» Blog » Xiaomi

Xiaomi Mi Smart Band 6 predstavenie – Čo prináša nová generácia?

Tagy: Správy | Xiaomi | Inteligentné

Dominik Hok | 7.4.2021 | 3 MIN

Nie je to ani 9 mesiacov, čo svetlo sveta uzrela piata generácia obľúbeného čínskeho smart náramku, a je tu Xiaomi Mi Band 6. Otázkou je... Čím všetkým stihla firma Xiaomi obohatiť tento náramok po deviatich mesiacoch?

Čo je na Xiaomi Mi Band 6 nové?

Nie je nič lepšie než naservírovať to hneď na začiatku. Čo prináša Mi Band 6 oproti predchádzajúcim generáciám:

  • Väčší displej s vyšším rozlíšením aj jemnosťou
  • Puzdro náramku je vyššie a užšie
  • Predáva sa v niekoľkých farebných kombináciách
  • Väčšia ponuka športových aktivít
  • Senzor okysličenia krvi

Displej teraz pokrýva celú prednú stranu náramku

Dominantou novej generácie je rozhodne displej, ktorý narástol z 1,1 palca na 1,56 palca a používa technológiu Full Screen Amoled. Xiaomi využilo celý priestor prednej strany náramku a pokrylo ho displejom. Poteší aj nárast rozlíšenia na 152 x 486 pixelov a navýšenie jemnosti displeja na 326 ppi. Takú jemnosť používajú napríklad aj iPhony, takže sa určite je na čo tešiť.

Smart náramky sú často odsudzované pre malý a ťažko čitateľný displej, ale to teraz Xiaomi šikovne vykompenzovalo slušnou veľkosťou, takže náramok môže byť konečne vhodný aj pre ľudí s horším zrakom.

Rozmery sa trochu pozmenili, ale sadne aj remienok z predošlej generácie

Nový Mi Band 6 je teraz vysoký 47,4 mm a široký 18,6 mm. Hrúbka 12,7 mm zostala rovnaká, ale vďaka tomu sadnú remienky z predchádzajúcej generácie aj na tú novú. Váha je tiež takmer totožná (12,8 gramov).

Mi Band 6 bude v niekoľkých farebných kabátoch

Zmeniť vzhľad Mi Bandov nie je žiadna veda. Proste vymeníte remienok a hotovo. Doteraz bolo ale možné kúpiť len čiernu verziu a potom si dokúpiť inú farbu remienka. Zatiaľ to vyzerá, že šiesta generácia sa dočká zmeny a bude možné ju rovno kúpiť s inou než čiernou farbou remienka. Mi Band 6 sa bude ponúkať v čiernej, bielej, žltej, modrej, oranžovej a hnedej.

Na výber bude z tridsiatich športových aktivít

Xiaomi postupne zdvíha ponuku športových aktivít, kedy štvrtá generácia mala na výber zo 6 športov, tá piata z 11 športov a Mi Band 6 teraz dokáže monitorovať až 30 športových aktivít.

Prvé Mi Band s pulzným oxymetrom

Sledovanie srdečného tepu a stresu je niečo, čo poznáme už z predchádzajúcich generácií, ale senzor okysličenia krvi je niečo, čo prináša až šiesta generácia. Pulzný oxymeter slúži k indikácii chorôb a ďalších neduhov.

Čo poznáme z predchádzajúcich generácií a má to aj Mi Band 6?

Doteraz to boli len novoty, ale poďme rozobrať aj to, čo poznáme z predchádzajúcich generácií. Výdrž batérie sa pri tomto modeli pohybuje okolo 14 dní, čo je rovnako ako pri Mi Band 5.

Okrem pulzného oxymetra má náramok aj snímač tepovej frekvencie a akcelerometer, ktorý meria nachodené kroky počas dňa. Ďalej Mi Band zaznamenáva aj váš stres, spálené kalórie, dýchanie, spánok či vašu kondíciu cez ukazovateľ PAI (Personal Activity Intelligence).

Čo sa týka smart funkcií, tak náramok zobrazí všetky notifikácie z telefónu, dokáže ovládať hudbu spustenú v telefóne a nájdete v ňom aj predpoveď počasia, budík, časovač, stopky či šikovnú funkciu "Nájdi môj telefón".

Oplatí sa prechod z piatej generácie na šiestu?

Áno aj nie. Jeden argument je to, že šiesta generácia prináša pár vychytávok, ktoré v bežnom živote rozhodne oceníte. Za mňa je najväčšie plus určite nárast displeja a pulzný oxymeter. Zároveň cenovka Mi Band (predpokladá sa cca 50 eur) nie je taká vysoká, aby to tak zabolelo, keď kvôli týmto vychytávkam prejdete na novší model.

A prečo teda nie? Tieto vychytávky zasa nie sú takou bombou, ktorá vás zdvihne zo stoličky a poviete si "Mám päťky, ale šestky sú úplne niekde inde". Keby tento náramok konečne priniesol NFC čip, ktorý by umožnil bezkontaktné platenie, je rozhodnutie jednoduché – určite áno. Ale tým, že NFC čipu sa stále v Európe nedočkáme (iba čínsky trh), je rozhodnutie o niečo ťažšie.

No, a ak nemáte žiadny smart náramok a uvažujete o kúpe, určite sa ponúka si priplatiť pár desiatok za šiestu generáciu.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre