» Blog » Seiko

Seiko novými potápačskými modelmi "Save the Ocean" pomôže chrániť oceány

Tagy: Predstavenie | Seiko | Pánske | Klasické | Potápačské

Vojtěch Pospíšil | 29.8.2018 | 2 MIN

Japonský gigant Seiko na tohtoročnom (2018) hodinárskom veľtrhu Baselworld vo švajčiarskom Bazileji predstavil novú špeciálnu edíciu potápačských hodiniek s názvom Save the Ocean (Zachráňte oceán).

Seiko Pospex Save the Ocean

Po kolekcii PADI, ktorá vznikla v spolupráci s Profesionálnou asociáciou potápačských inštruktorov, ide tak o druhú špeciálnu edíciu potápačských hodiniek od tejto populárnej značky.

Z názvu Save the Ocean možno usúdiť, že hodinky budú mať niečo spoločné s ochranou prírody. A skutočne, časť výťažku z predaja modelov z tejto edície Seiko venuje neziskovej organizácii Ocean Learning Center, ktorá sa snaží zvyšovať povedomie o zachovaní a ochrane ohrozeného morského života.

Túto spoločnosť založil Fabien Cousteau, vnuk legendárneho oceánografa, filmára a ochrancu prírody Jacques-Yvese Cousteaua.

Fabien Cousteau - Seiko Save the Ocean
Fabien Cousteau, zakladateľ organizácie Ocean Learning Center

Fabien pokračuje v šľapajach svojho dedka a je skúseným potápačom a dokumentaristom. Nie je teda prekvapením, že okrem spolupráce s jeho nadáciou si ho Seiko tento rok vybralo ako nového ambasádora profesionálnej radu hodiniek Prospex.

Fabien Cousteau o jeho vášni k oceánu

Seiko zatiaľ v rámci tejto novej kolekcie predstavilo tri modely - korytnačky (SRPC91K1), samuraja (SRPC93K1) a solárne chronografy (SSC675P1). Ceny nových modelov sa pohybujú na úrovni kolekcie PADI a z hľadiska parametrov sú identické so štandardnými modelmi. Všetky tri hrdo nesú označenie DIVER´S 200m, takže ide o profesionálne potápačské hodinky splňujúce veľmi prísne normy ISO 6425.

Odlišnosťou je, už tradične, iba farebné prevedenie. A v prípade edície Save the Ocean je veľmi podarené. Číselníky s pruhmi symbolizujúcimi vlny sú modré, ale odtieň farby sa mení od veľmi tmavej, v spodnej časti, až po svetlú v tej hornej. S farbami navyše ešte čaruje svetlo, výsledný efekt je tak skutočne pôsobivý, ako sme si napokon overili pri osobnej prehliadke hodiniek na bazilejskom veľtrhu. Odlišnosťou od štandardných modelov je ešte čierna korunka, ktorá kontrastuje s farbou puzdra.

Seiko Prospex Samurai (SRPC93K1) Save the Ocean
Seiko Prospex Sea Save the Ocean "Samuraj" SRPC93K1

Zatiaľ nie je jasné, či Seiko do edície Save the Ocean pridá ešte ďalšie modely, ale z vývoja pri kolekcii PADI možno povedať, že je to dosť možné. Vzhľadom k atraktívnosti týchto modrých číselníkov, by sa fanúšikovia isto nehnevali.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre