» Blog » Invicta

Invicta vo svojej najšialenejšej podobe – Fotogaléria TOP 11 crazy modelov

Tagy: Fotogaléria | Invicta | Klasické | Fashion

Agáta Vřeská | 29.11.2020 | 5 MIN

Na čom asi idú dizajnéri Invicty? A kam až sa dá na ceste šialených hodiniek zájsť? Často nie je vôbec jasné, či ide o geniálne nápady, ktoré rozširujú hodinárske spektrum alebo pomyselný vrchol gýča.Ale priznajme si, že dokážu pobaviť, zaujať a niektoré sú fakt dobre premyslené. TOP 11 bláznivých hodiniek Invicta, ktoré aktuálne nájdete v našej zbierke.

(11) Invicta Russian Diver. Trocha francúzskeho sci-fi

797,40 € skladom

Vezmite akýkoľvek model z radu Russian Diver a dajte ho na zoznam. Zapadne. Zoznam predimenzovaných a šialených kúskov je zrejme tiež jediné miesto kam zapadne. Priemer puzdra nejde pod 50 mm a nezaobíde sa bez megalomanskej korunky na retiazke. Tento model je ale perfektnou ukážkou kombinácie crazy a funkčnej Invicty. 1000 metrová vodeodolnosť, Swiss strojček s GMT a k tomu kožený remienok, čo nemá šancu vo vode uspieť. Ale kde inde nájdete hodinky, čo vyzerajú ako helma skafandra z príbehov Julesa Verna?

(10) Invicta Aviator Zulu Time. Jeden čas nestačí

Nie jedna. Nie dvr, ale hneď štyri časové zóny. Futuristicky a po invicťácky šialene vyzerajúce hodinky vás budú baviť aj v detailoch.

Napríklad že jedna luneta je akože azimutálna, ďalšia akože potápačská... A len mne pripomínajú číselníky moto budíky aleebo leteckú dráhu?

(9) Invicta Cuadro Zager Exclusive. Hraj sa, tu máš hodinky

Vyzerá to ako pinball, má to guľôčku ako pinball... Ale nie je to pinball. Sú to hodinky Invicta s pinballom!

A je fakt funkčný. Po bokoch je tlačidlo pre odpal guľôčky a dlhá chvíľa už nehrozí. Samozrejme žiadne zvkukové efekty to nemá, ale aj tak je to cool, nie?

(8) Invicta S1 Rally. Športiak, ktorý jazdí aj pod vodou

Ako sa podarilo dať dohromady tak rozličné prvky, je mi záhadou. Masívne puzdro v celozlatej úprave, číselník s motívom ryby, miesto oka kamienok a akoby ošúpaná čierna. Navyše v kontraste so zlatými lesklými rúčkami s helvetským krížom a priehľadom na zotrvačník. A to najlepšie, rybie vnútornosti sú japonského pôvodu skompletizované v Malajzii. K tomu nejaký ten trilobit na čiernej gume a máte jasného kandidáta na dnešný zoznam. A spomenula som, že sú hodnotené na 500 metrov WR, so zafírom a v rade S1 Rally? To nemá chybu!

(7) Invicta Gladiator – Tie by Spartakus asi nečakal

Spartakus viedol rebéliu proti Rimanom, Invicta zas proti hodinkovým konzervatívcom (a podľa nich aj proti dobrému vkusu). Do boja vyrazila s masívnymi hodinkami Gladiator.

Silné telo Gladiátorov je ovenčené reťazami, čo dáva hodinkám nielen peknú symboliku, ale aj dizajnovú dynamiku. Na svoje si potom prídu páni, ktorým vyhovuje kúsok v 43mm priemere puzdra (čo je na Invictu subtílna veľkosť), a tiež tí, ktorí radšej siahnu po Gladiátoroch so šialeným priemerom 58,3 mm:

To už je teda bojovník.

(6) Invicta Marvel Punisher. Umrlec vychádza v noci

Z Punishera tuhne krv v žilách. A ja sa priznám: tieto hodinky ma trochu desia. Lebka na číselníku je ľahko luminiscenčná, takže ak sa nezľaknete cez deň, skúsi to na vás ešte večer. Inak sú to ale hodinky s nápadom. Číselník sa vie na svetle pohrať s farbami, vodeodolnosť je na päťstovke a pevnosť k tomu samozrejme patrí. Sekundovkou s lebkou otáča švajčiarska Ronda a môžete si stopnúť, za ako dlho sa dostanete na pokojnú tepovú frekvenciu, kým vás niečo vydesí...

(5) Invicta Spiderman. V invicťáckej sieti

S hodinkami Invicta Spiderman získavate všetko. Pavúčika na sekundovke, nočné mesto, pavúčie oči a v nich deň v týždni a stopované minúty. V sieti sa zachytila aj dátumovka a sekundovka.

Marvel vs. DC Comics – fotogaléria komiksových hodiniek Invicta
9.2.2021 - Dominik Hok
Marvel vs. DC Comics – fotogaléria komiksových hodiniek Invicta

Naviac okrem toho, že model spadá do Marvelovských hrdinov, dizajnovo je to model Bolt, a to znamená hlavne charakteristické oceľové lanko okolo lunety a obrie rozmery.

Invicta – Prehľad modelových radov
16.4.2021 - Eliška Měrková
Invicta – Prehľad modelových radov

(4) Invicta Star Wars R2-D2. Zmenšený Artoo-Detoo

Kolekcia Star Wars je kapitolou sama o sebe. Baví ma každý nový kúsok, ale domov si ich vezme len málokto. Vypredávať limitky však nie je obvykle problém. Je to túžba po troche recesie? Spojenie fanúšikovskej základne Hviezdnych vojen a hodiniek? Ťažko povedať, ale u Invicty môžeme mať svoju obľúbenú postavu lúsknutím prstov.

C-3PO, Mandalorian, Darth Vader, to všetko je v ponuke. Vrátane roztomilého R2-D2 preneseného do modrobielych hodiniek.

Fotogaléria Invicta Star Wars – Invicťácke impérium vracia úder
12.3.2024 - Eliška Měrková
Fotogaléria Invicta Star Wars – Invicťácke impérium vracia úder

(3) Invicta Reserve Bolt Zeus. Technika maliarskeho plátna

Dia jeho! To je farieb! Hodinky pripomínajú skôr maliarske plátno, takže ich Invicta urobila poriadne veľké, nech sa tam toho zmestí čo najviac. Povrchová úprava sa nazýva Aqua-Plating a pôsobí naozaj presvedčivo. Nechýbajú ani typické Reserve prvky ako oceľové lanká.

Tak isto farebný je aj číselník. Na ňom mimochodom nájdete celkom veľký zoznam funkcií ako dátum, deň v týždni, stopky. A tiež ozdobné kamienky a ďalšie dizajnové prvky. Pretože čím viac tým lepšie. Tá hravosť sa ale prenesie. Ako telo tak náramok je z ocele, hoci to pod nánosom farby nemožno poznať. Takže nielen, že to neprehliadne okolie, ale ani vaša ruka. Keby ste chceli na zápästí iný obraz, sú napríklad aj v „konzervatívnejšej" podobe.

(2) Baby Yoda. Najroztomilejšie hodinky vo vesmíre

Tak ja sa priznám. Hodinky Invicta Baby Yoda sú na zozname, pretože pri pohľade na nich vždy nasleduje úsmev na tvári. A v Star Wars edícii táto postava celkom chýbala. A samotné hodinky? Obrovský priemer (52 mm), obrovská vodeodolnosť (500 metrov) a poriadne tlstučké (18 mm). Yoda je zobrazený metódou Aqua Plating a umocňuje to dojem z hodiniek. Zaujímavo je riešený aj ukazovateľ stopiek. A naviac ide o limitku v počte 1977 kusov.

Fotogaléria Invicta Star Wars – Invicťácke impérium vracia úder
12.3.2024 - Eliška Měrková
Fotogaléria Invicta Star Wars – Invicťácke impérium vracia úder

(1) Invicta DS Comics Joker. Žarty stranou. Toto je pravé šialenstvo!

Túto tvár si zapamätáte. Joker je (hneď po Mickeym) môj najobľúbenejší kúsok z "entertainment section" Invicty. Nežartujem. Zaberie vám niekoľko minút, než objavíte všetky zákruty. Zaujímavá štruktúra číselníka, jedovaté odtiene a tá fialová!

A hlavne – ten vražedný pohľad... Na číselníku nájdete aj dátumovku a deň v týždni. Hodinky majú naviac viac než slušnú 200metrovú vodeodolnosť a obrie invicťácke rozmery.

A kam si svoje šialené Invicty odložiť, keď na nich zrovna nemáte náladu alebo príležitosť? Pozrite sa na rozmanitú ponuku kufrov na hodinky Invicta.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku