» Blog » Správy

Šéf usporiadateľa Baselworldu rezignoval

Tagy: Správy | Klasické

Vojtěch Pospíšil | 3.8.2018 | 1 MIN

Kauza odchodu Swatch Group z veľtrhu hodiniek a šperkov Baselworld má pokračovanie.

Šéf usporiadateľa Baselworldu rezignoval

Pár dní potom, ako šéf Swatch Group Nick Hayek oznámil koniec svojej firmy na veľtrhu, o čom sme vás v našom magazíne už informovali, rezignoval Rene Kamm, šéf spoločnosti MCH Group, ktorá veľtrh Baselworld organizuje. MCH Group to v piatok oznámila v tlačovej správe.

Spoločnosť v prehláseni uviedla, že sa tak stalo po vzájomnej dohode predstavenstva a Reneho Kamma. Škodoradostne by sa chcelo prehlásiť, že Kamm jednoducho dostal v ťažkej situácii padáka, ale rešpektujme vyjadrenie firmy. Napokon Kamm v nej pracoval takmer 20 rokov a výrazne sa podielal na jej rozvoji, takže sa možno domnievať, že jeho pozícia nebola slabá.

Vedenie firmy prevzal predseda predstavenstva Ulrich Vischer, nejde však o trvalé riešenie - MCH Group bude hľadať nového šéfa. V predchadzajúcom článku som zmienil, že MCH Group po odchode Swatch Group zverejnila plán nového konceptu veľtrhu, nešlo však o nič konkrétne. So zmenou šéfa sa tak možno ponúka príležitosť, ako Baselworld skutočne z gruntu prestavať, po čom v konečnom dôsledku odborná verejnosť aj obchodníci už nejakú dobu volajú. A kto vie, možno s novým vedením zmiznú aj trecie plochy so Swatch Watch Group a podarí sa vyjednať jej návrat.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre