Transparency nálepka – Pečať pravosti

Tagy: Technológie a pojmy | Inteligentné

Dominik Hok | 29.10.2021 | 1 MIN

Pokiaľ uvidíte na krabičke od smart hodiniek Transparency nálepku, môžete si naskenovaním QR kódu overiť, že sa jedná o zariadenie priamo od originálneho výrobcu. Najčastejšie ju nájdeme na krabičke od smart hodiniek Garmin a má zabrániť predaju falzifikátov.

Čo znamená Transparency App nálepka?

Samotný Forbes nazval program Transparency "najhoršou nočnou morou falšovateľa". A prečo? Na Transparency nálepke nájdete QR kód a jeho naskenovaním si môžete overiť pravosť tohto produktu. Všade na svete sa totiž predáva kopa falzifikátov a táto nálepka tomu má zabrániť.

Sú všetky Garminy bez Transparency nálepky falzifikát?

Toto určite nie je pravda. Nemôžeme hovoriť za všetkých slovenských predajcov, ale my v Hodinky 365 objednávame smart hodinky Garmin priamo od výrobcu. Niektoré modely na krabičke túto nálepku majú, niektoré zasa nie. Najčastejšie sa ale jedná o drahšie modely. Predpokladá sa, že do budúcna by túto nálepku mohli mať úplne všetky modely.

Teraz sú tieto nálepky videné hlavne na krabičkách od Garminu, ale nemusí to tak zostať a v budúcnosti ju môžu používať aj ostatné značky.

Ako naskenovať Transparency nálepku?

Do mobilného telefónu si stiahnite aplikáciu Transparency. Po naskenovaní by ste mali byť presmerovaní k informáciám o pravosti vášho zariadenia.

Čo sa týka Slovenskej republiky, je v súčasnosti aplikácia z nejasného dôvodu nedostupná. Snáď sa to ale čoskoro zmení.

Dá sa falšovať samotná nálepka?

Áno, núka sa otázka: A čo keď niekto falšuje aj samotnú nálepku? Nemôžeme to povedať úplne s istotou (pretože služba nie je v SR zatiaľ dostupná), ale pravdepodobne sa bude skenovanie QR kódu niekde ukladať. Pri naskenovaní teda pravdepodobne uvidíte, kedy došlo k predošlému skenovaniu tohto QR kódu. V budúcnosti to zistíme podrobnejšie.

Kde sa ďalej môžete dočítať o Transparency programe:

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre