» Blog » Xiaomi

Redmi Band 2 predstavenie – V Číne za 20 eur. Žeby najlacnejší smart náramok?

Tagy: Predstavenie | Xiaomi | Inteligentné

Dominik Hok | 24.1.2023 | 1 MIN

V Číne sa dostal na trh smart náramok Redmi Band 2 a ponúka sa za prekvapivých 22 eur. Neviem, či cenovka bude úplne rovnaká u nás, ale vyzerá to, že tu máme konkurenta pre Mi Smart Band od Xiaomi.

Čo musíte o Redmi Band 2 vedieť:

  • nízka cenovka
  • 14 dní výdrž batérie
  • desiatky monitoringov športových aktivít
  • snímanie tepu a okysličenia krvi

TFT LCD? A prečo nie AMOLED?

Náramok má rozmery 42,81 x 25,42 x 9,99 mm a musím uznať, že hrúbka je naozaj dosť, dosť prijateľná. Mi Smart Band má skoro o 3 milimetre hrubšie puzdro. Hmotnosť je 14,9 gramov (s remienkom 26,4 g).

Xiaomi Mi Smart Band 6 recenzia – Čo sa dá ešte vylepšiť?
6.5.2021 - Dominik Hok
Xiaomi Mi Smart Band 6 recenzia – Čo sa dá ešte vylepšiť?

SÚBOJ: Xiaomi Mi Smart Band 7 vs. Huawei Band 7
24.10.2022 - Filip Debrecenyi
SÚBOJ: Xiaomi Mi Smart Band 7 vs. Huawei Band 7

Čo ma trochu sklamalo, je displej. Ten má síce slušných 1,47 palcov, ale rozlíšenie je 320 x 172 px a keď si spočítame jemnosť, vychádza to na nejakých 247 ppi, čo je na dnešné pomery dosť málo. AMOLED displeje u smart hodiniek zvládajú väčšinou tých 326 ppi. Tu sa ale bavíme o TFT LCD, čo je po prvé trochu staršia technológia a po druhé nemá ani tak kvalitné vykreslenie.

So svojou cenovkou sa vlastne použitiu TFT LCD nedivím. Okrem toho je cieľovka jasná – nenároční používatelia. Im trochu horší displej vôbec nemusí prekážať.

VŠETKO NA TÉMU: Typy displejov smart hodiniek
1.11.2022 - Matěj Urbaczka
VŠETKO NA TÉMU: Typy displejov smart hodiniek

GPS v náramku nenájdete

Absencia GPS samozrejme (vzhľadom k cene) dáva zmysel. Vo vnútri puzdra nájdete akcelerometer, snímač tepovej frekvencie a pulzný oxymeter. Niekoľko zdrojov uvádza nepretržité snímanie srdečného tepu, tak som zvedavý o akú frekvenciu merania sa bude jednať. Najlepšia je samozrejme po jednej sekunde, ale v to úplne neverím.

Z lifestylových meraní z náramku získate aj údaje o strese či spánku.

K monitoringu vonkajších aktivít sa bude treba pripojiť k mobilnému telefónu, ktorý do náramku dáva dáta o trase. Celkovo si môžete vyberať z 30 typov športových aktivít.

Je Redmi Band 2 ozajstná bomba?

Úprimne, skôr sa jedná o takú menšiu petardu. Náramok ale prekvapuje skutočne nízkou cenovkou. Keby sa na trhu objavil s cenovkou pod 30 eur, pre nenáročného používateľa to bude zaujímavá možnosť.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre