» Blog » Huawei

SÚBOJ: Garmin Venu 2S vs. Huawei Watch GT 3 42 mm

Tagy: Súboj | Huawei | Garmin | Dámske | Inteligentné | Fashion

Matěj Urbaczka | 16.12.2022 | 7 MIN | 2x komentár

Tak trošku netradičný súboj – Amerika vs. Čína – sa teraz odohrá v ďalších odstavcoch tohto článku. Myslíte, že poznáte jasného víťaza? Ako Garmin Venu 2S, tak Huawei Watch GT 3 42 mm majú čo ponúknuť a za mňa jasného víťaza nevidím.

Dnes to bude čisto dámsky súboj hodiniek, ale myslím, že aj páni by mali spozornieť, pokiaľ chcú obdarovať svoju drahú polovičku tým pravým darčekom.

Garmin Venu 2 recenzia – Najlepšie smart hodinky do 400 eur?
10.6.2021 - Dominik Hok
Garmin Venu 2 recenzia – Najlepšie smart hodinky do 400 eur?

Oba modely majú elegantný dizajn, ktorý rozširujú svojimi smart funkciami. Hneď tak na začiatok vám prezradím, že Huawei ho najviac rozširuje možnosťou telefonovania a Garmin zasa platením. Ďalej sú funkcie veľmi podobné.

Huawei Watch GT 3 recenzia – Najlepší model strednej triedy?
11.1.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT 3 recenzia – Najlepší model strednej triedy?

Dizajn – Modelky, kedy je každá z iného cesta

O oboch modeloch sa dá povedať, že sú krásne a tak trošku modelky. Ale každý model je tak trošku iná modelka.

Pri pohľade na hodinky Huawei si určite každý z nás povie, že sú nádherné a ich puzdro je vydarené. Zlatá PVD úprava dodáva hodinkám lesk rovnako ako puzdro z ocele. Naozaj je to 42 mm poctivej a dobre odvedenej práce. Na puzdre nájdete dve tlačidlá z ktorých jedno je robené ako otočná korunka, ktorou môžete napríklad listovať položkami v menu. Hodinky sa upínajú na ruku buď koženým bielym remienkom alebo milánskym ťahom vo farbe puzdra. Oba majú rýchlopánty Quick Release 20 mm, a tak nie je problém remienok vymeniť.

Venu 2S sa snažia priniesť puzdro, ktoré má to najlepšie z oboch svetov. Ako zo sveta modelingu, tak športu. Teda spolieha na kombináciu kovovej lunety, tlačidiel a spony spolu s plastovým puzdrom s veľkosťou 40 mm a silikónovým či koženým remienkom.

Porovnanie krásy puzdier (čítaj modeliek) je vždy zložité. Garmin má výhodu vo výbere z viacerých farieb, kým Huawei má iba dva modely – na kove a na koži. Huawei je tiež trošku ťažší (70 g s kovovým náramkom, s kožou o niečo menej). Garmin má 38 g aj so silikónovým remienkom.

Keď by som mal vybrať čistokrvného mešťana, bude to Huawei Watch GT3, pokiaľ kombináciu elegancie so športom, bude to Venu 2S, ale za mňa kategóriu dizajnu vyhráva Huawei.

Displej – AMOLEDia paráda

Oba displeje majú AMOLED technológiu a na oba sa pozerá úžasne. Garmin má displej s veľkosťou 1,1" s rozlíšením 360 x 360 pixelov. Huawei sa podarilo do len o 2 milimetre väčšieho puzdra narvať displej s veľkosťou 1,32" s rozlíšením 466 x 466 pixelov. A naozaj, pozerá sa na neho veľmi dobre.

Keby som sa mal rozhodnúť nad víťazom, bod dám hodinkám Huawei, pretože ten displej je niečo úžasné a zdá sa mi, že aj prostredie hodiniek beží máličko lepšie než u Garminu.

Avšak obe sklíčka by som chránil fóliou, pretože značne vystupujú z puzdra a bola by škoda ich poškriabať.

Senzory – 8+1 senzor pre šťastie

Senzorovo je to remíza. A to úplne. Oba modely majú zhodný počet senzorov – akcelerometer, barometer, gyroskop, kompas, SpO2, tepovka, teplomer, výškomer a GPS. Nie je k tomu moc čo dodať. Pokiaľ čakáte, že napíšem, že Huawei stráca v presnosti, tak ste bohužiaľ na omyle.

Oba modely sú výnimočne presné, čo sa GPSky aj tepovej frekvencie týka. Potvrdzuje to aj video od The Quantified Scientist, ktorý dokonca Huawei hodnotí o niečo lepšie než Garmin. Ja ich hodnotím rovnako a preto táto kategória nemá víťaza alebo, keď chcete, má dvoch.

Batéria – U oboch je výdrž dobrá

Hoci na papierovej informácii vydržia Venu 2S dlhšie, tak oba modely vo výdrži celkom excelujú. Hlavne keď vezmeme do úvahy používané funkcie a veľkosti displejov.

Garmin Venu 2S
Huawei Watch GT3 42 mm
Režim smartwatch
10 dní
7 dní
GPS 19 hod
-

GPS + Hudba

7 hod
-

Tabuľka je u Huawei tak trošku chudobná na dáta, ten bohužiaľ neudáva hodnoty na GPS, ale len pri akej záťaži hodinky vydržia 7 dní.

U Huawei poteší magnetická nabíjačka a rýchlonabíjanie, kedy sa dostanete na 100 % pod jednu hodinu. Garmin používa, ako u všetkých modelov, konektor a na 100 % pod hodinu a pol.

Na výdrž teda vyhráva Garmin.

Športové aktivity – Nášup z oboch strán

Hoci sú hodinky skôr mestské, na športové funkcie rozhodne nezabúdajú. A to v oboch prípadoch. Hoci si Garmin svoje najväčšie športové bomby drží pre športové modely hodiniek, tak Venu 2S má čo ponúknuť. Všetky športové režimy, čo obyčajný smrteľník potrebuje, okrem trailového behu, všetky základné metriky a naviac pridáva svalovú mapu, ktoré partie ste pri cvičení zaťažovali alebo animované cvičenia.

Huawei, hoci nemá napríklad animované cvičenia, sa snaží byť komplexnejší. Hodinky vám napríklad ponúknu podrobný rozbor vášho tréningu, dobu regenerácie, pomer aeróbneho a anaeróbneho tréningu, VO2 Max a ďalšie metriky. Nechýba napríklad ani navigácia po krivke a tiež niekoľko desiatok zbytočných športov, ktoré tvorí len doba trvania, tepovka a kalórie. To trošku Huawei uberá na serióznosti.

Povedal by som, že tu u tejto kategórie nechám rozhodnúť svojho kolegu Dominika jeho názorom.

Keby sa jednalo o smart športové hodinky od Garminu, jednoznačne by túto kategóriu vyhral Garmin. Keby sa totiž GT 3 stretol napríklad s Forerunnerom 255, nemá šancu. Jedná sa ale o Venu 2S, ktoré majú obmedzenú ponuku športových funkcií (žiadny stav tréningu, pomer záťaže, navigácia po krivke, nič...). Preto je pre mňa víťaz Huawei Watch GT 3. Aj keď sa jedná o takmer rýdzo mestskú značku, športu sa nezľakne.

Fitness funkcie na vysokej úrovni

Priznajme si, väčšina z nás sa pozerá koľko za deň nachodili krokov, vystúpali poschodí a spálili kalórií, aby sa mohli odmeniť niečim slaným či sladkým. Oba modely majú základ tvorený krokmi, tepovou frekvenciou (meranou po sekunde), minútami intenzívnej aktivity a napríklad stresovou hodnotou.

Garmin do toho pridáva vystúpané poschodia, lepšie meranie spánku, hodnotu Body Battery (nabitie tela od 0 do 100) a tiež snímku zdravotného stavu (za 2 minúty vám zmerajú priemerné hodnoty najdôležitejších metrík). Ako ďalšiu funkciu by som spomenul napríklad menštruačný kalendár alebo možnosť zaznamenania vypitých pohárov vody.

Huawei zasa pridáva naviac prepočet prejdených krokov na kilometre a a možnosť nastavenia zdravého životného štýlu, kedy vám hodinky budú pripomínať cvičiť, piť, chodiť atp.

U tejto kategórie by som dal bod Garminu za kvalitnejšie spracovanie funkcií a presnejšie meranie spánku.

Smart funkcie sú 50 na 50

Často sa stretávam s dvoma typmi nakupujúcich. Prví z nich vyžadujú vybavenie hovorov zo zápästia a druhí si zasa želajú zápästím zaplatiť. Ja sa prikláňam skôr k druhej strane, ale tú prvú absolútne chápem.

A hodinky v súboji sa delia úplne rovnako. Hoci Huawei Watch GT 3 má NFC čip, s hodinkami nezaplatíte, ale za to si s nimi v blízkosti telefónu zavoláte. U Garminu je to presne naopak. Nevedia volať, zato v obchode s nimi zaplatíte.

Pokiaľ by ste chceli hodinky od značky Garmin, ktoré vedia telefonovať a dokonca s nimi aj zaplatíte, môžete sa mrknúť na model Garmin Venu 2 Plus.

Smart funkcií je tu samozrejme viac než len volanie a platby kartou. Ako ďalšiu užitočnú funkciu by som spomenul úložisko pre hudbu v oboch prístrojoch. U Garminu je veľkosť úložiska na až 650 skladieb a u Huawei mi hlási telefón 1,7 GB. Garmin má veľkú výhodu v možnosti spojiť hudbu so streamovacími službami, a tak nemusíte nikde kradnúť MP3 ale jednoducho sa spojiť s vašou premium streamovacou službou.

Ďalšia vec sú potom odpovede na správy/notifikácie. U Garminu je možné odpovedať takmer na všetky notifikácie. Messenger, správy, Whats App a ďalšie. U Huawei je zvláštne, že od začiatku možno reagovať takmer na všetko, ale na klasickú SMS správu ani za svet. Trošku ma to vytáča, že keď mi niekto pošle SMS, ja mu nemôžem odpísať prednastavenou správou.

Okrem týchto rozpísaných funkcií tam nájdeme klasiku ako budík, časovač, nájsť môj telefón, počasie alebo svetlo.

Pri smart funkciách, ako už som písal, je to 50 na 50 a je skôr na vás čo uprednostníte.

Záverečné zhodnotenie

Keď sa pozerám na oboje hodinky, a že sa na nich pozerám nejaký čas, vidím dva nádherné modely, ktoré môžu zdobiť ruku ktorejkoľvek dámy.

Ohľadom elegancie a vzhľadu by som asi vyhlásil víťaza Huawei. Na druhej strane, pre niekoho, kto hľadá športovú strelu s platením, ktorá nevyzerá zle ani v kombinácii so šatami, prečo neísť do Garminu.

Ale myslím, že by sa k tomu mala vyjadriť aj nejaká žena, a tak predávam slovo svojej kolegyni Agáte:

Keď príde reč na dámske smart hodinky, výrobcovia akoby zabúdali, že existuje (a povedala by som dosť početná) skupina žien, ktoré chcú na zápästie síce smart, ale súčasne vysoko elegantné zariadenie. Väčšinou sú buď rýdzo športové, alebo prinajlepšom športovo-elegantné.

Preto je Huawei Watch GT 3 42 mm takým malým zjavením. Celokovové puzdro, milánsky náramok a ešte v jemnom zlatom odtieni. To už si k šatám alebo kostýmku dokážem predstaviť.

Pre športovejšie povahy by som naopak volila práve Garmin Venu 2S (prípadne vďaka stále pohodlnej veľkosti kľudne aj Venu 2 Plus). Nemajú toľko smart vychytávok, ale pokiaľ so sebou bežne ťaháte aj mobil, väčšinu aj tak moc nevyužijete. Naopak športové aktivity zvládajú na výbornú a Garminu v tomto ohľade verím viac.

Oba modely ponúkajú to svoje a naozaj, je ťažké vyzdvihnúť na 100 % jedného víťaza. Pokiaľ hľadáte viac mestské hodinky so športovými funkciami na úrovni, doporučil by som vám Huawei Watch GT 3 42 mm. Pokiaľ idete skôr po meststkom looku, ale požadujete športové zázemie jednej z najlepších značiek na trhu, bežte do hodiniek Garmin Venu 2S.

A čo vy, ktorým by ste dali prednosť?

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Lubicapred 183 dňami, reagovať
Nikde som nenašla informácie, s akou aplikáciou sú pripojené oba modely k telefónu.
Dominik Hokpred 183 dňami
Zdravím, Garminy vždy párujete s aplikací "Garmin Connect" a Huawei s aplikací "Zdraví Huawei".

Hodinky zmienené v článku