» Blog » Wenger

Značka Wenger, od nožov k hodinkám

Tagy: O značke | Wenger | Klasické | Fashion | Tradičné

Veronika Skotnicová | 11.10.2019 | 7 MIN

Všimli ste si hodinky, ktoré niesli názov Wenger? Možno vás zaujali dizajnom, ale názov Wenger máte skôr spojený so slávnym švajčiarskym nožíkom? Alebo s výrobou batožiny na cestovanie? Presne toto som si myslela aj ja a hodinky tejto značky som prehliadala. Poďme sa však o firme dozvedieť niečo viac.


Firma Wenger existuje na trhu už vyše 120 rokov. Preslávila ju výroba vreckových viacúčelových nožíkov armádnym zložkám. Teraz sa venuje výrobe hodiniek a batožiny.

Hodinkyvyrábajú iba necelé tri desaťročia. Ponúkajú hodinky mestského a športového vzhľadu alebo jednoduché elegantné modely. Ceny sú veľmi priaznivé a dosiahnuteľné aj pre obyčajných smrteľníkov. Nenájdete cenovku vyššiu než 400 Eur, okrem limitovaných edícií. Všetky hodinky nesú hrdé označene swiss made.

Logo značky Wenger

Široká ponuka modelov snáď pre každého

Hodinky,ktoré firma Wenger ponúka, sú rozčlenené do niekoľkých radov. Majú však mnoho spoločných rysov. Ako napríklad minerálne sklíčko s vrchnou zafírovou úpravou, puzdrá z ocele 316L a označenie swiss made na číselníkoch. Ich výroba sa špecializuje výhradne na quartzové hodinky, ktoré sú poháňané švajčiarskym strojčekom Ronda. Hodinky sú doplňované oceľovými ťahmi, koženými remienkami alebo silikónovými pásikmi.

Korunky hodiniek sú označené logom firmy

Všetko švajčiarske nemusí byť drahé

Mať švajčiarske hodinky nemusí byť finančne náročné. O tom vás presvedčia pánske a dámske hodinky radu City, ktorých ceny sa vyhúpnu maximálne do 135 Eur. Vodotesnosť je vyjadrená 30M. Určite nie sú vhodné na vodné hrátky. Znesú maximálne ľahký dážď alebo pár kvapiek vody. Priemer oceľového puzdra sa pohybuje v rozmedzí od 34 do 43 mm. Hodinky sú trojručičkové a ukazujú dátum v mesiaci. Pri hodinkách podradu City Active je oceľové puzdro upravené PVD úpravou, ktorá je odolná proti lúpaniu a poškrabaniu.

Ukážka hodiniek z radu City. Prvé dva modely sa nachádzajú v podrade Classic. Posledný model je zaradený v podrade Active

Nie je nad klasiku

V portfóliu švajčiarskych hodiniek Wenger možno vidieť hodinky, ktoré potešia nielen oko, ale aj ducha. Ide o dizajnové modely z radu Urban, kde sa snúbi elegancia s retro prvkami. Vyberať si môžete dámske aj pánske hodinky v kolekcii Urban Classic.

Nájdete ich v prvedení trojručičkových hodiniek s dátumovkou alebo trojručičkových chronografov s komplikáciou day date, či ako hodinky s menším subciferníkom pre sekundovú ručičku. Disponujú vyššou vodotesnosťou a to 100M, teda 10 barov. Síce sa s nimi nebudete môcť potápať, ale obstoja pri plávaní alebo iných vodných športoch. Ich puzdrá sú vyrobené z kvalitnej nerezovej ocele s PVD úpravou a ich priemer sa pohybuje okolo 42 - 44 mm.

Hodinky radu Urban Classic. Vyrábajú sa vždy v troch prevedeniach

Menej formálne kúsky pre mužov

Ak si páni nevyberú z vyššie predstavenej kolekcie Urban Classic, tak si pre nich firma Wenger pripravila aj novú kolekciu Urban Metropolitan. Hodinky zaujmú svojim mestským, odvážnym a neformálnym vzhľadom. Ide o refresh starších modelov a mali by zaujať hlavne mladšie vekové kategórie.

Hodinky sa vyrábajú v klasickom prevedení s dátumovkou alebo s chronografom. Ich puzdro je vyrobené z nerezovej ocele s PVD úpravou a priemerom 44 mm. Indexy a ručičky sú osvetlené pomocou luminiscencie Super-LumiNova. Vodotesnosť je vyjadrená 100M a hodinky sú dodávané s koženými remienkami.

Hodinky v podrade Urban Metropolitan sú doplnené koženým remienkom

Štipka dámskej elegancie

Áno, ani firma Wenger nezabudla na nežné dámske pohlavie, ktoré túži po elegancii a krásnom kúsku, ktorý bude zdobiť ich zápästie. Práve také hodinky môžeme vidieť v modelovom rade Urban, konkrétne v podrade Metropolitan. Hodinky sú iba ukazovateľmi času, ale ich jednoduchý a elegantný dizajn si môže získať srdce nejednej z dám. Puzdrá hodiniek sú vyrobené z nerezovej ocele 316L a sú vybavené PVD vrstvou. Ich priemer sa pohybuje od 35 do 38 mm.

Modely v podrade Urban Classic Lady majú biely číselník s indexmi a dodávajú sa na oceľových ťahoch alebo s koženými remienkami. Podrad Urban Donnissima má číselník zdobený krištáľmi Swarovski na pozíciách pre čísla 3, 6, 9 a 12. Navyše ho zdobia krásne tvarované ručičky, ktoré u žiadnych iných hodiniek Wenger nenájdete.

Textúra číselníka hodiniek radu Urban Donnissima má symbolizovať turbínu lietadla

Ak však zatúžite po niečom osobitejšom, modely Metropolitan Donnissima ponúkajú hodinky, na ktorých číselníku je vyobrazené srdce so stredom na pozícii číslo 3. To je nahradené tromi krištáľmi Swarovski. Hodinky si môžete prezrieť vo fotogalérii článku, v ktorom sme sa Donnissime venovali bližšie.

Dámske hodinky Metropolitan Donnissima vsadili na svoj nevšedný a elegantný dizajn

Nenároční športoví nadšenci si prijdu na svoje

Túžite po hodinkách, ktoré pre vás nebudú iba ukazovateľom času, ale tiež vhodným pomocníkom pri športových aktivitách? Potom by ste rozhodne nemali prehliadnuť modely športových radov, ako sú Seaforce, Attitude, Roadster Black alebo Avenue.

Rad Seaforce je určený nielen pre milovníkov potápania, ale tiež pre tých, ktorí sa nikdy potápať nebudú, ale vzhľad potápačských hodiniek im imponuje. Disponujú jednosmerne otočnou potápačskou lunetou, vodotesnosťou 200M a skrutkovacou korunkou. Nájdeme ich v prevedení trojručičkového chronografu s dátumovkou, ale v prevedení bez chronografu. Puzdro hodiniek je vyrobené z ocele s PVD úpravou vo veľkosti 43 cm. K týmto modelom ponúkajú silikónový náramok, samozrejmosťou sú však tiež oceľové ťahy alebo kožené remienky.

Hodinky patria do podradu Seaforce Chrono. Majú chronograf a silikonový náramok

Ďalšie zaujímavé modely hodiniek nájdeme v rade Roadster Black Night. Hodinky nesú na číselníku nielen názov firmy a označenie swiss made, ale tiež názov radu a hodnotu vodotesnosti 100M. Môžu byť vybavené chronografom, dátumovkou alebo Daydate. Ak sa na hodinky pozriete pozornejšie, zistíte, že sú niektoré vybavené sčítacou alebo tachymetrickou lunetou. Že neviete, na čo by ste ju využili? Tachymetrická luneta slúži na výpočet priemernej rýchlosti a dnes už asi svoje využitie v praxi príliš nemá. Avšak v celkovom vzhľade hodiniek má svoje kúzlo. Aj pri modeloch tohto radu je puzdro vyrobené z nerezovej ocele s priemerom 45 mm.

Hodinky môžu mať iba dátumovku, tachymetrickú lunetu alebo stopky

Hodinky z radu Attitude sú ponukou hodiniek spoločenských a športových. Od obyčajných trojručičkových hodiniek po trojručičkové chronografy s dátumovkou alebo funkciou day date. Môžu byť vybavené tachymetrickou lunetou alebo svietiacimi ručičkami. Rozmery puzdra sa pohybujú od 42 - 44 mm.

Na osvetlenie číselných indexov a ručičiek sa používa luminiscencia Super-Luminova

Výrobou armádnych nožov to všetko začalo

Píše sa rok 1893, keď sa švajčiarska armáda rozhodne, že každého svojho vojaka chce vybaviť nožom so sklopnou čepeľou. Vzniká tak firma s názvom Paul Boéchat & Cie neďaleko mesta Delémont. O pár rokov neskôr sa novým majiteľom stáva Theodor Wenger, ktorý spoločnosť premenoval podľa seba.

Roku 1997sa firma presťahovala do mesta Bienne a svoju výrobu rozšírila o hodinky a cestovnú batožinu. Dostala sa do finančných problémov, preto sa v roku 2005 spojila s firmou Victorinox. Tá sa tiež venovala výrobe armádnych nožov a firme Wenger konkurovala.

Firma Wenger naďalej funguje ako nezávislá dcérska spoločnosť Victorinox. Výrobu armádnych nožov prenechala výhradne Victorinox, a tak sa môže firma Wenger venovať výrobe hodiniek a batožiny.

Victorinox dnes vyrába armádne nože a Wenger sa špecializuje na výrobu hodiniek a batožiny

Vedeli ste, že...

Všetky hodinky značky Wenger nesú označenie swiss made? K získaniu je potrebné splniťzákonom stanovené podmienky, ktoré určujú, že 60 % nákladov musí byť švajčiarskych a hodinky musia mať švajčiarsky strojček. Vieme, že firma Wenger do svojich hodiniek vkladá švajčiarske strojčeky Ronda alebo ETA. Ďalšie náklady môžu byť aj iného pôvodu, ale nemôžu presiahnuť 40 % z celkovej ceny nákladov.

Označenie swiss made nájdeme nielen na číselníku, ale aj na spodnom viečku hodiniek


Firma Wenger v roku 2018 oslávila svoje 125. výročie od vzniku firmy? K tejto príležitosti vyrobila špeciálnu limitovanú edíciu hodiniek v rade Attitude. Boli to dva modely v obmedzenom počte vyrobených kusov (1393ks + 500ks). Spolu 1893 kusov, ktoré symbolizujú rok založenia spoločnosti Wenger. Aby ich odlíšila od svojej ostatnej výroby, tak do nich vložila mechanický strojček s automatickým náťahom ETA. Pridali zafírové sklíčko a priehľadné spodné viečko, na ktorom je vyryté číslo 125 a poradové číslo. Hodinky majú dátumovku, puzdro z nerezovej ocele s priemerom 45 mm a vodotesnosť 100M. Cena sa pohybuje okolo 465 Eur.

Na spodnom viečku sa nachádza priehľad na vnútorný mechanizmus hodiniek. Tento model bol vydaný v obmedzenom počte 1393 kusov

Na všetky svoje hodinky ponúkajú zákazníkom tri roky medzinárodnej záruky? Čo to znamená? Po dobu troch rokov si môžete v inej zemi nechať opraviť hodinky v autorizovaných servisoch. Takže ak budete na dovolenke napríklad v Taliansku a budete potrebovať opraviť hodinky, nemusíte čakať do návratu domov, ale stačí na mieste dovolenky vyhľadať autorizovaný servis.

Ak vlastníte hodinky staršieho modelu, nemusia vám ho opraviť ani v autorizovanom servise? Firma Wenger sa v posledných rokoch rozvíja a rozširuje svoju ponuku modelov hodiniek. Preto sa môže stať, že už nebudú mať náhradné súčiastky na opravu staršieho modelu, ktorý už vyradili z ponuky. Netreba si však zúfať. Ponúknu vám 50 % zľavu na nákup nových hodiniek značky Wenger. Čo verný spotrebiteľ určite ocení.

V jednoduchosti je krása

Ak uvažujete o kúpe švajčiarskych hodiniek v nižšej cenovej hladine, potom sa značky Wenger so svojimi hodinkami doslova ponúka. Nepotrebujú na predaj certifikácie alebo patenty, a aj tak dokážupresvedčiť svojou kvalitou. Dizajnom si získajú nejedného z nás. Spoločnosť sa snaží svojím portfóliom zaujať čo najširšiu časť verejnosti. Či už sa jedná o biznismena, potápača, alebo napríklad štiudenta vysokej školy. Vyberie si každý, kto hľadá kvalitu a nepotrebuje hodinky, ktoré budú nabité funkciami.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

Novinka Apríl
132,00 € skladom
Novinka Apríl
139 € skladom
Novinka Marec
125 € (doručíme do 6.5.)
246 € (doručíme do 6.5.)
Zobraziť ďalší
Zľava 10%
153,90 € skladom
125 € (doručíme do 6.5.)
189 € (doručíme do 6.5.)
321 € (doručíme do 6.5.)
364,00 € (doručíme do 6.5.)
Zľava 10%
298,80 € (doručíme do 6.5.)
171 € (doručíme do 6.5.)
164 € (doručíme do 6.5.)
153 € (doručíme do 6.5.)
100 € (doručíme do 6.5.)
350 € (doručíme do 6.5.)
350 € (doručíme do 6.5.)
336 € (doručíme do 6.5.)
135 € (doručíme do 6.5.)
125 € (doručíme do 6.5.)
135 € (doručíme do 6.5.)
164 € (doručíme do 6.5.)
214 € (doručíme do 6.5.)
189 € (doručíme do 6.5.)
178 € (doručíme do 6.5.)
II. Akosť, zľava 5%
274,55 € skladom
261 € (doručíme do 18.6.)
164 € (doručíme do 18.6.)
261 € (doručíme do 18.6.)
239,00 € (doručíme do 18.6.)
286 € (doručíme do 18.6.)
286 € (doručíme do 18.6.)
282 € (doručíme do 18.6.)
178 € (doručíme do 18.6.)
171 € (doručíme do 18.6.)
164 € (doručíme do 18.6.)
164 € (doručíme do 18.6.)
171 € (doručíme do 18.6.)
135 € (doručíme do 18.6.)
139 € (doručíme do 18.6.)
178 € (doručíme do 18.6.)
286 € (doručíme do 18.6.)
128,00 € nedostupné
178 € nedostupné