» Blog » Tissot

Dámske hodinky Tissot Lovely Square – Fotogaléria tých najroztomilejších hodiniek pod žiarovkou

Tagy: Fotogaléria | Tissot | Dámske | Klasické | Tradičné

Agáta Vřeská | 9.9.2022 | 5 MIN

Je to hranaté, je to pôvabné a tiká to. Čo je to? Predsa Tissot Lovely Square! Hodinky, ktoré sú skutočne lovely a v toľkých farbách, až oči nestíhajú. A tento šperk v podobe hodiniek si svoju fotogalériu rozhodne zaslúži.

Elegantné dámske hranaté hodinky – Fotogaléria
12.1.2024 - Eliška Měrková
Elegantné dámske hranaté hodinky – Fotogaléria

Dve skupiny žien

Podľa mojej doterajšej skúsenosti existujú v prístupe k týmto hodinkám dve skupiny žien. Prvá tieto drobné hodinky v hranatom puzdre považuje za neodolateľne decentné a čarovné.

Táto prvá skupina žien sa pri vitríne s modelom Lovely Square okamžite zastaví a rozhodne sa ich vyskúšať. A akonáhle zistí, ako originálne a elegantne na ruke vyzerajú, rezolútne či nenápadne vysloví želanie jedny vlastniť.

Príbeh značky Tissot – Inovátori podľa tradície
11.6.2021 - Eliška Měrková
Príbeh značky Tissot – Inovátori podľa tradície

Druhá skupina žien na nich nevidí nič, čo by stálo za reč a počastuje ich slovami: tak tie sú príšerne malé, že? Pokiaľ patríte medzi druhú skupinu, rovno vás odkážem na celý rad krásnych hodiniek vo väčších rozmeroch či v typickom okrúhlom dizajne.

Najkrásnejšie dámske hodinky
8.10.2021 - Eliška Měrková
Najkrásnejšie dámske hodinky

Veľké a elegantné dámske hodinky – Fotogaléria
3.5.2021 - Eliška Měrková
Veľké a elegantné dámske hodinky – Fotogaléria

Pokiaľ je tu ale možnosť, že nakoniec zistíte, že (hoci ste to vôbec nečakali) spadáte do prvej skupiny a model Tissot Lovely Square vás niečim až prekvapivo zaujal, smelo ďalej do dnešnej fotogalérie. Prezradím praktické informácie a budeme aj ľahko filozofovať o neuchopiteľnej zaujímavosti trendu malých a hranatých hodiniek.

Čo o nich potrebujete vedieť

Začneme tými praktickými informáciami. Kolekcia Lovely Square sa skutočne radí k jedným z najmenších hodiniek. Zodpovedajú tomu aj parametre, kde priemer je 20 mm a hrúbka 7,1 mm. Na prvý pohľad sa môžu zdať pomerne hrubé, ale je to skôr optický klam vzhľadom k malému priemeru.

Vo vnútri je quartzový strojček ETA 901.001, teda strojček na bežnú batériu, ktorá raz za čas vyžaduje výmenu.

Veľká škoda je u modelu iba základná vodeodolnosť 30M, ale malo by to bohato stačiť na bežný kontakt s vodou, ako je umývanie rúk, striekance, okolitá vlhkosť či dážď. A aj tak, merať čas za ktorý dáte dĺžku bazéna, si na týchto hodinkách asi naozaj neplánujete…

Sklíčko je samozrejme zafírové, teda najodolnejšie voči poškriabaniu, aké môžete u hodiniek mať. Hodinky prekvapia aj celkom dobrou čitateľnosťou, teda – s ohľadom práve na menšie rozmery.
Lovely Square sa ponúkajú v niekoľkých variantoch líšiacich sa najmä farebnou PVD úpravou oceľového puzdra a prípadne osadením. Niektoré majú iba jednoduché indexy, iné drobné diamanty.

PVD úprava hodiniek – najčastejšie otázky
21.2.2021 - Agáta Vřeská
PVD úprava hodiniek – najčastejšie otázky

Remienky sú buď zo syntetickej kože (v Tissote myslia na zvieratká) alebo z jemnučkej oceľovej spleteniny, ktorá hodinkám dodáva asi ešte decentnejší ráz.

Špecifickou záležitosťou je potom ešte tzv. Summer Set, kde Tissot do krabičky v tvare srdca poskladal hodinky a k tomu hneď tri náhradné farebné remienky.

A vďaka spôsobu rýchleho upínania, kedy k výmene remienkov nepotrebujete ďalšie náradie ani pánsku zručnosť, dokážete vyčarovať vždy iné hodinky a zaujímavo ich tak zladiť s aktuálnym outfitom. Letným názvom sa ale nenechajte pomýliť. Aj keď ide o veselé farby, hodiť sa podľa mňa budú po celý rok.

Animálna príťažlivosť

Nie je to tak dávno, čo prišiel na predajňu sympatický pár. Muž si hrdo odnášal funkciami nabúchanú novinku Garmin Fenix 7X, kým dáma sa už od pohľadu zameriavala skôr na estetické hľadisko veci. Neprišla pre hodinky, bola v ten deň iba v úlohe cenného názoru svojho partnera. To ešte netušila, že podľahne skoro animálnej príťažlivosti leopardích Lovely Square.

