» Blog » Garmin

Garmin Tactix 7 recenzia – Čo vidíš?

Tagy: Recenzie | Garmin | Pánske | Inteligentné | Vojenské

Matěj Urbaczka | 7.4.2022 | 13 MIN | 22x komentár

Ja vidím silu. Vidím odvahu. Vidím poriadny prístroj, ktorý sa s nikým a s ničím... Kto videl kokosy na snehu, pozná aj ukončenie tejto hlášky. Pokiaľ niekto vyberá najvybavenejšie kúsky od Garminu, často sa dostane na problémové rázcestie – Fenix či Tactix? A nový Garmin Tactix 7 rozhodne zamiešal kartami.

Na začiatku roka uzrel svetlo sveta Garmin Fenix 7X. Pokiaľ ste čítali či videli našu recenziu na Fenix 7, pravdepodobne sa tu skoro nič nové nedozviete. Keď ste tak ale neurobili, smelo čítajte ďalej.

Garmin Fenix 7 recenzia - Som Fenix 7 a kto je viac?
9.3.2022 - Dominik Hok
Garmin Fenix 7 recenzia - Som Fenix 7 a kto je viac?

Naše video:

Aký je rozdiel medzi Tactixom 7 a Fenixom 7X?

Rozdielov je vlastne celkom málo, tak si ich poďme zhrnúť.

Garmin Tactix 7 má naviac:

  • vojenské funkcie ako je Night Vision Mode, Stealth Mode či Kill Switch
  • letecké funkcie
  • svetlo svieti bielo a zeleno
  • rovnú lunetu s 24hodinovou stupnicou

Možno sa vám to bude zdať málo a niektoré vojenské či letecké funkcie úplne zbytočné, ale po Tactixe väčšina smrteľníkov siahne z jedného jediného dôvodu – kvôli vzhľadu. Sú to proste najchlapskejšie hodinky od Garminu, o tom vôbec.

SÚBOJ: Garmin Tactix Delta vs. Garmin Fenix 6X
16.12.2021 - Dominik Hok
SÚBOJ: Garmin Tactix Delta vs. Garmin Fenix 6X

Čo prináša Tactix 7 nové?

S Tactixom si teraz môžete na niekoho posvietiť. Doslova. Na dvanástej pozícii totiž nájdete LED svetlo.

Taktické funkcie boli už v minulej generácii, ale po novom sa do Tactixu dostali aj letecké funkcie.

Zo senzorového hľadiska je veľký posun v GPS a snímači tepovej frekvencie.

Kombinované ovládanie s možnosťou nastavenia dotykového displeja len pre niektoré ovládacie prvky.

No, a výdrž batérie. Tu Garmin predviedol niečo neuveriteľné. Malá ochutnávka – hodinky vydržia v bežnom režime až 37 dní pri dobrom prístupe svetla.

Čo je na Tactix 7 rozhodne lepšie oproti Fenix 7X

S veľkou radosťou môžem ohlásiť, že Tactix 7 zostal v dvoch (vlastne troch) vyhotoveniach. Rozhodne oceňujem, že Tactix zostal pri variante bez soláru. Takže máme tu Tactix 7 PRO Sapphire a Garmin Tactix 7 PRO Solar Sapphire. Tretím variantom je verzia Ballistics, ktorá obsahuje software pre výpočet streľby na dlhé vzdialenosti.

Keby som to mal rozdeliť ešte trošku inak:

Vzhľadovo sa vlastne skoro nič neudialo, ale...

A ja sa ako vždy pýtam: "Načo meniť niečo, čo funguje?" Myslím, že Garmin urobil veľmi dobre, že na vzhľade Tactixu 7 skoro nič nezmenil. Čo ale urobil priamo skvele je, že zmenil materiál lunety a dienka na titán. Luneta je po novom predĺžená aj na nožičky a titán teda pokrýva aj plast, ktorý bol na nožičkách predtým vidieť. Puzdro potom samozrejme zostáva plastové, aby váha nevyskočila do nebies. Oproti minulej generácii sa znížila a ručička sa zastavila na čísle 89 g. So silikónom sú paradoxne o 7 g ľahšie než s tvrdým nylonom.

A teraz mrkneme na remienky, kde sa dizajnová zmena odohrala celkom značne.

Zostávajú oba typy remienkov, teda nylon a silikón. Záleží na vás čo preferujete. Ja osobne preferujem nylon. Na Tactixe je síce trochu tvrdší než je napríklad UltraFit na Endure, ale stále sa mi to zdá lepšie než silikón. Konieckoncov, môžeme si kúpiť UltraFit napríklad aj na Tactix. Rozpätie nožičiek je rovnaké (26 mm) a aj na Tactixoch vyzerá UltraFit skvele. Základná verzia bez soláru sa bude dodávať so silikónom a obe solárovky budú na nylone s tým, že silikón je priložený v balení.

V balení budú opäť čierne farby remienkov, ale pokiaľ by ste chceli napríklad army zelenú alebo khaki, po novom máte možnosť dokúpiť tieto parádne farby zvlášť. A musím uznať, že tá khaki ma dosť okúzlila.

Dotykáč je pre baby

To chcete počuť pri vojenských hodinkách. Že sú pre baby, čo? Áno, už aj tu siahol Garmin po dotykáči v kombinácii s tlačidlami. Rozhodnutie, či je to správne alebo nie, nechám asi na každom z vás. Zatiaľ je táto technológia u Garminu v plienkach. Áno, funguje to výborne. Neseká sa, je to plynulé, dá sa naťukať pin na karte a zjednoduší to pohyb po mape. Má to ale pár mínusov.

Zatiaľ si nie je možné nastaviť dotykovú obrazovku len pre mapové podklady, kde toto ovládanie dáva najväčší zmysel. Druhým a za mňa najväčším mínusom je podsvietenie displeja, ktoré sa rozsvieti vždy, keď aktivujete dotykovú obrazovku. A nie, nemožno si to nijak nastaviť. Myslím, že to má veľký vplyv na baterku a cez deň je to proste zbytočné. Fígľom na prvé mínus je potom nastavenie skratky pre aktiváciu dotyku na nejaké tlačidlo, ktoré stlačíte práve keď ste na mapovom podklade. Tak už zostáva iba poriešiť podsvietenie a je to dokonalosť sama.

Garmin Tactix Delta recenzia – Keby mali hodinky svaly, vyzerajú takto
30.6.2021 - Dominik Hok
Garmin Tactix Delta recenzia – Keby mali hodinky svaly, vyzerajú takto

Sapfajr s transflektívnym displejom

Klasikou už zostáva transflektívny displej s rozlíšením 280 x 280 pixelov a uhlopriečkou 1,4". Stará dobrá jednaštvorka so skvelou čitateľnosťou vďaka technológii transflektívneho displeja s troškou obtiaží kvôli zafírovému sklíčku. Ja by som ich nazval ako hodinky pre správnych selfíčkárov, pretože odraz na priamom slnku je vážne parádny a fotka na Instagram tak isto. Dosť mi s čitateľnosťou pomáhajú polarizačné okuliare a odlesky úplne zmiznú.

A pokiaľ by vám napadla otázka, či nalepiť ochrannú fóliu alebo krycie sklíčko, odpoveď znie nie. Nič tam nelepte, po A je to zbytočné a po B je sklíčko mierne vypuklé, takže pokiaľ to bude ochranné sklíčko a nie fólia, aj tak to nebude držať.

Zafír alebo zafír solar?

Čitateľnosť, to je o čo tu beží. Keď vám môžem zo svojej pozície poradiť, tak pre všetkých, ktorí majú trošku zhoršený zrak, by som doporučil skôr čisto zafírovú verziu bez soláru. Solárna vrstva totiž zhoršuje čitateľnosť. A pokiaľ sa pozriete na solárny krúžok v okolí displeja, rozhodne sa nebudete hnevať, že tam nie je. Súťaž krásy by ste s týmto pruhom určite nevyhrali.

Bez nadávok na chýbajúce kilometre v denníku

Ste tiež jeden z nich? Z tých, čo mali Tactixy a sťažovali sa, že nemajú toľko kilometrov, ako ostatní? Áno, nie je žiadnou tajnosťou, že EXO anténa v lunete nefungovala úplne najlepšie a mierne uberala kilometre. To už je ale minulosť. Nový chipset je iná rozprávka. A máte na výber zo štyroch možností snímania. Iba GPS (najmenej presné), všetky systémy (najlepší pomer výkon / baterka – moja voľba), Všetko + viac pásiem (presnosť, akú poznáte len z ríše snov) a UltraTrac, ktorý sníma každú minútu, čo je relatívne na dve veci u hodiniek s takou výdržou.

Nový chipset spuštěný na možnost všech satetilů v porovnání s Coros Pace 2Nový chipset spustený na možnosť všetkých satelitov v porovnaní s Coros Pace 2 (čierny)

Otočku o rozcestníku zvládly Tactixy prostě lépeOtočku pri rozcestníku zvládli Tactixy proste lepšie (Coros – čierna farba)

Rovnaká pesnička je snímač tepovej frekvencie, ktorý povýšil na verziu 4.0. Zatiaľ najpresnejší počin od Garminu ku ktorému ale musím byť ľahko kritický. Hoci je najpresnejší, stále je potrebné dbať na správne utiahnutie remienka a otrasy mu stále nerobia dobre. Ale s kľudným srdcom môžem povedať, že presnosť sa dosť možno zdvojnásobila.

Zvyšok senzorovej výbavy zostal úplne rovnaký. A úprimne, som rád, že sa tam nedostali také "blbosti" ako meranie EKG, krvného tlaku a tak podobne. Akcelerometer, barometer, gyroskop, výškomer, kompas, teplomer, výškomer, tepovka a GPS. To sú podstatné senzory, ktoré merajú všetky dôležité veci. Zvyšok je tak nejak na okrasu, naviac.

