Fotogaléria hodiniek v Tiffany Blue – Každý chce kúsok drozdieho vajca

Tagy: Fotogaléria | Klasické | Fashion | Tradičné

Agáta Vřeská | 18.3.2023 | 5 MIN

Drozd sťahovavý má vajcia zafarbené do špecifického odtieňa modrej. Ale zatiaľ čo tohto vtáčika speváčika pozná málokto, farbu, ktorú poznáme ako Tiffany Blue, rozpoznajú aj tí, ktorí nemajú svoje farebné spektrum zas tak rozsiahle. A v súčasnosti preniká do sveta hodiniek viac a viac.

Odtieň azúrovej, svetlo tyrkysovej, škrupinovej modrej, robin egg blue, Pantone 1837 Blue alebo jednoducho Tiffany blue. To všetko sú názvy vlastne rovnakej farby, ktorú je ťažké popísať, ale asi každý ju pozná.

A aj napriek tomu, že je farbou roka 2023 podľa Pantone iná farba (Viva Meganta), všade okolo sa objavujú modely v odtieni podľa drozdieho vajca.

Pýtate sa prečo? Pravdu povediac, neviem. A asi na tom nezáleží. Ale sú tu. A to ako v pánskych, tak dámskych modeloch.

Tiffany Blue je odtieň, ktorý máme spojený so svetoznámou klenotníckou značkou Tiffany & Co., založenou Charlesom Tiffanym a Johnom Youngom. Prvýkrát ju použili na obálke Tiffany's Blue Book v roku 1845. Dnes ju spoločnosť používa napr. na taškách či krabičkách a je tak v širokom povedomí.

Nie že by to bola novinka. Kdééže. Modely v modrozelenom odtieni predstavujú značky už dlho. Napríklad pred pár rokmi Patek Philippe v limitke Nautilus, a to v skutočnej spolupráci so spoločnosťou Tiffany & Co. No, stáli majlant. Ale boli vypredané dosť rýchlo. Na zápästí ich nosí napríklad Leonardo DiCaprio, James LeBron, Jay Z, Tommy Hilfiger či Ed Sheeran.

Patek Philippe Nautilus.Patek Philippe Nautilus.

Od roku 1998 je farba Tiffany Blue registrovaná ako ochranná známka spoločnosti Tiffany & Co. Je vyrábaná ako súkromá zákazková farba spoločností Pantone s číslom PMS 1837, číslom odvodeným od roku založenia spoločnosti Tiffany.

A dnes aj mnohé ďalšie svetoznáme značky majú obvykle minimálne jeden kúsok vo svojej ponuke s týmto odtieňom. Medzi mojich obľúbencov patria Orisky, ale prekvapivo to pristane aj športovým Breitlingom Superocean alebo Doxa Aquamarine, ktoré si napokon na výrazné farby vždy potrpeli. A z tých hodinárskych-módnych potom žiari model od Gucciho.

Gucci 25H Watch.Gucci 25H Watch.

Počkať! Ešte jeden model ste podľa mňa nemohli minúť. Rolex. Či už Oyster Perpetual…

RolexRolex Oyster Perpetual.

...alebo Datejust…

Rolex Datejust.Rolex Datejust.

...alebo Day-Date či Daytona. Slávne modely so slávnou farbou sú okrem iného aj obľúbenou predlohou.

Dnešná fotogaléria ale bude o trochu (trochu viac) dostupnejších modeloch, ktoré v poslednej dobe zafarbili našu predajňu. Pripravení na svoje Tiffany? Tu sú.

Keď Cherles Lewis Tiffany vyberal pre svoju výročnú zbierku ručne vyrobených drahokamov práve tento odtieň modrej, možno netušil, že sa stane synonymom pre jeho luxusný obchodný dom. Inšpiráciou boli tyrkysové šperky obľúbené v 19. storočí, a tiež u viktoriánskych neviest, ktoré často dávali svojim doprovodom tyrkysovú brošňu v tvare holubice ako pamiatku na svadobný deň.

Casiá za pár eur, ktoré sa zháňajú horšie než Rolexky

Také Rolexky pre chudobných? Áno, tak nejako. Úprimne, momentálne je model Casio Collection MPT-1302 ťažšie zohnať než samotné Rolexky. Objavili sa kdesi na sociálnych sieťach a behom chvíľky boli vypredané. Aj u nás. Ale nejde o limitku, takže pokiaľ ich nemusíte mať teraz hneď, vykašlite sa na nákup za premrštené ceny a proste si počkajte, až ich Casio stihne doplniť.

Model má priemer 39 mm, takže po ňom chňapli ako muži, tak ženy. Materiálovo ide o mosadz, aj vďaka tomu mohlo Casio zostať na takej cene. Vodeodolnosť je základných 50 metrov, čo je dosť na bežné nosenie.

V menšom prevedení sa potom ponúkajú napríklad v bicolore s rose gold odtieňom.

Priemer 34 mm je ideálny pre dámske zápästie, puzdro je opäť z mosadze, iba dienko z ocele. A tá zvlnená korunka... že vám to niečo pripomína?

Festina nebude sedieť v kúte

Jedna z najobľúbenejších módnych značiek hodiniek Festina nemohla zostať pozadu. V odtieni Tiffany Blue urobila hneď niekoľko modelov.

Napríklad v kolekcii Boyfriend. Tento model je vo viacerých farbách než mnoho mužov dokáže rozpoznať, a tak Tiffany ponuku skôr len rozšírila.

Okrem strieborného variantu sú tiež v zlatom prevedení. A v tejto kolekcii mimochodom nájdete aj limitku v spolupráci s ambasádorkou značky Evou Samkovou.

Festina Boyfriend s fúzikmi. Limitovaná edícia Evy Samkovej Adamczykovej
21.2.2023 - Agáta Vřeská
Festina Boyfriend s fúzikmi. Limitovaná edícia Evy Samkovej Adamczykovej

Druhý model je z radu Modemoiselle. Omnoho zdobnejšie a ženskejšie prevedenie pôsobí v kombinácii s týmto blankytným odtieňom až nebesky. A rozhodne šperkovo.

Oba modely od Festiny majú minerálne sklíčko a vodeodolnosť 50 metrov. Naviac sú v celooceľovom prevedení.

Aká je dnešná Festina?
3.6.2019 - Agáta Vřeská
Aká je dnešná Festina?

Ťuk ťuk. Kto tam? Guess.

Módna značka, od ktorej máte doma možno aj kabelku alebo iný doplnok, ide vždy s trendom. A pokiaľ trend velí „tiffany blue“, nezostane pozadu.

Pánsky model Connoisseur s priemerom 44 mm osloví všetkých, ktorí rozpoznajú rolexovský štýl a chcú väčšie hodinky s týmto odtieňom.

Nechýba ani povestná zväčšovacia lupa nad dátumovkou. Sú však pre nenáročné nosenie, pretože majú iba 30 metrovú vodeodolnosť a minerálne sklíčko.

Dámam sa potom zavďačí model Cosmo s priemerom 36 mm a zdobnejším prevedením. Aj keď je viac do blankytnej modrej, než tyrkysovo zelenej. Ale o to žiarivejší.

Guess si potrpí na kamienky, a tak nechýbajú ani tu. Aj tak ide o triezvejší model. Teda, na Guess. Ale vďaka odtieňu modrej hravo zaujmú okoloidúcich aj vás samotných.

Dámske hodinky Guess – Fotogaléria tých najkrajších
5.12.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky Guess – Fotogaléria tých najkrajších

Mentolová, alebo zasa Tiffany?

Tissot PRX sa stali bestsellerom snáď vo všetkých odtieňoch. Ale v odtieni, ktorý Tissot označil ako Mint, zmizli o to rýchlejšie. U nás sa neohriali ani na tak dlho, aby sme ich stihli nafotiť.

Ale nebojte, zas budú. A na originálne farebné prevedenie sa oplatí počkať.

Tissot PRX – Fotogaléria geniálnej nostalgie
1.7.2022 - Agáta Vřeská
Tissot PRX – Fotogaléria geniálnej nostalgie

Podobne je to u Citizen Tsuyosa. Modelu, ktorý zdieľa s PRX retro prvky a súdkovité puzdro. Citizen ich uviedol hneď v niekoľkých farbách a potom…

Potom urobil škaredú vec. Pridal niekoľko ďalších, ale nie pre celosvetový trh. Škrečkuje si ich, nenásytník. A medzi nich patrí aj tiffanovský variant. Škoda. Ale on sa časom umúdri.

Citizen Tsuyosa recenzia – Objav roka?
17.10.2022 - Eliška Měrková
Citizen Tsuyosa recenzia – Objav roka?

A nakoniec ešte MeisterSinger. V jeho vintage kolekcii Neo nájdeme nové modely aj s Tiffany Blue. Na trhu by mali byť čo nevidieť.

Príbeh značky MeisterSinger – Dokonalosť nepríde počas niekoľkých sekúnd
25.1.2022 - Agáta Vřeská
Príbeh značky MeisterSinger – Dokonalosť nepríde počas niekoľkých sekúnd

A to bol len malý zoznam. Modely v tomto odtieni pripravujú aj ďalšie značky. Prezradiť môžem napríklad očakávanú novinku od Certiny.

Teraz už stačí vybrať si svoje Tiffany.

Mohlo by vás ďalej zaujímať:

Zlaté dámske hodinky – Fotogaléria
29.12.2021 - Agáta Vřeská
Zlaté dámske hodinky – Fotogaléria

Orient Star fotogaléria – Keď sú jedny krajšie než druhé
18.10.2022 - Agáta Vřeská
Orient Star fotogaléria – Keď sú jedny krajšie než druhé

Tri "povedomé" hodinky Ingersoll – Poznáte inšpiráciu?
6.12.2023 - Eliška Měrková
Tri "povedomé" hodinky Ingersoll – Poznáte inšpiráciu?

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku