Jablkové hodinky, ale Apple Watch to nie sú, jasný pane

Tagy: Správy | Boccia Titanium | Remienky, náramky

Eliška Měrková | 27.11.2020 | 1 MIN

Z dielne Boccia Titanium na nás v novembri vyskočila novinka horúca ako štrúdľa práve vytiahnutá z rúry: Boccia Titanium Appleskin. A napriek málinko zavádzajúcemu titulku (pardon, nemohla som si pomôcť) o hodinky tak úplne nejde. Skôr o to, čo majú medzi titanovými nožičkami – remienok z jablčných šupiek.

Foto: Hodinky-365.cz

Jablčná koža, alebo Appleskin, bola vyvinutá v roku 2018 talianskou spoločnosťou Frumat, ktorú napadla celkom svojrázna, zato originálna myšlienka – využiť a spracovať odpad, ktorý zostane z veľkovýroby jablčných džúsov, džemov a podobných dobrôt.

Jedná sa o inovatívnu hybridnú alternatívu kože na bio báze, ktorá je zhotovená z recyklovaného jablčného pektínu (nachádzajúceho sa prevažne v jablčných šupkách). Podiel jabĺk je ale v takej koži len 50%, pretože samotný koncept je stále vo vývoji a vedci zatiaľ neboli schopní tento materiál vytvoriť kompletne bez plastu a chemických látok. Zvyšných 50 % teda tvorí polyuretán, ktorý však materiálu prepožičiava pružnosť, ľahkosť a oderuvzdornosť.

Na čom sa dajú nosiť hodinky: materiály remienkov a náramkov
14.10.2019 - Bohumil Vopršal
Na čom sa dajú nosiť hodinky: materiály remienkov a náramkov

Aj tak je to veľký eko-krok vpred! Životné prostredie je uchránené od zbytočného odpadu a emisií a celková spotreba energie sa znižuje.

103,00 € (doručíme do 18.6.)

Nemecká značka Boccia Titanium sa pre tento mierumilovný a udržateľný nápad nadchla, a tak sú "kožené" remienky jej najnovších hodiniek 100% vegánske, cruelty-free... A napoly jablčné. ;) Vďaka tomu si odteraz na svoje prídu nielen tí, ktorí hodinky na zvieracej koži z morálneho hľadiska nemôžu a nechcú nosiť, ale tiež "eco-friendly low waste" magori, ako som napríklad ja.

Jak celý proces funguje?

Ako celý proces funguje?

Na zelenú cestu udržateľnosti a ochrany životného prostredia sa váhavo vydávajú ako hodinárske značky (vezmite si trebárs Citizen nebo Bering), tak vlastne celý svet. A to je len dobre.

Solárny pohon Citizen Eco-Drive
6.12.2018 - Radek Vyhlídal
Solárny pohon Citizen Eco-Drive

Bering Charity Time to Care
17.3.2020 - Agáta Vřeská
Bering Charity Time to Care

A či sú šupky z jabĺk materiálom budúcnosti? No, kto vie. Ale nápad je to rozhodne za všetkých zlatých bludišťákov.

Talianske remienky Morellato – Príbeh a 4 argumenty, prečo stoja za to
1.6.2022 - Eliška Měrková
Talianske remienky Morellato – Príbeh a 4 argumenty, prečo stoja za to

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

Zľava 30% do 4.5.
79,80 € skladom
114 € (doručíme do 6.5.)
103 € (doručíme do 18.6.)