5krát Transsibírska magistrála

Túto najdlhšiu železničnú trať by ste s hodinkami stihli vlakom prejsť takmer päťkrát. Jedna cesta vlakom totiž trvá 6 dní a výdrž 28 dní v režime smartwatchu je u Tactixov pôsobivá. Pokiaľ bude dobre svietiť slnko, hodinky vydržia bežať až 37 dní.

Pre väčšiu prehľadnosť bude určite lepšia tabuľka, ktorá prezradí aj ďalšie výdrže:


Tactix 7 Pro Sapphire
Tactix Delta Pro Solar Sapphire
V režime smartwatch
28 dní
28 dní (37 dní)
Úsporný režim
90 dní
90 dní (1+ rok)
Príjem signálu GPS
89 hod.
89 hod. (122 hod.)
Príjem všetkých satelitov
63 hod.
63 hod. (77 hod.)
Príjem všetkých satelitov (multi-frequency)
36 hod.
36 hod. (41 hod.)
Príjem všetkých satelitov + hudba
16 hod.
16 hod.
GPS (režim max. úspory)
213 hod.
213 hod. (578 hod.)

Vždy vravíme, že solár je v našich svetelných podmienkach na prd a že nemá moc veľké využitie. V tejto generácii už to ale nie je zlé a musím sa priznať, že v tom vidím aj nejakú výhodu. Pokiaľ sa mrkneme na widget slnečného žiarenia, konečne vidíme aktuálny a priemerný počet luxhodín, ktoré dobíjajú naše zariadenie. Je treba aspoň 3 hodiny mať 50 000 luxov, aby sa hodinky solárne napájali a platila hodnota v zátvorke.

Pri športovej aktivite potom musí byť táto hodnota po celú dobu aktivity, čo je relatívne oriešok. No, vlastne nie je. Je to neuskutočniteľné.:-)

Svetlá svietia

A stierače stierajú. To svetlo si proste nemôžem vynachváliť. Pritom si človek môže povedať, že je to taká blbosť. Ale verte mi, toto je vec, ktorú budete používať každý deň rovnako ako ja. Zabudli ste čelovku a vraciate sa z tréningu v tme? Rozsvieťte si. Spadla vám v aute dvojeurovka? Rozsvieťte si. Idete v noci na záchod a nechcete zobudiť celú rodinu veľkým svetlom? Rozsvieťte si.

Do bežného života sa to hodí úplne rovnako ako do toho športového. Okrem toho, že hodinky môžu fungovať ako "čelovka", môžu tiež svietiť podľa vašej kadencie krokov, keď napríklad bežíte okolo cesty a chcete byť vidieť. Mierna zmena u Tactixov 7 je tá, že hodinky majú biele svetlo (rovnako ako Fenix) a potom zelené svetlo (Fenix má červené).

Do zákopu tak isto ako do mesta

Niekto by si povedal, že vojenské hodinky sú čisto len pre vojakov a do zákopu. Ale nie je tomu tak. Tieto sa hodia aj na bežný mestský život. Pustíte si z nich hudbu (MP3, Spotify, Deezer...), zaplatíte s nimi nákup a prečítate si notifikácie z telefónu. Za mňa to sú asi tri najdôležitejšie lifestylové funkcie, ktoré hodinky ponúkajú.

Funkciou ktorú využijete všade, a teraz už dokonca úplne všade (teda celosvetovo), sú mapové podklady. No a rovnako ako vo Fenixoch, aj tu sú teda TopoActive mapy celého sveta. Úložisko je 32 GB. Mapy môžete sťahovať a upravovať podľa chuti priamo v hodinkách alebo použiť starý dobrý káblik a pripojiť ich ku Garmin Express. Je to rýchlejšie a tiež extra oldskúlovejšie (a vintage teraz frčí).

Náhled mapy bez nahraného topo voucheruNáhľad mapy bez nahratého topo voucheru

Novinkou pre Tactixy, ktorú sme videli prvýkrát vo Fenix 7 je aj obchod s aplikáciami Garmin Connect IQ priamo v hodinkách. Zatiaľ na hodinkách nájdeme iba doporučené aplikácie samotným Garminom, ale podľa tohto kroku súdim, že sa za chvíľu otvoria pre všetky appky, čo sú na Connect IQ.

Vojaci a letci môžu mať jasno

V Garmine si povedali, že vojenské funkcie naviac oproti Fenixu nestačia, a tak pridali aj funkcie pre letcov, aby z Tactixov boli ešte nabúchanejšie hodinky. Malé opáčko taktických funkcií určite neuškodí a tu je zoznam tých najdôležitejších:

  • Tactixy majú plochú lunetu s 24hodinovou stupnicou a majú robustnejší vzhľad.
  • Tlačidlá majú vrúbkovanie, takže sa o niečo lepšie ovládajú napríklad aj s rukou od blata, alebo v rukaviciach.
  • Kill Switch – Môžete si nastaviť skratku na jedno tlačidlo (dlhšie podržanie) a hodinky sa vyresetujú.
  • Stealth Mode – Tento režim zabráni uloženiu a zdieľaniu vašej polohy GPS a zakáže akúkoľvek bezdrôtovú komunikáciu.
  • Night Vision Mode – Znižuje intenzitu podsvietenia, aby bolo možné sa na hodinky dívať cez nočné videnie a vypne optický snímač tepovej frekvencie.
  • Tactixy ako jediné kombinujú solárne dobíjanie so zafírovým sklíčkom.
  • Verzia Ballistics má pridaný software Applied Ballistics Elite pre výpočet streľby na dlhé vzdialenosti.

Pre letcov potom doporučujem stiahnuť k aplikácii Garmin Connect ešte Garmin Pilot, kde nájdete všetko potrebné, aby ste čas vo vzduchu trávili čo najpohodlnejšie a nejbezpečnejšie.

Prvá letecká funkcia je funkcia pre zistenie počasia. Reporty počasia zahŕňajú systémy NEXRAD radar, METARs a TAFs. Všetky tri systémy generujú pravidelne správy o počasí, vetre, tlaku atp. Správy chodia väčšinu času raz za hodinu. Pokiaľ sa náhle zmení počasie, existujú špeciálne správy SPECI.

Takhle nějak bude vypadat NEXRAD na vašich TactixechTakto nejak bude vyzerať NEXRAD na vašich Tactixoch

Druhou leteckou funkciou je potom navigácia. Tá funguje za pomoci celosvetovej aeronautickej databázy. Buď si môžete naplánovať trasu podľa vás, alebo aktivovať funkciu, ktorá vás navedie na najbližšie letisko.

Ubehnúť maratón alebo skočiť s padákom

Na počudovanie, obe aktivity sa s týmito hodinkami dajú robiť. Garmin je svojou športovou dušou povestný a nové Tactixy nie sú žiadna výnimka. Takže pokiaľ chcete bežať ultramaratón, jazdiť divoké traily na bicykli, zodrať sa v posilke alebo si zahrať golf, len do toho.

Pokiaľ ste biker, rozhodne vás poteší 10 rôznych cyklistických aktivít a pokiaľ radi divočíte na bicykli v lese, môžete využiť štatistiky GRIT a FLOW, ktoré merajú obtiažnosť jazdy (GRIT) a plynulosť jazdy (FLOW). Pokiaľ ste bežec, nezabudnite mrknúť na novú funkciu Real-time Stamina, ktorá vám povie, ako ste na tom so silami a ako dlho ešte vydržíte bežať.

Fitness maniaci určite ocenia animované cvičenia, ktoré vám môžu pomôcť so skladbou tréningu. Niektoré animované tréningy sú už nahraté v hodinkách a niektoré si ešte môžete stiahnuť z Garmin Connect.

Koľko si toho vypil?

Ako často počúvate túto otázku? A nemyslím, keď prídete večer z krčmy a pýta sa vás drahá polovička. Často sa pýtame sami seba, či pijeme dosť a koľko sme toho za deň vlastne vypili. No, a do Tactixu si to jednoducho zapíšete a v hodinkách (rovnako ako potom v Connecte) uvidíte graf, ako veľmi pijete. Inak samozrejmosťou je všetko podstatné. Kroky, spánok, poschodia, kalórie, Body Battery, stres. Proste všetko, čo potrebujete, aby ste o sebe mali prehľad. Mojím doporučením je snímka zdravia, ktorá vám, áno, urobí snímku zdravia.

Ja si ju robím takmer každé ráno a zistím všetko, čo potrebujem. Za dve minúty mi Garmin vypľuje priemerné hodnoty tepu, SpO2, dychu, stresu a tiež variability srdečného tepu, z ktorej môžeme zistiť, ako veľmi je naše telo unavené. Takže áno, aj ako fitness pomocník pre každodenné nosenie, je to skvelý prístroj.

Garmin Connect

Poďme na Garmin Connect. Platformu na vyhodnotenie tréningu, vedenie online denníka a oveľa viac ďalších funkcií. Úplne jednoducho, pokiaľ chcete niečo nastaviť, bežte do Connectu. Percentuálna úspešnosť vyriešenia problému bude tak 99,9%. 0,1% patrí len tomu, že sme prehliadli správne políčko.

Ale pekne poporiadku. Teraz začneme na stránke pomenovanej Môj deň. Tam sa nám zobrazuje prehľad nášho dňa, tepovka, spánok, tréningy, vyhodnotenie našej VO2 Max atp. Všetko si samozrejme môžete nastaviť podľa vás. Hneď pod tým, sú týždenné priemery z týchto hodnôt, ktoré som teraz spomenul.

Ako druhé nájdete dole políčko Výzvy. Tu sa zobrazujú všetky výzvy, ktorých sa zúčastníte s vašimi kamarátmi alebo napríklad celorepublikové výzvy, kde si nových kamarátov môžete aj nájsť. Posledná možnosť je potom výzvu vytvoriť sám a pozvať svojich známych.

Výkon Garmin Quatix 7 - Ted, nahoď svoj prút!
29.4.2022 - Dominik Hok
Výkon Garmin Quatix 7 - Ted, nahoď svoj prút!

Kalendár je tretie okienko, ktoré môžeme zo spodnej lišty rozkliknúť. Tu vidíme nečakane kalendár s nejakými divnými prúžkami. Tie prúžky môžu byť každý deň iné. Každý prúžok je inak farebný a farba vždy naznačuje o čo sa jedná. Červená je pre tep, modrá pre kroky, zelená pre športovú aktivitu atp. Vidíte všetko prehľadne deň po dni.

Nasleduje políčko Prehľad, čo si môžete predstaviť ako takú plochu na Facebooku. Sú tu aktivity ako vás, tak všetkých vašich kamarátov. Môžete ich lajkovať, komentovať alebo sa motivovať tréningom ostatných.

Posledné spodné políčko je Oznámenie, kde len vidíme, komu sa páčil náš tréning, kto nám ho komentoval atp.

Aby toho nebolo málo, tak na boku je ďalšie menu, ktoré ukrýva ďalšie možnosti nastavenia, prehľadov, atp. Novinkou je tiež možnosť, nastavenia celých hodiniek v telefóne po rozkliknutí nami spárovaných hodiniek (iba Tactix 7 a Fenix 7). A pre osoby, ktoré radi vidia všetko tak nejak väčšie, nie je problém si Garmin Connect zobraziť na počítači (napokon tam, kde začínal).

Tactix Delta alebo Tactix 7?

Pokiaľ chcete sekať parádu s posledným radom hodiniek, chcete mať senzory GPS a tepovky neskutočne presné a k tomu všetkému ešte o trošku vylepšenú výdrž batérie a dotykáč, tak áno. Model Tactix 7 ponúka tieto skvelé novinky, ktoré rozhodne stojí za to mať a budete s nimi veľmi spokojní.

Vlevo Tactix Delta, napravo Tactix 7Vľavo Tactix Delta, vpravo Tactix 7

Naopak, pokiaľ vám stačia druhé najlepšie hodinky na svete a uspokojíte sa s tou číslovkou "2", hodinky Garmin Tactix Delta sú stále šupy, ktoré ešte pár rokov rozhodne budú valcovať ponuku smart hodiniek medzi všetkými značkami.

Osobne sa mi tie hodinky proste a jednoducho páčia! Milujem ich vzhľad, ich odolnosť a celkovo sa mi páči koncept podobných hodiniek ako Fenix, ktoré pridávajú navrch ďalšie funkcie. Ale na moju detskú ruku proste nesedia a musím sa zmieriť s tým, že budem používať Fenixy, ktoré na mojom zápästí nevyzerajú až tak komicky.

A názor najväčšieho milovníka Tactixov z firmy, Dominika? Tu ho máte:

"Z pragmatického hľadiska tie hodinky nedávajú absolútne žiadny zmysel, pokiaľ sa zrovna nechystáte na misiu do Mali alebo každý deň nabrázdite mraky na nebi. Ale aj tak sú pre mňa srdcovou záležitosťou. Hlavne kvôli dizajnu, pretože nie sú chlapskejšie hodinky než práve Tactix. A naviac teraz s novými senzormi, ktoré ich posunuli míľovými krokmi dopredu.

Alternatívy sa k tomuto modelu hľadajú relatívne ťažko. Keby som mal predsalen nejakú spomenúť, tak by to boli práve Garmin Fenix 7, ktoré sa tak nejak prelínajú celým článkom z dôvodu, že to sú takmer identické hodinky. Ďalšia možnosť je potom viac športovo zameraný model Coros Vertix 2. Corosy majú taktiež monštróznu výdrž batérie a pridávajú napríklad meranie wattov.

Napadajú vám nejaké atlernatívy k tomuto modelu? Dajte mi vedieť do komentárov.:-)

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Michalpred 743 dňami, reagovať
Violá...Garmin ma vyslyšal a nieje tam solar.....Chlapci recenzia ( aj video ) opäť dobrá .Je vidno , že sa tešíte na Istriu. Takže držím palce a hlavne v zdraví dobehnete do cieľa . A moje štvrté Garminy sú na ceste . Ten Tactixový remienok mám a to je vážne niečo . Už som ho popálil, vypral , prepotil a prežil absolútne všetko , už ostalo len zamraziť . Jediné nevýhody sú vysoká cena a dĺžka ( je krátky) ....moje Fenixy 6X idú na odpočinok....
Marcelpred 739 dňami, reagovať
áno ... presne takto sa robia recenzie a opäť áno .. nesklamali ste a opäť jedna vydarená super recenzia. ďakujem za vaše recenzie a teším na nové ... pozdravujem....
Matěj Urbaczkapred 738 dňami
Zdravím Marceli, ďakujeme za slová chvály a tiež zdravíme.:-)
Michalpred 730 dňami, reagovať
Napíšem to sem , pretože komentáre pod videá nedávam....pozrel som to video po Istrii...po prvé Matej a Dominik veľký rešpekt pre Vami a gratulácia Dominikovi. Po druhé len pre Mateja....prehry a víťazstvá si nosíme v hlave . V športe sú úspechy a neúspechy. Prehra by bola , ak by si nestúpil vôbec , toto je iba neúspech . To čo sa stalo potom je horšie , pretože skúsený bežec ako ty určite v kútiku duše vedel , že sa to môže stať .Nebudem tu vypisovať slová povzbudenia , napíšem len jedno čínske príslovie...jeho výklad nechám na každom ....Matej ty behať budeš , pretože OHEŇ NEMOŽNO ZABALIŤ DO PAPIERA !!!! .
Matěj Urbaczkapred 730 dňami
Zdravím Michale, oba se Dominikem děkujeme za podporu a pochvalu. Já také děkuji za motivační slova, která mne po závodě znova nakopla, abych trénoval tak usilovně, jak jen můžu.:-)
Michalpred 729 dňami, reagovať
Tak objednané a zaplatené....som zvedavý , šetriť ho rozhodne nebudem....
Michalpred 723 dňami, reagovať
Tak priatelia Tactixy7 sú doma.....majestátny vzhľad o tom žiadna , vrúbkované tlačidlá sú bombové ( dotyk som úplne vypol , nieje dôvod ho používať ) , zatiaľ preskúmavam nastavenia ako čo najlepšie nastaviť výdrž batérie , ale moc sa mi nedarí ( staré Fenixy 6X som vedel nastaviť na 36 dní so všetkým čo potrebujem , tu som na 29 a neviem čo ma brzdí ...) . Funkcie a snímače nebudem popisovať pretože som ešte neskúsil dokopy nič . Najväčšie sklamanie je ale ZAFÍROVÉ SKLO . To je naozaj výstrel vedľa . Ten displej strašne trpí a to mám verziu bez solaru....je ploché a nie vypuklé a dáva obrazovke jemný modrý nádych ( Fenix6X s gorilou tým netrpí ) . Keď vezmem svoj Fenix6X a Tactix7 a zapnem tam rovnaký ciferník , tak ako keby som mal EPIX2 a FENIX7 ....stará 6-tka krásne svieti , čitateľná....a toto....no nečakal som až taký rozdiel....nové ciferníky tiež nič moc....pokračovanie nabudúce....a zabudol som LED baterka je popič* bohová vecička ....
Michalpred 719 dňami, reagovať
Pokračovanie.....Deň prvý (piatok - zoznamovanie) ....prvý dojem je fenomenálny , spracovanie výborné ..kolegovci v práci čučali je puk , skrátka super . Ale padla otázka ..prečo ti displej nesvieti ??? Svieti , len toto má ZAFÍROVÉ sklíčko ....no čo už . Ideme sa prejsť do mesta , odskúšame GPS...môžem potvrdiť , že načítanie je bleskové , do 2 sekúnd . Záznam trasy taký v pohode , že naozaj som tadiaľ pochodil, povedal by som hladší ako na mojich Fenixoch 6X . Ale...akonáhle vojdete do budovy GPS je v momente fuč a hodinky počítajú iba kroky , ale nie vzdialenosť....Fenixy toto nerobili a stále počítali aj vzdialenosť....Tactixy si dopočítajú ak zasa chytia signál , bohužial dorátavajú zle....tepy fungujú , kalórie tiež , rovnako aj poschodia...dáme im zabrať na tréningu. Zapnem kardio a ideme na rozcvičku....ale čo to ??? Tep 162 !!! a to som nič ešte necvičil....no dobre malá anomália , začínam ..drepy s veľkou činkou , leg press....predkopávanie , zakopávanie...srdce v krku , pot zo mňa leje a hodinky, že TEP 112 !!! Si robíš srandu....ledva stojím na nohách a hodinky , že čo , veď dokopy nič nerobíš....a tak celý tréning až do konca si robia zo mňa srandu....pritom záťaž merajú správne a už som na 4.0/1.4.....po 45 minútach , dorazím sa na stacionárnom bicykli ...no ty vole , 20 minút šialenstva a hodinky tep 112 ( to je asi magické číslo )...vyhodnotenie bola komédia , niečo v tom zmysle , že VÝBORNE a vzápätí táto aktivita bola krátka a mala nulový dopad...úbohé....no som rozčarovaný z toho super elevate 4 ...ale dobre spoznávame sa...zvýšok dňa som sa pokúšal rozchodiť svoje ciferníky , ale márne , poaktualizoval som úplne všetko a spať....nenávidím zafírové sklíčko ... Deň druhý ( sobota - šok za šokom) ..hodinky odmietli preniesť info o spánku do telefónu....príčina neznáma...skóre žiadne ( podľa mobilu som nespal , ale v hodinkách je akože všetko ok ) . No nič...podarilo sa mi nastaviť mód na 36 dní so všetkým čo potrebujem ..hurá...počet dátovych polí je až 8 nie len 6 ....zatiaľ super...do dalšieho tréningu , tentoraz prebehneme celé telo....a zasa nástup ako hrom , TEP 154 , záťaž ide raketovo hore..v polovici som na 3.8/2.0...čo to ??? To je nejak moc skoro....a potom to príde...nech robím čokoľvek...TEP magických 112 a záťaž sa nezmenila až do konca....pritom som sa na konci už len dopotácal do sprchy....zaujímavé , že v pokoji to meria správne....GPS to čo včera , načítanie expresné v budove zasa nula...tak som behal po vonku a tam všetko OK , len záťaž sa mi videla moc veľká....och zlaté Fenixy...tie to vôbec nerobili.... Deň tretí ( nedeľa - A DOSŤ !!!) - dopíšem zajtra ..už nemám silu....
Dominik Hokpred 719 dňami
Zdravím, Michale. Je mi líto, že s hodinkami nejste spokojený. Pokud jste je pořídil u nás, určitě se obraťte na naši infolinku 800 365 365, kde s vámi kolegové pořeší případnou reklamaci.
Michalpred 719 dňami, reagovať
Dominik , nikde som nepísal , že niesom spokojný ( som rozčarovaný ) ...hodinky sú od Vás ako všetky predtým....píšem ako to je teraz ...netrénujem 1-2 roky ani 5 , ale 35 rokov tréningu ťa naučí ako tvoje telo reaguje....uvidíme čo bude dnes, či dostanú rozum , alebo sa potrápime ďaľej....zafírové sklíčko je prekliatie týchto hodiniek...terminológiou počasia....stále zamračené a hmla....iba na priamom slnku je viditeľnosť špičková....problémy typujem na softwarový problém...
Michalpred 719 dňami, reagovať
Tak dokončíme tú nedeľu.....začiatok super , hodinky preniesli všetky údaje správne do mobilu vrátane spánku...paráda hovorím si . Všetko tak v pohode . Ideme si zatrénovať...dáme prsia , brucho , paže a na záver bicykel...a čuduj sa svete , ono to meria správne ( viacmenej teda ) , tepy tak nejak konštantné okolo 140 , záťaž v pohode, dobre sa mi cvičí..až do konca 4.5/2.2 hodnotenie KONEČNE SPRÁVNE !!! Jeeej paráda....a tak to ide celý deň...prídem konečne domov a pripojím hodinky na nabíjačku do PC , reku svieti mi aktualizácia urobíme....ALE NIE hodinky sa ODMIETLI spárovat s PC aj s garmin expresom....vyskúšal som všetko a nič . Stiahol som .inf súbory priamo od garminu..nič ani bohovy....A DOSŤ !!! Nasledoval trdý reset hodiniek ( prišiel som o všetky nastavenia , údaje , aplikácie ....) Do jednej rána som ich nastavoval nanovo...zatiaľ sa chovajú v norme , dokonca jeden môj vlastný ciferník funguje....uvidíme ak pôjdem trénovať....nenávidím to zafírové sklo.....
Michalpred 716 dňami, reagovať
Teraz vážne.....priatelia , mohli by ste úprimne napísať ( Dominik a Matej ) ako ste testovali Tactixy....len beh a ...??? Pretože buď mám zázračný a super presný Fenix6X , ktorý robí presne to čo má , alebo som kúpil autonómny prototyp Tactixu s vlastnou CNS....( vidím , že Dominik už má Tactixy7...) ďakujem za odpoveď .
Dominikpred 715 dňami
Zdravím, Michale. Ano, hodinky testujeme hlavně při běhu – asfaltový a trailový. S GPS nemáme žádný problém. Zkusil jste připojit hodinky k počítači a programu Garmin Express a aktualizovat software hodinek?
Michalpred 715 dňami, reagovať
Zdravím Dominik , aktualizoval som už 3-krát ...+ 2x autonómny samovoľný reštart hodiniek , oni si robia čo chcú a kedy chcú , preto píšem , že majú vlastnú CNS....2x na mňa vybehlo niečo ako ECG a vzápätí to zmizlo , videl som len srdiečko a nejakú mriežku...samovoľne prepínajú farby pozadia , pri dátových obrazovkách z čiernej na bielu...aj keď mám nastavenú čiernu . Vzdialenosť a kroky si odhadujú , fakt už neviem podľa čoho .Keď má krok 77cm , tak 2400 krokov nieje 840m , nato netreba matematického génia, že....pritom zaťaž tréningu počítajú dobre , ale to vyhodnotenie....4,5 predsa nemôže vyhodnotiť ako ZÁKLAD....poschodia počítajú úplne presne ...odkedy ich mám tak mám tepy výrazne nižšie ...čo nieje pravda ...spálené kalórie takisto úplne inde...ale toto všetko musí byť softwarový problém....skôr ma zaujíma ako funguje na tvojich Tactixoch tlačidlo UP/MENU ..u mňa funguje ale nie tak ako ostatné 4....proste necvaká a nestlačíš...funguje ako dotykové....
Dominik Hokpred 712 dňami
Zdravím, Michale. Jak jsem psal výše, pokud jste nespokojený, vždy se dají poslat do Garminu na reklamaci. Určitě nechci, abyste od nás měl zařízení se kterým nejste spokojený. Popravdě se tlačítko UP chová úplně stejně jako zbytek tlačítek.
Michalpred 709 dňami, reagovať
Včera tretí autonómny reštart...ale tak nejak sa už začínajú chovať normálne....čo musím pochváliť je výdrž batérie ...11 dní v kuse niečo robím a ..batéria má 70 % ..to je neuveriteľná hodnota...tak sa ešte potrápime...Tactixy buď chceš alebo nie , iná cesta nieje ...
Michalpred 708 dňami, reagovať
Garmin vypustil Firmware 8.19 ...tak som zvedavý...vlastne by som mal byť rád , pretože ako čítam garmin fórum , tak samovoľné reštarty má kopec ľudí ,, niektorí aj 7-8 za tri týždne....pridajú jazdu na koni , ale staminu pre HIT, plávanie , silu , kardio nie....no nič , tak to dnes po práci updatujeme....to zasa budú zážitky....
Michalpred 703 dňami, reagovať
Tak už tu máme firmware 8.21..... -Bugs after bugs it's frustrating. -Still no roads and contour lines in topo maps -At the moment the F7X is totally crap! ...za seba...novú watchface nemám ( to nevadí ) , GPS sa polepšila ( teraz drží aj tam , kde predtým nebola), pulzomer ukazuje bludy....rovnako bludy ukazuje aj spánok..., každý tréning je REGENERÁCIA ... bohužiaľ garminu zlyháva software....asi kúpim hrudný pás , nech to mám na 100% potvrdené...asi tak priatelia....pekný deň .
Michalpred 694 dňami, reagovať
Hmmmm...tak to DLC toho moc nevydrží , s hodinkami som nenarazil ani nenabral zárubňu ..kosil som dvor u kamoša....s Fenixami 6X som orýpal nejednú zárubňu a nič....a to je PVD úprava....škoda , že svet podľa Garminu je len beh , bicykel a sem tam plávanie...načo je vo vojenských hodinkách golf......aj s rezortami....prečo doboha nemôže človek čo pláva alebo cvičí v posilňovni ( alebo HIIT a KARDIO ) vedieť koľko mu ostáva sily pri danom tempe plávania alebo cvičenia....ale ten kto behá a bicykluje môže.....a stále sa nedajú hodinky komplet nastaviť ani hodinkami ani cez mobil.....
Michalpred 663 dňami, reagovať
Tak a máme tu software 8.37.....DLC úprava sa lúpe veselo ďalej , bez toho aby som s hodinkami narazil..( ako čítam garmin fórum niesom sám...kto má tento problém...) ale na funkčnosť to nemá vplyv, že....najprv tie dobré veci.....baterka vydrží neskutočnú zaťaž ( ani COROS by neutiahol toľko na tak dlhý čas ) , manažment batérie má garmin naozaj vychytaný....hodinky sa reštartovali iba raz , čo je až neuveriteľné , ovládanie iba tlačidlami je jednoducho super presné a rýchle ( dotyk mám natrvalo vypnutý) .Podarilo sa mi rozchodiť další vlastný ciferník.....a teraz také iné veci....HRV raz nameria , raz nie....GPS raz počíta normálne , raz bludy , spánok bludy , hodnotenia tréningov....naozaj neviem odkiaľ to ťahá....včera , že VO2MAX...ale som sa nabehal po tej posilňovni kua.....zafírové sklíčko je humus....neustále umastené a špinavé ,odlesky už nebudem komentovať....vojenské hodinky , kde Vás prezradí sklíčko......načo je tam Stealth Mode keď sa lesknete na kilometre....no nič bojujeme ďalej...verím , že garmin vydá firmware , ktorý z týchto hodiniek raz urobí to začo som zaplatil...teraz mam imidžovku za 1100 euro.....
Karolpred 484 dňami
Už sa to zlepšilo tie merania alebo stále to hádže kraviny bludy.
danpred 455 dňami, reagovať
Mne pocitaju vcelku dobre T7 standard, z multiband gps som bol najskor trochu sklamany ked to v meste medzi domami skakalo +-20m ale ked som zapol mobil tak som zistil ze rozmiestnenie cca 25-30 satelitov bolo na zapad a vychod za budovami a kde bol vyhlad na sever bol len jeden a na juhu ziadny. Jedine co ma trochu stve ze by mali vydrzat o 7 dni na baterku dlhsie ako F6X ale realne T7 nabijam o par dni skor ako som nabijal fenixy.

Hodinky zmienené v článku