» Blog » Súťaže

SÚŤAŽ: Vyhrajte nové Casio Duro

Tagy: Súťaže | Inteligentné | Klasické

Agáta Vřeská | 9.3.2022 | 1 MIN | 14x komentár

Súťaž bola ukončená

Nechajte nám na seba email a už žiadnu ďalšiu súťaž neprepásnete.

Zobraziť ďalšie súťaže

Smart hodinky s funkciami pre seniorov – áno, alebo nie? A ako by mali prípadne vyzerať? V čom môžu skutočne pomôcť? Za váš názor rozdávame dvoje nové Casio Duro.

Smartwatche už má dnes pomaly každý. Či už ako lifestylový doplnok, alebo ako športtester. A svoju kategóriu majú aj detské hodinky, ktoré sú funkciami prispôsobené cieľovke. Samostatnou kategóriou sú potom aj smart hodinky pre seniorov.

A nás zaujíma – aký na nich máte názor vy? Ako by smart hodinky pre seniorov mali vyzerať, čo by mali vedieť? Je to len prežitok doby, na ktorom chcú výrobcovia zarobiť, alebo to má skutočne zmysel? A môže to v kritických chvíľach aj zachrániť život? Máte s tým vy sami nejaké skúsenosti?

Za vaše názory a postrehy rozdáme dvoje hodinky Casio Duro. Tohtoročná novinka, ktorá má totálne dychberúce parametre a senzačnú cenovku. Naviac sú v štýle potápok a s väčším priemerom. Podľa nás z nich bude hit, a vy ich môžete mať.

Súťažná otázka:

Aké funkcie by mali mať smart hodinky pre seniorov? Majú svoje opodstatnenie, alebo je to len marketingová bublina?

Čo môžete vyhrať:

Termín súťaže:

Od 9. 3. do 20. 3. 2022

Čo nezabudnúť?

Napísať svoj e-mail! Bez neho vás nemôžeme kontaktovať ohľadom prípadnej výhry.

Kto vyhral?

Víťazi sa stali Pavla V. a Martin! Gratulujeme a ohľadom výhry Vás budem kontaktovať (pozor, aby mail nezapadol do spamu). :)

Výhercovia minulej súťaže

V minulej súťaži sme rozdávali 6 darčekových poukazov. Žrebovali sme zo všetkých našich odberateľov newslettera a šťastie mali tentokrát pani Blanka, Zuzka, pán Jozef, Kien, Tomáš a Rado. Gratulujeme. A všetkých budeme kontaktovať, tak mrknite aj do spamu, kam občas náš mail spadne. :)

Komentáre

Ajapred 779 dňami, reagovať
Smart hodinky pre seniorov su vynikajuca pomocka. Nasa babka spadla v kuchyni a zlomila si nohu, nevedela sa postavit a zavolat si pomoc a lezala tam pol dna, kym sme ju nasli. Chvala bohu, ze nie dlhsie. Ak by mala smart hodinky, mohla by si hned zavolat pomoc funkciou S.O.S. Alebo mi nas upozornol detektor padu. Babka uz nezije, kedze pri liecbe zlomeniny dostala v nemocnici covid a bolo to pre nu osudne, ale ak by sa tak nestalo, hodinky by som jej bez vahania kupila. Smart hodinky pre seniorov by mali funkciu S.O.S., tel zoznam s rychlymi volbami, moznost obojstrannej komunikacie, velke pismo na displeyi, GPS lokalizaciu, senzor padu, merac srdcoveho tepu, mozno aj krokomer pre udrziavanie zdravia. Tiez by pomohol napriklad detetor dymu a horlavych plynov.
Jozef Mračnapred 779 dňami, reagovať
Určite funciu ktora by umožnovala v ohrozeni kontaktovat pomoc, napr. SOS. A velke cisla a pismena u seniorov.
Tomášpred 779 dňami, reagovať
Určite veľké číslice alebo veľké analógové ručičky. A dlhá, dlhá výdrž batérie. SOS funkcia by bola tiež fajn ale napr so všetkými spomenutým vyššie pri uz nebohej babke ktorej mi je ľúto, by sa to podpísalo na extrémne vysokej spotrebe batérie a nutnosťou nabíjať každý 2 deň ak nie každý. Ďalej toto je oblasť do ktorej mnohý výrobcovia nepôjdu lebo je to nerentabilne. Ešte by potešilo aspoň 10ATM water resistance. Saturacia kyslika by bola tiež fajn. Meranie tepu tiež. Neviem ako by fungoval ten oximeter na zápästí ale bolo by to oka. Obojstranná komunikácia je dostupná na iných smart hodinkách tiez. Cena by bola ideálna do 100-150€. Aj ked popísané funkcie a výdrž batérie sú otázne v tejto cenovej hladine. :)
Martinpred 779 dňami, reagovať
Dlhšia výdrž batérie, SOS pomoc, väčšie číslice a ručičky.
Miroslav Petropred 779 dňami, reagovať
Smart hodinky pre seniorov? Super napad. Urcite dizajn klasickych rucickovych,a doplnkove funkcie? Urcite tep. Neviem ci je realne aj krvny tlak. ????‍♂️ Ale hlavne funkcie ohladom zdravia a klasicky nenarocny dizajn.
Branopred 779 dňami, reagovať
urcite rucicky a dlha vydrz baterie a aby ich nebolo treba velmi casto nabijat, tak solarny panel v tele by bol fajn, urcite by som chcel SOS tlacidlo s prednastavenou 112-kou (oznost zadat ine cislo ak bude potrebne) a vstavanou e-SIM - nepredpokladam, ze senior bude pravidelne kontrolovat ci ma hodinky sparovane s mobilom
Oliver Bochnicekpred 778 dňami, reagovať
Ano. Smart hodinky by msli byt velke, ctatelne. Funkcie jednoduche ale relevantne veku a teda aj stavu, v ktorom sa uz my senori nachadzame.
Lenapred 778 dňami, reagovať
Aj mojej mame som kupila smart hodinky - velmi rada si sleduje spanok, tepovu frekvenciu a motivuju ju ku krokovaniu... takze za mna opodstatnenie maju. Ako aktivny sportovec podporujem ich vlastnictvo...aj ked nesporne sa da podat vykon aj bez smart hodin. Seniorsmartky by urcite mali mat sledovanie spanku, meranie tepovej frekvencie, saturaciu kyslika - oxymeter, pocitanie krokov, vodotesnost, zakladne aktivity by mohli podporovat - napr chodza, schody, joga, beh, plavanie. Samozrejme dobre viditelne cislice/informacie - teda prisposobena ich velkost, ci podsvietenie. K hodinkam by mohla byt aplikacia, v ktorej by si zdatnejsi a aktivnejsi seniori vedeli svoje data prezerat, porovnavat, vyhodnocovat - aj za pomoci aplikacie.
Jurajpred 778 dňami, reagovať
Pre seniorov by kľudne mohli byť Smart hodinky. Seniori v tejto dobe sú už šikovní ľudia, nie ako voľakedy. Už je iná doba. Vidim to na ľuďoch. Kľudne môžu mať funkcie ako všetky hodinky, iba a to zdôrazňujem, aby určite mali veľké číslice a písmená. To je jediný problém, starší ľudia už horšie vidia a to čaká za chvíľku i nás všetkých. To je všetko, na čo si sťažujú, citujem " nechcem to, šak na to nevidím". Asi toľko k tejto téme. Želám všetko dobré.
Eduardpred 778 dňami, reagovať
Pre seniorov sú podľa môjho názoru u smart hodiniek vhodné najmä funkcie S.O.S., sledovanie spánku, tepovej frekvencie, oxymeter, krokomer. Vodotesnosť je veľkou výhodou. Takéto hodinky môžu chápavému seniorovi zachrániť život.
Veronikapred 774 dňami, reagovať
Smarthodinky pre seniorov sú podľa mňa super nápad, určite by mali mať veľké dobre čitateľné číslice a písmená, detektor pádu, SOS tlačítko, meranie tepu, možnosť volania, notifikácie resp. pripomienky na užitie liekov, a taktiež GPS
Alena Mikulasovapred 773 dňami, reagovať
Ano maju urcite zmysel tal ako pre mladeho cloveka tak aj pre seniora.Podla mna dokazu motivovat k pohybu,bez ohladu na vek,ci uz priamo,alebo nepriamo.Clovek si stanovy daky fiktivny ciel a snazi ho splnit.Istotne schvalujem.
Lubomirpred 773 dňami, reagovať
Urcite naju zmysel , je to uzitocna vec dnesnej doby pretoze su tam rozne funkcie ktore si moze clovek kontrolovat , ci od pocasia alebo merania tlaku az po aktivnejsich dochodcov co sa takto motivuju aj k pohybu
Miňopred 770 dňami, reagovať
Smart hodinky prípadne náramky pre seniorov sú podľa môjho názoru veľmi užitočnou pomôckou, či už pre samotného seniora, tak aj pre jeho rodinu, ktorá by si kedykoľvek vedela skontrolovať zdravotný stav prípadne, kde sa ich starký momentálne nachádza a či je v poriadku. Viem si predstaviť, že by takúto pomôcku pre seniorov, ale aj pre ľudí so zdravotnými problémami mohli preplácať alebo na nich prispievať aj zdravotné poisťovne. Bol by to benefit pre ich klientov, ktorý by im vedel pomôcť pri monitorovaní ich zdravotného stavu a upozorniť ich a v kritických situáciách by im mohol pomôcť aj zachrániť život. Okrem základných funkcií by určite mali obsahovať meranie vitálnych funkcií, možnosť privolania SOS (príbuzného prípadne rovno RZP), sledovanie polohy a prípadné navigovanie naspäť domov, a tiež možnosti pripomienok napríklad na užitie liekov alebo napitie sa vody pre ľudí, ktorí zabúdajú. K hodinkám si viem prestaviť aj aplikáciu, kde by si členovia rodiny mohli pozrieť namerané hodnoty a skontrolovať, či je ich príbuzný v poriadku. Samozrejme, že v spolupráci so zdravotníkmi by sa dalo vyvinúť ešte kopec ďalších funkcií, ktoré by boli užitočné pre seniorov.