385,00 € (doručíme do 10.5.)

Áno, tieto hodinky jej aj cez svoje drobné rozmery okamžite padli do oka. Najprv si ich len skúsila. Ale neprišla pre hodinky, takže s poďakovaním spoločne odišli. Netrvalo to ani štvrť hodiny a prišla si pre model s leopardím remienkom – keby neprišla hneď, vraj by aj tak prišla za pár dní. Takto si ušetrila cestu. Proste láska. True story.

Z exotických vzorov zvolil Tissot leoparda, zebru a žirafu. Bežne týmto safari remienkom neholdujem, ale musím uznať, že spomínanej dáme sadli ako by boli navrhnuté práve pre ňu. A viem, že takých žien, ktoré presne vedia, čo chcú a čo im svedčí, je celý rad. A tieto drobné, ale rozhodne nie prehliadnuteľné modely si svoje zákazníčky nájdu bez mrknutia žirafieho oka.

Diamanty sú večné. V akejkoľvek veľkosti

Ja si aj tak vždy spomeniem na Moulin Rouge a kurtizánu Satine ako spieva o diamantoch. Aj keď o tom, že sú najlepšou kamarátkou žien spievala už Marylin Monroe, že? Ó áno, spomínam si na tie jej ružové šaty a sexy blond kukuč. A zmenilo sa od tej doby niečo? Asi nie. Pri vyslovení toho slova sa začne blyšťať aj okolitý vzduch. Diamanty.

Dámske hodinky osadené diamantmi – Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky osadené diamantmi – Fotogaléria

Tissot volí pri niektorých modeloch Lovely Square práve drobné, ale nespochybniteľné diamanty. A nespochybniteľné myslím do pôvodu aj kvality. Žiadny čierny trh alebo pochybnosti o pôvode či kvalite. Sú síce skutočne drobné, ale aj s 12 diamantmi na číselníku sa cena pohybuje okolo hranice 400 eur. Čo viac si želať, než práve dostupný pocit luxusu?

Dámske hodinky s diamantmi do 550 eur – Fotogaléria
7.12.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky s diamantmi do 550 eur – Fotogaléria

Komu vlastne svedčia drobné hodinky?

Panuje názor, že drobné hodinky sa hodia hlavne na útle ruky. To aby dámam s väčším obvodom zbytočne opticky nezväčšovali zápästie. Nemám odvahu stavať sa do role sudcu, tobôž estéta. Ale je dosť možné, že hranaté hodinky tento mýtus do istej miery rúcajú.

Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria

Tissot T-My Lady recenzia – Drobné a decentné hodinky pre elegantnú minimalistku
28.4.2021 - Eliška Měrková
Tissot T-My Lady recenzia – Drobné a decentné hodinky pre elegantnú minimalistku

Podľa mojich skúseností sadnú totiž práve tým ženám, ktoré vedia, ako ich nosiť. Toto ľahké retro, ktoré sa stáva znovu módnou záležitosťou, je skrátka svojimi tvarmi nadčasové a väčšie zápästie má schopnosť niekedy zjemniť, kým úzke ruky získajú s drobnými hodinkami až éterickú jemnosť.

Inšpiráciou boli modely zo 60. rokov minulého storočia, kedy boli malé a hranaté hodinky bežnou dámskou záležitosťou. Oversize hodinky prišli vlastne až v nedávnej dobe a ich trend rozhodne nemizne. Avšak do popredia záujmu medzi značkami sa dostávajú opäť práve hranaté tvary a drobnejšie rozmery.

Hamilton Capsule Collection recenzia – Ako vyzerajú hodinky od hviezdnej kostymérky?
9.3.2022 - Eliška Měrková
Hamilton Capsule Collection recenzia – Ako vyzerajú hodinky od hviezdnej kostymérky?

Ale bolo by chybou tvrdiť, že sú pre každého. Aj veľkosť zápästia má svoje hranice. A tento model dva krát dva centimetre bol naozaj cielený najmä na menšie zápästie, čomu zodpovedá aj maximálny obvod hodiniek do 17 cm pri modeloch na koži a zhruba 18,5 cm u oceľových náramkov. Pokiaľ teda máte väčší obvod zápästia, Lovely Square by som nedoporučila už len z tohto dôvodu.

V každom prípade sú špecifickým modelom, s ktorým musíte mať pocit, že je to to pravé hranaté. Len s vašim vlastným sebavedomím budú vyzerať skutočne perfektne.

Najobľúbenejšie dámske hodinky Tissot
26.10.2020 - Eliška Měrková
Najobľúbenejšie dámske hodinky Tissot

Recenzia na prvé "dámske" Tissot Seastar alebo rozbijem svoje prasiatko?
4.4.2022 - Eliška Měrková
Recenzia na prvé "dámske" Tissot Seastar alebo rozbijem svoje prasiatko?

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku