho pánov sa stáva prekážkou ich menšia veľkosť, ktorá podľa súčasných merítok širšiemu pánskemu zápästiu jednoducho nelichotí (autentické retro modely sú totiž spravidla menšej veľkosti). Prim sa tak rozhodol problém riešiť – hodinky Prim Retro Automatic majú nadpriemernú veľkosť puzdra 45 mm.

Za nápadom stojí dizajnérske štúdio MPM, ktoré na hodinkách so značkou Prim spolupracovalo. Dizajnéri hodinky ozvláštnili aj pieskovou štruktúrou číselníka a neobvyklým detailom pretiahnutých indexov s drobnými arabskými číslicami.

Že tieto hodinky nie sú zamýšľané ku každodennému noseniu, naznačuje vypuklé minerálne sklíčko. U vypuklého sklíčka, ktoré nie je vybavené zafírovou vrstvou, je totiž väčšia šanca jeho poškriabania. Značka Prim preto doporučuje chrániť hodinky pred akýmkoľvek úderom či nárazom (hoci aj klepnutím o hranu stola).

Na pánskom zápästí veľmi pekne pôsobí aj variant s modrým číselníkom.

Prim Retro CZ 21 Automatic W01P – limitka so zafírovým sklom a údajmi v českom jazyku

Jedným z najzaujímavejších tohtoročných počinov značky Prim sú hodinky Prim Retro CZ 21 Automatic W01P. Tie lákajú nielen premysleným dizajnom plným vkusných detailov, ale rovnako nadštandardnou priemernou veľkosťou puzdra 45 mm, ktorá u hodiniek v spoločenskom či retro štýle nie je zrovna obvyklá. Počet týchto hodiniek je naviac limitovaný iba na 40 kusov pre rôzne farebné varianty.

Pre retro štýl je vypuklé sklíčko prakticky samozrejmosť. V prípade hodiniek W01P je zafírové, čo je skvelé. Vystupujúce sklíčko samozrejme bude schytávať rôzne nárazy (či už klepnete rukou o stôl alebo o čokoľvek zavadíte). Ale vďaka zafíru, ktorý poškriabete len veľmi ťažko, je sklíčko proti tomuto otĺkaniu prakticky "poistené".

Číselník je zdobený výraznou textúrou, nechýba praktický ukazovateľ dátumu na tretej hodine a subčíselník s 24hodinovou ručičkou. Čo mnohí fanúšikovia českej značky ocenia, sú ukazovatele dňa a mesiaca v českom jazyku.

Na sekundovej ručičke sa nachádza pekný detail vo forme písmena P.

..

Že si značka Prim dokáže so vzhľadom hodiniek naozaj vyhrať, poznáme aj pri pohľade na zdobený strojček. Hodinky poháňa mechanický strojček s automatickým náťahom kaliber 2867, ktorý značka Prim používa už od roku 2009.

Typ hodiniek Retro CZ 21 W01P sa ponúka v dvoch prevedeniach – s hladkou lunetou upravenou leštením alebo so štruktúrovanou lunetou s ananásovým vzorom.

Hrubú štruktúru číselníka vizuálne rozbíjajú elegantné lístkové ručičky, použitý štýl písma číslice 12 a sústredné kruhy zdobiace subčíselníky.

Vďaka štruktúrovanej lunete a tlačidlám po bokoch korunky získava model W01P ľahký športovo-elegantný ráz.

Prim Retro Automatic 21 so symbolom českého leva

Hodinky Prim Retro Automatic 21 sú ďalším kúskom kombinujúcim modernú veľkosť 45 mm, retro vypuklé sklíčko a originalitu značky Prim.

Veľký, jednoduchý číselník s kontrastným pozadím vyniká skvelou čitateľnosťou. Korením takto čistého dizajnu sú pretiahnuté indexy, ktoré netradične pretínajú číslice minútovej stupnice.

To najzaujímavejšie sa však deje na zadnej strane hodiniek. Pri pohľade na priehľadné dienko poteší novo navrhnutý rotor Prim v zlatom prevedení so symbolom českého leva.

Hladký kožený remienok s prešitím umocňuje klasický elegantný vzhľad.

Pekne vyzerá aj variant s modrým číselníkom.

Dámske retro novinky Prim

Dámske hodinky z dnešného výberu patria už do klasickej kolekcie dámskych hodiniek Prim. Niekoľko noviniek ma však natoľko zaujalo svojím originálnym vzhľadom vo vintage štýle, že mi bolo skrátka ľúto ich nezaradiť.

Prim W02P – drobné hranaté hodinky

71,00 € skladom

Na dámskych hodinkách Prim W02P vyniká najmä unikátna hranatá konštrukcia puzdra pretiahnutého tvaru. Práve hranatý tvar puzdra, ktorý bol typický skôr pre hodinky čias minulých, hodinkám prepožičiava určitý nádych nostalgie a vintage štýlu.

Ponúkajú sa na bielom a čiernom koženom remienku.

99,00 € Predaj ukončený

Prim Iris – falošná patina a vypuklé sklíčko

Dámske hodinky Prim Iris sú unikátne najmä skeletonovou konštrukciou puzdra kvapkovitého tvaru a vrstveným lakovaným číselníkom v teplom okrovom odtieni.

Práve okrový odtieň číselníka, ktorý pripomína patinu, hodinkám prepožičiava určitý nádych retra. To isté platí pre vypuklé sklíčko.

Originálne pôsobí aj tenký kožený remienok s neobvyklým uviazaním k puzdru.

Hodinky sa ponúkajú aj na bielom remienku.

128,00 € nedostupné

PRIM Repre recenzia – Návrat legendy zo 60. rokov
28.12.2023 - Lukáš Hamřík
PRIM Repre recenzia – Návrat legendy zo 60. rokov

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

Zľava 50% do vypredania
71 € skladom
364,00 € nedostupné
128 € nedostupné
364,00 € nedostupné