» Blog » Tissot

Tissot Seastar – Fotogaléria potápačských svalovcov

Tagy: Fotogaléria | Tissot | Pánske | Klasické | Potápačské | Tradičné

Eliška Měrková | 10.8.2022 | 4 MIN

Dlhoročná tradícia, uznanie hodinkových nadšencov, švajčiarsky rodokmeň, skvelé parametre a hlavne... ten dizajn! Preto sú potápačské hodinky Tissot Seastar prvým doporučením, ktoré dávam zákazníkom, ktorí hľadajú švajčiarske potápačské hodinky v cenovo dostupnejších vodách. Z akých môžete vyberať? Pozrite sa do našej fotogalérie.

Seastar 2000 – Nabúchaný potápač s ofi certifikáciou

Najväčší frajer medzi potápačmi od Tissotu je jednoznačne Seastar 2000. A to nielen kvôli ich mohutnej oceľovej konštrukcii, ktorá osloví najmä milovníkov väčších hodiniek.

So Seastar 2000 nám Tissot prvýkrát ponúkol oficiálnu certifikáciu pre potápačské hodinky, pre ktorú musí ťažkými testami prejsť každý jednotlivý kus.

Seastar 2000 Professional boli navrhnuté pre profesionálnych potápačov, ktorí čelia značným hĺbkam a extrémnym podmienkam. Preto sú hodinky vodeodolné do 2000 ft (600 M) a na boku puzdra, konkrétne na deviatej hodine, nájdeme tzv. héliový ventil, ktorý je určený k použitiu iba počas saturačného potápania.

VŠETKO NA TÉMU: Vodeodolnosť hodiniek
10.3.2021 - Agáta Vřeská
VŠETKO NA TÉMU: Vodeodolnosť hodiniek

To, čo nás k Seastar 2000 ťahá snáď najviac, je dizajn. Štruktúrované číselníky vidíme v poslednej dobe častejšie, avšak vzhľad minuloročnej novinky (2021) nás v dobe jej vydania posadil na zadok.

Na číselníku zúri oceán, čo symbolizuje skutočnosť, že vo vode budú Seastary vo svojom živle.  Vo farbách Tissot spolieha na tyrkysovú, modrú alebo čiernu postupne prechádzajúce do tmavšieho tónu.

Oceľ, silikón či textil – na tom všetkom môžete Seastar 2000 nosiť. Zhodnoťte teda, ktorý variant pre vás bude najvhodnejší. Oceľ pôsobí rozhodne najelegantnejšie a náramok je podarený, avšak pridá na váhe. Textil naopak dodá ležérnejší nádych a po silikóne siahnu skôr športovci.

Dnes už je na trhu mnoho farebných variantov.

Ako celkom odvážny dizajnový krok sa javí priehľadné dienko. Zo zadnej strany môžete pozorovať pohyb automatického strojčeka, čo je u hodiniek, ktoré majú prekonávať extrémne podmienky, skutočne neobvyklé.

... zajímavé je plné dýnkoStrojček zo zadnej strany kryje opäť zafírové sklíčko. Jedná sa o Powermatic 80 s vysokou rezervou chodu 80 hodín a s vláskom z Nivachronu, ktorý zvyšuje rezistenciu proti magnetizmu.

Tissot Seastar 2000 Professional – Vôbec prvé certifikované potápky od Tissotu
17.6.2021 - Eliška Měrková
Tissot Seastar 2000 Professional – Vôbec prvé certifikované potápky od Tissotu

Mechanické Seastar 1000 – Pravá švajčiarska legenda

Modely Seastar 1000 sú starším, trochu chudším bratom dvojtisícoviek. Zatiaľ čo novšie S2000 v priemere dosahujú 46 mm a 16mm hrúbky, S1000 dorástli "iba" do priemeru 43 mm (hrúbka 13 mm). Na športové hodinky je to však stále vhodná hodnota a na ruke pôsobia naozaj vyváženým dojmom.

Ja som úplne spokojný. Naživo sú ešte omnoho krajšie než na obrázku, celkové prevedenie je skvelé. Na ruke sa dobre nosia. Od nákupu som nemal na ruke nič iné. A obchod tiež musím pochváliť, komunikáciu a ochotu. Úplná spokojnosť. – Petr

Potápačské modely Seastar Tissot vyrábal už v 70. rokoch. Dizajn sa časom samozrejme menil, ale určitá nadčasovosť, kvalitné spracovanie a spoľahlivosť pretrvala.

Každé hodinky Seastar sú samozrejme chránené zosilneným, prakticky nepoškriabateľným zafírovým sklom. A luminiscenciou zahanbia nejedny potápky na trhu.

Pozrite sa, ako hodinky Seastar dopadli v súboji luminiscencií:

VŠETKO NA TÉMU: Luminiscencia – Súboj medzi značkami
29.6.2022 - Eliška Měrková
VŠETKO NA TÉMU: Luminiscencia – Súboj medzi značkami

Dizajn je tradičný a skrátka – tak majú potápky vyzerať. Čitateľnosť je výborná, luneta je jednosmerne otočná so značením desaťminútových intervalov a korunku chránia výstupky po bokoch puzdra. Všetko Tissot osviežil živými, avšak stále decentnými farebnými kombináciami a brúsením číselníka.

Strojček Powermatic 80 poteší vysokou rezervou chodu 80 hodín – hodinky tak napríklad v piatok odložíte a po víkende vám stále pobežia.

Seastar 1000 so stopkami

Pokiaľ vás láka ešte športovejší dizajn obohatený o funkciu stopiek a súčasne vás uspokojí aj pohon na batériu, siahnite po Seastar 1000 Chronograph.

Parametrovo zostávajú rovnaké, ako mechanický náprotivok bez chronografu (stopiek), nechýba 300m vodeodolnosť, zafírové sklo, jednosmerne otočná luneta, skvelá čitateľnosť a skrátka všetky náležitosti, ktoré k potápkam patria.

Tieto Seastary sú síce stvorené pre (pod)vodné aktivity, ale vďaka ich dizajnu so šmrncom športovej elegancie sú častým pánskym doplnkom aj pre bežné každodenné nosenie.

To však nič nemení na fakte, že čo sa odolnosti týka, stojí pred vami rýdzi potápačský nástroj. Preto sú dienko, korunka aj tlačidlá stopiek šrobovacie.

Ako bolo spomínané vyššie, hodinky sú na batériu a konkrétne v nich beží strojček ETA G10.212, ktorý dokáže upozorniť na koniec životnosti batérie (sekundová ručička začne skákať po viacsekundových intervaloch).

A na koniec vám prezradím, že aj keď môžu byť fotky Seastarov sebalepšie, nič sa nevyrovná pohľadu (a vyskúšaniu) naživo.

Mohlo by vás ďalej zaujímať:

Pánske hodinky Tissot – Fotogaléria tých najobľúbenejších
21.1.2022 - Eliška Měrková
Pánske hodinky Tissot – Fotogaléria tých najobľúbenejších

Tissot PRX – Fotogaléria geniálnej nostalgie
1.7.2022 - Agáta Vřeská
Tissot PRX – Fotogaléria geniálnej nostalgie

Recenzia na prvé "dámske" Tissot Seastar alebo rozbijem svoje prasiatko?
4.4.2022 - Eliška Měrková
Recenzia na prvé "dámske" Tissot Seastar alebo rozbijem svoje prasiatko?

Mido Ocean Star 200C recenzia – Špičkové spracovanie a zvlnený číselník
30.6.2021 - Agáta Vřeská
Mido Ocean Star 200C recenzia – Špičkové spracovanie a zvlnený číselník

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku