» Blog » Zeppelin

Zeppelin Eurofighter predstavenie – Dvojnásobnou rýchlosťou zvuku

Tagy: Predstavenie | Zeppelin | Pánske | Letecké

Eliška Měrková | 7.3.2022 | 3 MIN

Vždy máme veľkú radosť, keď našu ponuku oživí veľmi zaujímavá novinka. Napríklad teraz, keď k nám na stránky doputovali pilotky Zeppelin Eurofighter inšpirované slávnym lietadlom Eurofighter Typhoon, ktoré dokáže svišťat až dvojnásobnou rýchlosťou zvuku. Ponúknu parádny retro dizajn starých pilotiek, veľa unikátnych detailov a čo je najzaujímavejšie – luminiscenčný číselník!

Hodinky Zeppelin Eurofighter sú už štvrtou generáciou leteckých hodiniek Eurofighter. A ich doba vydania nie je náhodná – POINTtec (pod ktorý nemecká značka Zeppelin spadá) ich vydal práve v dobe predstavenia novej, štvrtej generácie bojových lietadiel Eurofighter (Tranche 4).

Zeppelin na vzostupe
22.10.2019 - Petr Luner
Zeppelin na vzostupe

Eurofighter je jedno z najmodernejších a najvýznamnejších bojových lietadiel na svete. Jeho konštrukcia je navrhnutá ako prirodzene nestabilná pri nižších rýchlostiach, avšak vďaka aerodynamickému tvaru dokáže v maximálnej rýchlosti dosiahnuť aj dvojnásobok rýchlosti zvuku. Takže napríklad v rámci Nemecka jednotky nepotrebujú k dosiahnutiu akéhokoľvek bodu v krajine viac než 20 minút.

Samotná spolupráca medzi spoločnosťou POINTtec a Eurofighter Jagdflugzeug GmbH trvá už 11 rokov. Doteraz však vychádzal vždy len jeden automatický chronograf, čo sa zmenilo uvedením celej série na konci roku 2021. Eurofighter tiež prvýkrát vychádza pod značkou Zeppelin.

Séria zahŕňa tradičný automatický chronograf 7218 (ktorý bohužiaľ v ponuke nemáme) a tiež trojručičkový automat 7268 s japonskou Miyotou. Okrem toho nájdeme tiež športovejšie ladený quartzový chronograf 7298 s béžovým luminiscenčným číselníkom a modrým číselníkom. A práve o tomto quartzovom modeli bude dnes reč.

378,00 € (doručíme do 9.5.)

Zeppelin Eurofighter Quartz Chronograph

Dizajn nových Eurofighter Zeppelin postavil na svojom športovom rade Night Cruise, v ktorom tradične vidíme hodinky s širšou lunetou označkovanou buď tachymetrickou či potápačskou stupnicou, robustným puzdrom a parametrami, ktoré sa od športových hodiniek vyžadujú. Hodinky majú stopky s presnosťou na desatinu sekundy a 100M vodeodolnosť.

Na Zeppeliny radi pozeráme pre ten parádny retro šarm, na ktorý značka spolieha. Napríklad nové Eurofighter ľahko odkazujú na dizajny leteckých hodiniek, ktoré sa vyrábali na počiatku 20. storočia. Veľkosť je však moderná, 43 mm v priemere. A moderná je aj voľba sklíčka z K1 safety glass.

Že sa jedná o "oficiálne" hodinky pre pilotov Eurofighteru, napovie už prvý pohľad na logo lietadla Eurofighter Typhoon a na ilustračný obrázok v spodnom subčíselníku.

Ve spodní části číselníku najdeme siluetu letounu Eurofinger Typhoon.V spodnej časti číselníka nájdeme siluetu lietadla Eurofinger Typhoon.

Nie sú to však jediné detaily, ktoré na stíhačku upozorňujú. Za najdômyselnejšie pokladám červené vyznačenie prvých ôsmich sekúnd, čo je doba, ktorú Eurofigter potrebuje na zrýchlenie pre vzlet na ranveji. Ešte zábavnejším detailom sa toto vyznačenie stáva v spojení s tachymetrickou stupnicou, ktorá meria priemernú rýchlosť.

VŠETKO NA TÉMU: Lunety a stupnice – Tachymeter
12.5.2021 - Eliška Měrková
VŠETKO NA TÉMU: Lunety a stupnice – Tachymeter

Ľavý sčítač stopiek má červeno znázornený časový úsek 2,5 minúty, čo označuje čas, za ktorý stíhačka dosiahla optimálnu letovú výšku 10000 metrov a zrýchlila na Mach 1,5. Červené detaily pekne doplňuje červeno povlakované tlačidlo, ktorým sa spúšťajú stopky.

Najväčšou atrakciou je ale nepochybne plne luminiscenčný číselník u variantov 7298-5 so svetlým číselníkom, ktorého krémová farba sa v tme zmení na jasne modrú, čo pilotovi uľahčuje čítanie dôležitých údajov. Luminiscenciu si nemecká značka požičala od Švajčiarov. Jedná sa o Super-LumiNovu, ktorá má skvelé svetelné vlastnosti.

Luminiscenční vrstvou je potažen celý číselník. A ve tmě je to skutečná světelná show!Luminiscenčnou vrstvou je potiahnutý celý číselník. A v tme je to skutočná svetelná show!

A zo Švajčiarska si Zeppelin vzal aj strojček ETA s presnosťou plus mínus 10 sekúnd za rok. Hodinky sa ponúkajú na hnedej prešívanej koži aj na oceli, takže si vyberiete podľa preferencií.

Za nás ide o veľmi zaujímavý kúsok. A čo na nich vravíte vy?

Mohlo by vás ďalej zaujímať:

Zeppelin LZ 120 Rome recenzia – Hodinková vzduchoplavba minulým storočím
12.10.2021 - Eliška Měrková
Zeppelin LZ 120 Rome recenzia – Hodinková vzduchoplavba minulým storočím

Recenzia: Zeppelin Hindenburg LZ 129 7062-5
23.10.2019 - Petr Luner
Recenzia: Zeppelin Hindenburg LZ 129 7062-5

Recenzia: Zeppelin 100 Jahre 7640-2
7.11.2019 - Petr Luner
Recenzia: Zeppelin 100 Jahre 7640-2

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku