» Blog » Súťaže

SÚŤAŽ: Vyhrajte hodinky Timex x Keith Haring

Tagy: Súťaže

Eliška Měrková | 15.5.2024 | 1 MIN | 7x komentár

Súťaž bola ukončená

Nechajte nám na seba email a už žiadnu ďalšiu súťaž neprepásnete.

Zobraziť ďalšie súťaže

Svet hodiniek je plný inovácií a túžba prekonať nemožné je jednoducho v DNA hodinárov. V dnešnom svete, ktorý je preplnený hypermodernými vymoženosťami, je však dosť ťažké zapôsobiť. Čo (v hodinárstve) vás v poslednom čase zaujalo? A čo pre vás znamená pojem "inovatívne hodinky"? Odpovedzte nám a vyhrajte hodinky Timex x Keith Haring.

Súťažná otázka:

Aké klasické inovatívne hodinky vás v poslednej dobe zaujali? Čo pre vás inovácia v hodinárine znamená? A čo myslíte – aká inovácia nás ešte v tomto odvetví čaká? Rozpíšte sa. Najlepší komentár vyhrá parádne hodinky.

O čo sa hrá?

Spoločnosť Timex veľmi rada vytvára takzvané hodinky pre potešenie. Cenovo dostupné, hravé, zábavné... A často s motívmi, ktoré majú schopnosť osloviť masy. Známe umelecké diela sú toho zárukou. Tentoraz si Timex požičal jedno od newyorského umelca a dizajnéra 80. rokov Keitha Haringa, ktorého dielo bolo označené za univerzálny vizuálny jazyk 20. storočia.

Uzávierka súťaže:

Súťaž prebieha v termíne od stredy 15. 5. do nedele 26. 5. 2024.

Kto vyhral?

Najviac sa nám páčil komentár Petra Nikoliča. Gratulujeme a čakajte na mail ohľadom výhry. :)

Výhercovia minulej súťaže

V poslednej súťaži padlo šťastie pri žrebovaní na Jaroslava, Melindu, Tomáša, Juraja, Martina, Lukáša. Gratulujeme a budeme sa vám ozývať. :)

Komentáre

Lenapred 33 dňami, reagovať
ja som celkovo prekvapená, čo všetko dnešné hodinku dokážu a skôr si hovorím, že už snáď ani nič nové nepríde....a predsa :D ale určite poteší, keď hodinky smart hodinky budú vedieť merať tlak /čo umožňuje teraz minimum/ a rovnako tak varovať pred hroziacim infarktom...
Martinpred 33 dňami, reagovať
1. V poslednej dobe určite výdrž inteligentných hodiniek, monitorovanie spánku a HRV. 2. Očakávam že solárne nabíjanie úplne nahradí štandardné nabíjanie a meranie glukózy bez potreby vpichu externého senzora.
Rasťo Schmiegerpred 33 dňami, reagovať
Inovatívne hodinky, ktoré ma v poslednej dobe zaujali, sú napríklad Apple Watch Ultra a Tag Heuer Connected Calibre E4. Apple Watch Ultra prinášajú do sveta smart hodín robustný dizajn a nové funkcie, ktoré sú určené pre extrémne športy a outdoorové aktivity. Disponujú titánovým puzdrom, odolnosťou voči vode do 100 metrov a majú vylepšené GPS pre presnejšiu navigáciu v ťažkých podmienkach. Tiež obsahujú nové senzory, ktoré monitorujú rôzne zdravotné parametre, vrátane EKG a hladiny kyslíka v krvi. Tag Heuer Connected Calibre E4 predstavujú kombináciu luxusu a technológie. Tieto hodinky ponúkajú high-end materiály a sofistikovaný dizajn spolu s najnovšími technologickými vylepšeniami v oblasti smartwatch. Disponujú pokročilými fitness funkciami, vrátane monitorovania športových aktivít a zdravia, a zároveň poskytujú eleganciu mechanických hodiniek. Inovácia v hodinárine pre mňa znamená spojenie pokroku v technológii s tradičným remeselným spracovaním. Ide o vytváranie hodiniek, ktoré nielenže poskytujú nové funkcie a zvýšenú funkcionalitu, ale aj zachovávajú estetiku a umenie tradičnej hodináriny. Napríklad integrovanie nových materiálov, ako je karbónové vlákno alebo keramika, a využívanie nových technológií, ako sú solárne pohony či hybridné systémy, sú skvelým príkladom tejto rovnováhy. Aké inovácie nás ešte čakajú v hodinárine? Očakávam ďalší pokrok v oblasti nositeľných technológií a biometrií. Mohli by sme vidieť pokročilejšie senzory, ktoré dokážu monitorovať ešte viac zdravotných ukazovateľov, ako napríklad hladinu glukózy v krvi, hydratáciu a ďalšie. Tiež by sme mohli očakávať rozvoj v oblasti batérií s dlhšou výdržou a rýchlejším nabíjaním, prípadne úplne nové formy energie, ktoré by mohli hodinky udržiavať nabité dlhodobo. Integrácia umelej inteligencie a strojového učenia by mohla priniesť hodinky, ktoré sa učia a prispôsobujú sa návykom svojho nositeľa, čím by poskytovali ešte osobnejšie a presnejšie informácie a odporúčania.
Zdenekpred 33 dňami, reagovať
Od klasických hodiniek očakávam presné meranie času. Všetky vyzerajú rovnako, vždy majú dve ručičky a ciferník . Zaujímavé je ale to, ako hodinári vedia použiť materiál. Či je to už plast, karbón, bežný kov, titán alebo zlato. Keď si vyberám hodinky, tak prvý pohľad je dôležitý. Dnešné hodinky sú nadupané rôznymi funkciami a technologickými novinkami, málo kto ale využíva všetky ich vlastnosti. Skôr by som povedal, že ich veľká skupina používa len tak na imidž. No a čo očakávať do budúcnosti? No neprekvapilo by ma keby sa ku mne prihovorili. Možno to ani nie je až taká ďaleká budúcnosť. (Po poslednom Update mi hodinky Polar Pacer cez telefón oznamujú ako sa mi darí počas teréningu hovoreným slovom.)
Brannopred 33 dňami, reagovať
Čaute Kamoši, pre mňa je to jednoznačne znacka Bulova. Na hodnote jej určite pridáva prvá reklama v TV v rámci hodinarstva Majú za sebou legendárny model Accutron využívaný napr. v letectve, alebo ako oficiálny dar bieleho domu. Fascinujúca inovácia na nich je malé koliesko vnútri motorčeka ktoré ma myslím priemer 2mm a obsahuje 360 mikro zúbkov. Údajne doteraz nie je známe ako v tom čase dokázali nieco take vyrobiť. Ich presnosť je rovnako fascinujúca. Takto si predstavujem inovácie pri klasických hodinkách. Ked to vsetko spojíme (história značky, nadčasovosť, inovácie, dizajn) sú skratka dokonale :)
Rasťopred 27 dňami, reagovať
V poslednej dobe ma zaujali niektoré klasické inovatívne hodinky, ktoré kombinujú tradičné hodinárske remeslo s modernými technológiami. Napríklad: 1. Jaeger-LeCoultre Reverso Hybris Mechanica Calibre 185 Tieto hodinky sú úžasným príkladom inovácií v klasickej hodinárine. Majú štyri číselníky, ktoré zobrazujú množstvo komplikácií vrátane večného kalendára, fázy Mesiaca, tourbillonu a zvukových komplikácií. Inovatívnosť týchto hodiniek spočíva v ich zložitosti a technickej dokonalosti, pričom stále zachovávajú elegantný a klasický dizajn. Inovácia v hodinárine pre mňa znamená kombináciu tradície a pokroku. Ide o vytváranie hodiniek, ktoré nielenže prinášajú nové funkcie a vylepšenia, ale zároveň si zachovávajú estetiku, umenie a remeslo klasických hodín. Inovácia môže zahŕňať pokroky v mechanických komplikáciách, využitie nových materiálov a technológií. Pokroky v mikro-mechanike môžu priniesť nové komplikácie a mechanizmy, ktoré sú ešte presnejšie a spoľahlivejšie. Môžeme vidieť nové typy tourbillonov, reverzné komplikácie a ďalšie mechanické zázraky. Integrácia tradičných mechanických hodín s modernými smart technológiami môže priniesť nové hybridné modely. Rastúci dôraz na udržateľnosť môže viesť k vývoju hodiniek z ekologicky šetrných materiálov a s technológiami, ktoré minimalizujú ich environmentálny dopad. To môže zahŕňať recyklované materiály, solárne napájanie a ďalšie inovácie v oblasti výroby a prevádzky hodiniek.
Gregorpred 24 dňami, reagovať
Nedávno ma veľmi zaujali hodinky Grand Seiko SBGA211G, známe tiež ako "Snowflake". Tento model ma oslovil svojím jedinečným dizajnom a technickou dokonalosťou. Pomenovanie "Snowflake" získal vďaka nádhernému ciferníku, ktorý evokuje vzhľad jemných vločiek snehu. Sú to hodinky, ktoré dokonale spájajú estetiku s inováciou a technickou precíznosťou. Inovácia v hodinárstve pre mňa znamená spojenie tradičného remesla s modernou technológiou, pričom sa zachováva klasická elegancia a vysoká kvalita. Grand Seiko SBGA211G je toho dokonalým príkladom. Srdcom týchto hodiniek je pohyb Spring Drive, ktorý kombinuje mechanický pohyb s elektronickým regulátorom, čím zabezpečuje mimoriadnu presnosť – odchýlka je len jeden sekundu za deň. Tento unikátny pohyb tiež poskytuje plynulý pohyb sekundovej ručičky, čo je vizuálne veľmi atraktívne a odlišuje tieto hodinky od ostatných. Inovácia pre mňa znamená aj zlepšovanie každodenných skúseností používateľov. V prípade modelu "Snowflake" ide nielen o presnosť, ale aj o komfort nosenia. Titánové puzdro a náramok sú ľahké a hypoalergénne, čo zaručuje pohodlné nosenie po celý deň. Navyše, rezervný čas pohybu Spring Drive je až 72 hodín, čo znamená, že hodinky zostávajú presné aj po niekoľkých dňoch nepoužívania. Do budúcnosti očakávam, že inovácie v hodinárstve budú pokračovať v integrácii pokročilých technológií bez toho, aby stratili svoj tradičný charakter. Predstavujem si ešte sofistikovanejšie senzory a monitorovacie systémy zabudované do klasických hodiniek, ktoré budú schopné sledovať zdravotné údaje, ako je tepová frekvencia, hladina kyslíka v krvi a iné, bez obetovania estetického dizajnu. Ďalšou zaujímavou oblasťou je vývoj nových materiálov, ktoré sú ľahšie, odolnejšie a ekologickejšie. Grand Seiko už s modelom "Snowflake" ukázal, že titán môže byť vynikajúcim materiálom pre hodinky, a verím, že budúcnosť prinesie ďalšie pokroky v tejto oblasti. Celkovo, inovácia v hodinárstve pre mňa znamená neustále hľadanie nových spôsobov, ako zlepšiť funkčnosť a estetiku hodiniek, pričom sa zachováva tradičná remeselná zručnosť a kvalita. Grand Seiko SBGA211G "Snowflake" je pre mňa symbolom toho, ako môžu byť hodinky dokonalým spojením tradičného dizajnu a moderných technológií, a teším sa na to, čo ďalšie inovácie nám budúcnosť v tomto fascinujúcom odvetví prinesie.

Hodinky zmienené v článku