» Blog » Tissot

Tissot Supersport IIHF 2024 Czechia – Špeciálna edícia k Majstrovstvám v ľadovom hokeji.

Tagy: Recenzie | Tissot | Pánske | Klasické | Tradičné

Agáta Vřeská | 3.4.2024 | 4 MIN

To, že sme hokejové národy, je všeobecne známe. Rok 2024 je však pre Českú republiku skutočne historickým okamihom, pretože sa tu konajú majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. A spoločnosť Tissot prináša všetkým fanúšikom hodiniek a hokeja špeciálnu edíciu Tissot Supersport IIHF 2024 Czechia.

Model vychádza z pôvodného modelu Supersport. Výnimočným ho robí limitované množstvo, ktoré bolo vyrobené s gravírovaním na ciferníku s logom IIHF a označením 2024 Czechia.

Súčasťou balenia je aj špeciálny modrý gumený remienok a hokejový puk s logom Tissot ako darček.

Kúpte si hodinky zo špeciálnej edície Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji IIHF 2024 a zažite atmosféru majstrovstiev sveta naživo! Každý, kto si kúpi špeciálnu edíciu hokejových hodiniek Tissot Supersport Czechia 2024 do 2. 5. 2024 a zanechá na seba kontakt, bude automaticky zaradený do žrebovania o 20 vstupeniek (10 výhercov po 2 vstupenky) na zápasy Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji IIHF 2024 v Českej republike.

Podrobnú recenziu modelu Supersport sme už v našom časopise napísali, ale nezaškodí pripomenúť si niektoré zaujímavosti a pridať niekoľko drobných postrehov.

Tissot Supersport Chrono recenzia – Švajčiarsky pretekár ako z továrne na športiaky
22.2.2021 - Martin Balabán
Tissot Supersport Chrono recenzia – Švajčiarsky pretekár ako z továrne na športiaky

Tieto hodinky majú v každom ohľade silný športový náboj a dynamika z nich priam srší. Nie je to len záležitosť prvého pohľadu, ale aj konštrukcie a jednotlivých detailov.

Základom sú samozrejme stopky s presnosťou 1/10 sekundy a kapacitou 30 minút. V kombinácii s tachymetrickou stupnicou je tu potom spojenie s pretekmi, kde chcete zastaviť čas alebo zistiť svoju priemernú rýchlosť.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v roku 2024 sa uskutočnia v Českej republike a sú 87. šampionátom, ktorý organizuje Medzinárodná hokejová federácia (IIHF). Turnaj sa uskutoční v Prahe a Ostrave od 10. mája do 26. mája 2024.

Klasické rozloženie 3 čiastkových čísiel je vo výraznom farebnom kontraste, aby bola zachovaná dobrá čitateľnosť. Spodná zobrazuje sekundy normálneho času, pravá desiatky sledovaných sekúnd, ľavá sledované minúty. Na šiestej hodine nájdeme okienko s dátumovkou v oceľovom rámčeku.

Pokiaľ ide o ciferník, je dôležité spomenúť jeho plastickosť, ktorá nemusí byť z fotografií zrejmá. Či už ide o kruh s indexmi, v ktorom sú zasadené luminiscenčné bodky, alebo možno o kruh jednotlivých subciferníkov. Všetko je potom umocnené modrým odtieňom, ktorý sa v rôznych častiach ciferníka mení a je ovplyvnený aj uhlom pohľadu a množstvom svetla, ktoré naň dopadá.

Ručičky sú široké, rovnako ako hlavné indexy. Sú vyplnené luminiscenčným materiálom Super-LumiNova, a to v takej miere, že o čase nepochybujete ani na diaľku, dokonca ani po zotmení.

Oceľová luneta má nenápadné výrezy, hoci je masívna, a jej účel je teda čisto estetický a umocňuje športový charakter modelu Supersport. Na vnútornej hliníkovej vložke nechýba spomínaná tachymetrická stupnica.

VŠETKO NA TÉMU: Lunety a stupnice – Tachymeter
12.5.2021 - Eliška Měrková
VŠETKO NA TÉMU: Lunety a stupnice – Tachymeter

Samotné puzdro pôsobí klasickým dojmom, všimnite si však výrazné dlhé nožičky, ktoré hodinky nielen opticky, ale predovšetkým prakticky predlžujú.

Priemer puzdra s korunkou je 50,3 mm. Od ucha k uchu je 54 mm, ale je dôležité započítať koncový článok na verzii s oceľovým náramkom, ktorý toto číslo zvyšuje na 56 mm.

Vďaka tomu sú hodinky naozaj väčšie a vhodnejšie pre širšie pánske zápästia. Dovolím si však nesúhlasiť s kolegom, ktorý ich vo svojej predchádzajúcej recenzii odporúčal pre mužov s obvodom zápästia 20+ cm.

Ako môžete vidieť na videu, aj na obvode zápästia 17,2 cm vyzerajú skvele, najmä ak máte radi veľké hodinky. Navyše veľmi nezáleží len na obvode, ale aj na tvare vášho zápästia. Rozhodne však pôsobia robustnejšie a pre tých, ktorí hľadajú skôr menšie a nenápadné hodinky, nebudú Supersports tým pravým.

Dizajnovo sú potom naozaj dobre premyslené. Napríklad detail v podobe modrého orámovania tlačidiel stopiek alebo pekné leštenie na hranách nožičiek puzdra pôsobí veľmi dobre. Ide o detaily, ktoré však pri bližšom pohľade na hodinkách oceníte.

Samotný náramok ma teda zaujal. Ten je rovnako ako puzdro vyrobený z chirurgickej ocele. Jednotlivé články sú skôr menšie, ale stále majú hrany, takže pôsobia naozaj športovým, nechcem povedať technickým, mužným dojmom.

Zapínanie je potom robustné a dokonca má okrem mikroregulácie aj predĺženie, čo by som nečakala. Pre mňa je len škoda, že otváranie nie je riešené tlačidlami. Na druhej strane som ráda za bezpečnostný zámok, takže náhodné otvorenie náramku počas nosenia je takmer nemožné.

Rozstupy sú 22 mm, navyše náramok je vybavený rýchloupínačom, takže Tissot sa postaral o čo najjednoduchšiu výmenu pre používateľa. Mimochodom, súčasťou tejto špeciálnej edície je aj modrý gumený remienok, ktorý dodáva hodinkám úplne inú dynamiku.

Pridám ešte niekoľko dôležitých faktov. Vodotesnosť je tu 100 metrov, takže sú vhodné aj pre náročnejších používateľov a kontakt s vodou by nemal byť problémom ani v prípade napríklad sprchovania alebo plávania. Bohužiaľ, korunka je len nacvakávacia, takže v tomto smere treba predsa len dbať na opatrnosť.

Sklo je zafírové, čo znamená, že je vysoko odolné voči poškriabaniu. Absencia antireflexnej vrstvy je trochu škoda, ale vďaka výraznému kontrastu ciferníka a ručičiek to nie je až taký problém.

Vo vnútri sa nachádza quartzový strojček ETA s funkciou stopiek a tiež funkciou End of Life, takže skákajúca sekundová ručička vás upozorní na vybíjanie batérie.

Ciferník je plný, zacvakávací a je na ňom vygravírovaný text, že tento konkrétny model je vyrobený pre Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2024 v Českej republike.

Tissot Supersport Quartz predstavenie – Tak trochu iné Superšporty
16.7.2021 - Eliška Měrková
Tissot Supersport Quartz predstavenie – Tak trochu iné Superšporty

Pánske hodinky Tissot – Fotogaléria tých najobľúbenejších
21.1.2022 - Eliška Měrková
Pánske hodinky Tissot – Fotogaléria tých najobľúbenejších

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku