» Blog » Xiaomi

Xiaomi Mi Smart Band 7 predstavenie – Upgrade zo slušnosti?

Tagy: Predstavenie | Xiaomi | Inteligentné

Dominik Hok | 16.6.2022 | 2 MIN

Čínska firma Xiaomi teraz predstavila úplne nový smart náramok Xiaomi Mi Smart Band 7. Keby som povedal, že je revolučný, táral by som. Pôsobí to na mňa skôr ako taký upgrade zo slušnosti k zákazníkom, ktorí si zvykli, že každý rok proste musí prísť nový model. A pritom sa len zväčšil displej a ľahko obmenilo používateľské prostredie.


Dizajn – Nepoužili úplne rovnaké puzdro?

Mi Band 7 je ako klasická čierna kapsula, ktorá sa vkladá do polyuretánového remienka. Len tí najpozornejší by okom poznali rozdiel medzi šiestou a siedmou generáciou.

Xiaomi Mi Smart Band 6 recenzia – Čo sa dá ešte vylepšiť?
6.5.2021 - Dominik Hok
Xiaomi Mi Smart Band 6 recenzia – Čo sa dá ešte vylepšiť?

Medzigeneračne sa náramok trochu zmenšil (46,5×20,7×12,25 mm), ale ľahko pribral. Zdá sa mi to trochu protiprúdové, pretože v dnešnej dobe má všetko tendenciu zväčšovať sa. Xiaomi ale v tomto prípade pravdepodobne nesiahlo po zväčšení, keďže to všetko rieši model Xiaomi Mi Smart Band Pro, ktorý je o niečo väčší.

40,00 € skladom

Displej – Medzigeneračný nárast (ako vždy)

Je takým štandardom, že nová generácia Mi Bandu vždy príde s trochu väčším displejom. Asi najzásadnejší nárast prebehol pri prechode z piatej na šiestu generáciu (z 1,1" na 1,56"). U siedmej generácie narástol na 1,62", čo je nárast, ale nepovedal by som, že úplne "dychberúci".

Jemnosť displeja zostala na 326 ppi, ale maximálny jas sa dostal na 500 nitov (nárast o 50).

Niektorých používateľov rozhodne poteší prítomnosť Always-On módu, kedy displej úplne nezhasína, ale iba ľahko pohasne.

Používateľské prostredie – Úplne nový kabát

Asi najväčšie zmeny sa udiali v používateľskom prostredí, ktoré teraz má úplne novú grafiku. Nevravím, že je to úplne markantný rozdiel (predsa len v náramku nie je zas toľko grafického priestoru), ale myslím, že aj laik pozná rozdiel.

Xiaomi Watch S1 recenzia — O krok bližšie konkurencii
24.6.2022 - Filip Debrecenyi
Xiaomi Watch S1 recenzia — O krok bližšie konkurencii

Výdrž batérie – Nárast o jeden deň

Tu asi nie je čo rozpisovať. Podľa technických parametrov Mi Smart Band 7 vydrží o jeden deň viac než predchádzajúca generácia. Pri náročnejšom používaní sa dostanete až na 9 dní. Nabité by ste mali mať za 2 hodiny.

Na čínskom trhu už sa Mi Smart Band 7 predáva, ale u nás sa na neho môžete tešiť už od 22. júna 2022. Podľa všetkého by sa cena mala pohybovať okolo 60 eur.

Bohužiaľ zatiaľ nie sú informácie o variante s NFC platením.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

40 € skladom