» Blog » Garmin

VYBRALI SME 3 NAJ: Smart hodinky Garmin do mesta

Tagy: Výber najlepších | Garmin | Inteligentné

Dominik Hok | 20.9.2022 | 4 MIN

Smart hodinky na stretnutie, do práce, na rande, beh po práci... Taká tá univerzálka, ako sa vraví, "do mesta". My sme pre vás vybrali tie najlepšie mestské smart hodinky od Garminu.

Smart hodinky v tomto článku vlastne nemajú úplne presné názvoslovie. Niekto im vraví predĺžená ruka telefónu, niekto smart hodinky (a tým na šport hovoria športtestery) a niekto zasa smart hodinky do mesta. Mne sa posledné spomenuté páči asi najviac.

Čo je pre mestské smart hodinky Garmin typické?

Keďže sa s nimi pohybujeme často po meste, príde vhod bezkontaktné platenie. Nejaká kávička v stánku? Stačí priložiť zápästie a je hotovo.

Tieto smart hodinky by mali ladiť ako k tričku, tak aj ku košeli či šatám. Mali by teda mať čistý dizajn. A myslím, že to je najdôležitejšie špecifikum tejto kategórie smart hodiniek. Žiadne skrutky, zdrsnené tlačidlá ai. To sa hodí na smart hodinky pre športovcov.

6 NAJ: Smart hodinky Garmin pre športovcov
1.11.2022 - Dominik Hok
6 NAJ: Smart hodinky Garmin pre športovcov

Je doba dotyková a je už takým štandardom, že všetky mestské modely proste používajú dotykový displej.

Takou nadštandardnou funkciou je možnosť telefonovania. Telefón pokojne nechajte vo vrecku, vybavte hovor zo zápästia. U Garminu je táto funkcia ale ojedinelá.

A teraz už ideme na výber.

1. Garmin Venu 2 / 2S

Nemohol by som začať ničím iným než práve modelom Venu 2.

Garmin Venu 2 recenzia – Najlepšie smart hodinky do 400 eur?
10.6.2021 - Dominik Hok
Garmin Venu 2 recenzia – Najlepšie smart hodinky do 400 eur?

Vyrába sa v dvoch veľkostiach – 45 mm pre pánov a 40 mm pre dámy. Budem k vám úprimný. Tento model si obľúbili hlavne ženy, keďže páni väčšinu času siahnu skôr po športovejších modeloch ako je napríklad Fenix.

Ženy si ich zamilovali hlavne pre ich pekný dizajn a sýto farebný AMOLED displej. No čo, vyzerá to pekne. To nemôžete poprieť. Farebný variant nižšie sa u nás stal absolútnym best-sellerom.

V tesnom závese je potom o niečo prízemnejší šedý variant.

Keď už páni siahnu po Venu 2, je to väčšinou v univerzálnom čiernom variante.

Keď pominieme dizajn, tieto hodinky spĺňajú všetko, čo človek od smart hodiniek potrebuje – bezkontaktne s nimi zaplatíte, pustíte si z nich hudbu a vďaka zabudovanej GPS sú schopné monitorovať aj športové aktivity.

Áno, nie sú tak smart ako napríklad smartwatche od Applu alebo Samsungu, ale niečo vám prezradím. Zatiaľ čo hodinky od týchto značiek vydržia maximálne dva dni, Venu 2 vydržia až 11 dní!

Keď vám spomínané funkcie nestačia, Garmin o niečo neskôr vydal ešte vylepšenú verziu Venu 2 Plus, ktorá má priemer puzdra presne v strede – 43 mm.

Zároveň Garmin zapracoval aj na dizajne a lunetu aj dienko urobil z ocele. Preto Venu 2 Plus pôsobia o niečo prémiovejším dojmom. Ale hlavne...

Tento variant už dokáže telefonovať a rozumie si aj s hlasovým asistentom. Hlavne telefonovanie je pre niekoho nutnou funkciou.

Keby vám neučarovalo okrúhle puzdro, je tu Garmin Venu SQ. Má o niečo horší displej, o niečo kratšiu výdrž batérie, ale aj o niečo nižšiu cenovku. Ideálne pre niekoho, komu sa páčia hrany a prijateľné ceny (rozhodne nie na úkor kvality!). Ale pozor, tento model nedokáže telefonovať a hudobný prehrávač je iba vo verzii Music.

Garmin Venu SQ: Telom Apple Watch, srdcom Garmin
22.2.2021 - Dominik Hok
Garmin Venu SQ: Telom Apple Watch, srdcom Garmin

2. Garmin Vívoactive 4

Je skoro až fascinujúce, že model Vívoactive 4 je na trhu už 3 roky, ale stále sa teší tak veľkej obľube. Možno to je tým, že to bol fakt podarený kúsok. A stále je.

190,00 € Predaj ukončený

Rovnako ako Venu 2 sa ponúka v dvoch priemeroch (40 a 45 mm). Má úplne rovnakú funkčnú výbavu a tiež má dosť podobný dizajn. Teraz už nastáva len jedna otázka, že?

V čom je teda rozdiel?

Vívoactive 4 používa transflektívnu technológiu displeja, ktorý nie je tak detailný a farebný, ale zasa jeho displej nezhasína. Takže môžete povedať vetu "Kuknem a vidím". Žiadna čierna obrazovka.

246,00 € Predaj ukončený

Páni si pri tomto modeli prekvapivo neobľúbili čierny, ale o trochu viac šedý variant.

194,00 € Predaj ukončený

Dôvodov, prečo siahnuť po Vívoactive 4 a nie Venu 2, nie je zas tak veľa. Ja osobne vidím len jeden. Osobne ma rozčuľuje, keď mi hodinky zhasínajú. Preto ja sám používam transflektívny displej. Niekomu ale naopak môže prekážať jeho až moc zastaratlé zobrazenie, čo chápem.

3. Garmin Vívomove 3

Vívomove 3 má za cieľ jediné – uspokojiť tých, ktorí majú radi ručičkové hodinky a zároveň chcú ísť s dobou a mať smart funkcie.

Dosť možno by ste ani nepoznali, že sa jedná o smart hodinky. Dotykový displej sa totiž objaví až po ľahkom poklepaní na prednú stranu hodiniek.

Toto sú naozaj rýdze hodinky do mesta, keďže nemajú zabudovaný GPS prijímač. Kedykoľvek si teda chcete ísť zabehať alebo sa prejsť a zmerať si vzdialenosť, musíte mať pri sebe telefón z ktorého si hodinky berú dáta o polohe. Ale aj tak ho vždy v tom vrecku máte, že?

Za dizajn majú Vívomove jedničku, ale s funkciami je to zložitejšie. Základná verzia "Sport" na silikónovom remienku totiž iba zobrazuje notifikácie z telefónu, bezkontaktné platenie má až verzia "Style", ktorá je na nylonovom remienku.

Samostatnou kapitolou je verzia Luxe (tiež dokáže platiť), ktorá je vždy niečim vyšperkovaná. Napríklad striebrom alebo zlatom. Verzia Gold má na číselníku čiastočky 24karátového zlata.

A s čím vyrazíte do mesta vy?

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku