» Blog » Swatch

Swatchky – Fotogaléria letných noviniek 2020

Tagy: Fotogaléria | Swatch | Klasické | Fashion

Agáta Vřeská | 5.1.2021 | 4 MIN

Swatch, to je gejzír farieb, energie, dizajnérskej kreativity a odvážnych motívov. Novinky pre leto 2020 vrátane kolekcie jeseň/zima prekypujú vitamínmi, šťavnatosťou a neónovými zábleskmi. Inšpirujte sa, bavte sa a nájdite tie vaše. Sú totiž lacné, originálne, Swiss Made. Proste Swatch.

Swatch Originals Gent – plážovky, ktoré idú vlastnou cestou

Leto si zaslúži nové hodinky, vyštylizované k vášmu outfitu. Prineste si domov nového maznáčika: zebru, elektrizujúcu žabu, alebo napríklad žraloka. Každá varianta pôsobí neskutočne pozitívne, sviežo a pohodovo.

78,00 € Predaj ukončený

Alebo si vyberte príchuť, ktorú si vychutnáte cez sklíčko až po dreň. Šťavnaté modely sú skeletonové, v neónových farbách, vrátane silikónového remienka. Pokiaľ máte tendenciu uniknúť šedi dní, môžete skúsiť Red alebo Blue Away. V každom prípade sa riaďte heslom: Don´t Stop Me!

79,00 € Predaj ukončený

Rad Swatch Originals Gent spája niekoľko parametrov. Plastové puzdro s priemerom 34 mm, vypuklé plastové sklíčko, silikónový remienok a legendárny Swatch quartzový strojček, za ktorý sa Swatch nehanbia. A vy tiež nemusíte. Často si ho môžete dôkladne prehliadnuť, zvrchu, alebo zospodu. Všetky sú veľmi ľahké, dizajnovo nevšedné a budú baviť vás aj okolie. Napríklad na pláži.

A ešte jednu vec majú všetky novinky z radu Gent spoločnú: sú až hriešne lacné! Poriadite ich do osemdesiat eur a široká škála motívov doslova láka k súkromnej zbierke! A Swatch? Always There!

Swatch Originals New Gent – letná energia plná ovocia a mimikry

Celú letnú kolekciu v rade Swatch New Gent otvára model OpenSummer. Farebný koncept nie je náhodný. Inšpiroval sa dúhovou vlajkou, symbolom LGBTQ, ktorú navrhol v roku 1978 Gilbert Baker. Aj bez vysvetlenia z nej je cítiť pozitívny náboj, oslava jedinečnosti a volanie po mieri a láske. A prečo je na krabičke ´83? Pretože odvtedy je obchodík so Swatchkami, ktoré sú pre všetkých bez rozdielu, otvorený.

Červená jako život, oranžová jako uzdravení, žlutá jako sluneční světlo, zelená pro přírodu, modrá pro vyrovnanost a fialová je barvou duše. 6 barev na Pride flag, symbolu lezeb, gayů, bisexuálů a transgender lidí.

Červená ako život, oranžová ako uzdravenie, žltá ako slnečné svetlo, zelená pre prírodu, modrá pre vyrovnanosť a fialová je farbou duše. 6 farieb na Pride Rainbow flag, symbole lesbičiek, gejov, bisexuálov a transgender ľudí.

Swatch neškatuľkuje, a hodinky obzvlášť nie. New Gent má puzdro 41 mm, ale vždy ide o unisex záležitosť. Rozdelenie na pánske/dámske ustúpilo vlastnému štýlu. Všetko je samozrejme v plaste, najčastejšie z jednej, alebo druhej strany priehľadné, nech sa môžete pokochať elektro obvodmi. Sem tam narazíte aj na Swatch luminiscenciu a hypnotický sunburst efekt na číselníku.

Aká je vaša obľúbená príchuť? Čo tak kyselkavý citrón (samozrejme v BIO kvalite), krvavý pomaranč, alebo aj kivi? Že ste na sladšie? Tak to príde vhod curacao sirup. Swatch má v menu všetko. Stačí si vybrať podľa chuti. Minimalistické poňatie, ale plné šťavy, kde nechýba priehľad na quartzový strojček zalisovaný v puzdre.

95,00 € (doručíme do 6.5.)
95,00 € (doručíme do 18.6.)

Splynúť, alebo naopak vybočiť? Záleží na vás. Swatch sa inšpiroval obľúbeným motívom maskáčových štýlov. Do džungle veľkomesta aj dovolenkových zátok ideálna voľba. U Swatch totiž platí, že keď je vodeodolnosť na 30M, vody sa fakt báť nemusíte. So Swatchkami žiadne doporučenie „maximálne na umývanie rúk" nehrozí. Zoberte ich do priezračných vôd lagúny, keď to zvládnete vy, tak Swatch tiež.

Swatch Originals Big Bold - byť veľký chce odvahu

Tu to bude chcieť naladiť chuťové poháriky. Cítite v tom ohnivú, modrú, alebo ružovú? Karibské slnko pri západe dalo farbu Fire Taste. Podľa nekonečnej modrej letnej oblohy Arizony dostali odtieň Blue Taste. A veľké kvety africkej žakarandy boli inšpiráciou pre Pink Taste. Teda, ona je to skôr fialová, ale o tú kvetinu tu nejde.

U všetkých troch modelov môžete pri každom pohľade na hodinky hľadať niečo nové, trochu záhadné, hoci v priehľadnom obale. Swatch puzdro ošetril špeciálnou Swatch Solar Spectrum vrstvou a doprial im neónové kontrastné farby ručičiek a indexov. V každom uhle uvidíte niečo iné. Musíte ich otáčať, hľadať, nazerať z rôznych strán, aby ste našli pravú podstatu. Trochu ako v živote.

Rad Swatch Big Bold je skutočne veľký. Tikajúce budíky bude vidieť aj počuť. Priemer puzdra je u všetkých variánt zhodných 47 mm, čo nie je málo, ale pre odvážnych ani veľa. Keď sa nedávno objavili prvýkrát, zaujali nielen rozmermi, rovným sklíčkom ale aj atypickou pozíciou korunky na 2. A v rovnakom štýle pokračujú aj v novej kolekcii 2020. Hodinky z radu Big Bold sa riadia výstižným heslom: „Sú tu, sú veľké a sú odvážne!"

Kto rád želé? Swatch rád želé. Preto do nich ponoril hneď niekoľko farieb. Biela, čierna, žltá, zelená... kde sa to len zastaví? Cez priehľadný číselník idú krásne vidieť detaily strojčeka, od elektronickej dosky, cez cievku až po ozubené koliesko rotora, ktorý po sekundách pekne nahlas posúva sekundovkou. Swatch si rozhodne nemyslí, že krása je len v mechanike... A vy? Ktorým podľahnete?

Swatch – svojrázna značka, ktorá v 80. rokoch „zachránila švajčiarske hodinárstvo“. Boli to časy temna pre hodinky švajčiarskej produkcie, ktorá upadala pod tsunami vlnou lacnejších quartzoviek. Až vtedy niekomu napadlo vyrobiť lacné quartzové hodinky, ktoré by niesli honosné Swiss Made, ale na ktoré by človek nemusel roky šetriť do prasiatka.

Tak vznikli Swatchky, spojenie Second Watch, teda „druhé hodinky“. Také, ktoré si môžete dovoliť, ktoré si zoberiete von s kamarátmi a keď sa im náhodou niečo stane, čo na tom – poriadite si iné. Typickým znakom sa okrem nízkej ceny stalo kompletne plastové prevedenie, výrazný tikot, originálny dizajn, farby a priehľad na elektronický strojček, zalisovaný v puzdre. Túto kombináciu inde nenájdete.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

95 € (doručíme do 6.5.)
95 € (doručíme do 18.6.)
93 € nedostupné
80 € nedostupné
78 € nedostupné
93 € nedostupné
91,00 € nedostupné
91,00 € nedostupné
91,00 € nedostupné
81 € nedostupné
118,00 € nedostupné